Kipsi tipsi

Kuna eelmine esmaspäev sai Janeti 10-päevane antibiootikumi ravikuur läbi, siis oli taaskord vaja uus pissiproov kliinikusse toimetada ja nagu mul juba heaks tavaks on saanud, siis kontakteerusin seegi kord juhtkoeratreeneriga. Saime proovi kenasti kätte. Pingeid kruvimata võin kohe öelda, et Janeti analüüs oli korras, aga ega sellega pissiproovikäkerdused pole veel läbi, sest maikuu keskel tuleks uus kontrollanalüüs teha, veendumaks, et põiepõletik ilma antibiootikumiteta tagasi ei tuleks.

Läksime pärast treeneriga Verneri kohvikusse, kus ma sain nautida oma üht lemmik teed Morning Star ja juustugrouseaunti (jesver, no prantsuse keel pole kunagi mu tugevamaid külgi olnud, muig). Igati tore hommikupoolik oli…kui jutud said aetud, siis suundusime üle Toomemäe Näituse tänava poole ja juttu jätkus edasisekski. Treppidest alla tulles rääkisin mina treenerile, et kuidas mulle pole kunagi trepid meeldinud, mille peale treener teatas, et oleksin võinud öelda, siis oleksime  läinud väikse ringiga, kust saaks ilma treppideta hakkama. Sel samal hetkel jäi Janet seisma ja näitas mulle ranti, mille peale ma ütlesin Janetile:“Hästi! Lähme üle.“ ja tegin pika sammu ette, et üle sõidutee astuda ning vastasin samal ajal treenerile:“Ei-ei, mulle meeldib ennast ületada ja oma hirmudele vastu seistaaaa…“ ja kukkusin trepist alla…

 

Mnjah, nüüd ma istun voodis ja parem jalg on kipsis ning ma olen väga kurb selle kipsi üle. Muidu poleks nagu hullu, viskan siin nalja ja imetlen oma elu esimest kipsi, aga see kips pööras kõik minu plaanid segi ja see ei meeldi mulle.

Ma nii väga lootsin, et tegu on ainult nihestusega või halvimal juhul verekogumiga kudedes, aga röntgen näitas selgelt, et luuots on katki ja nii ma oma elu esimese kipsi saingi.

Ahjaa, muide Tartu EMO on tõsiselt tasemel asutus ja kui terveks saan, siis viin neile sinna miskit head.

 

Sündmustejada parkla-EMO-parkla nägi välja umbes nii:

Joosep viis mu süles sisse, pani diivanile istuma ja mõni sekund hiljem tuli meesterahvas ja uuris mis juhtus. Joosep andis kiire ülevaate:“Pime tüdruk,liigub juhtkoeraga, kukkus Toomemäe treppidest alla ja jalg on tugevalt paistes.“

Kohe küsiti minu dokumenti ja paluti  Joosepit pabereid täitma. Kui paberid said täidetud, siis toodi mulle ratastool, millega mind rallitati trauma 1 ukse taha, seal ootasin maksimaalselt 5-7 minutit, siis kutsuti sisse, uuriti, et mis juhtus, millal juhtus ja kas kaotasin ka teadvuse ning kui kergelt jalga katsus ja ma selle peale võpatasin, siis öeldi:“Siin tuleb röntgen teha.“, anti paberid ja kärutati röntgeni ukse taha. Seal ootasin ka mingi paar minutit, siis kutsuti sisse ja aidati lauale pikali. Pärast aitas röntgeni-tädi mind tagasi ratastooli ja Joosep kärutas mu tagasi trauma 1 ukse taha ning ootasime maksimaalselt 10-15 minutit.

Ukse taga oodates kuulasin teismeliste jutuajamist, kes olid väikse seltskonnaga samuti EMOsse sattunud, kuna ühele tüdrukule oli keegi jalaga virutanud ja nüüd jalg valutavat. Igatahes tegid nad seal rohkelt selfisid ja riputasid pildi kohe FB-sse. Tüdruk veel uuris sõbrannalt:“Kumb pilt panna? Kas see või see?!“ Ma oleks ikka mõlemad pannud, sest nii raske on ju otsustada ja valida see kõige ilusam pilt paistes jalast, siin ei tohi eksida…peab ikka selle kõige ilusama leidma, hihi. Tegelt tekkis mul seal neid noori kuulates ka kange tahtmine oma paistes jäsemest pilt teha, sest ega igapäev ei paisteta jalalaba 2-3 korda suuremaks. Siis üks kutt seltskonnast tegi tüdrukule ettepaneku:“Kuule paneme viieka vahele, et Sul pannakse jalg kipsi?!“ Jeeeiii…tüdruk ei olnud vist kihlveoga nõus ja siis too noormees otsis endale uue tegevuse ja helistas sõbrale ja ütles:“Ou kuula uudist, selline värk, et me oleme Elle-Riinuga EMOs. Jah, ah sai jalaga ja siis jalg valutab…“

Lõpuks kutsuti meid sisse, kus anti teada:“No siin on luu katki ja tuleb kipsituppa viia.“ Uuriti, et ega mul laiemaid pükse pole,  sest teksased ei mahu kipsiga jalga. Õnneks olid mul autos kodupüksid kaasas ja Joosep läks neid tooma ja samal ajal juba kärutati mind kipsituppa, seal aitas meedik teksased ära võtta, aitas pikali ja hakkas mu jalga mõõtma. Mähkisid mulle kipsi kenasti ümber jala ja panid mulle püksid tagasi jalga, andsid juhtnöörid kätte, et kuidas kipsi hoida (nt. 24h ei tohi kipsile toetuda) ja soovisid kõike head ja rallisime Joosepiga registratuuri, maksime visiiditasu 5€ ja voilaa. Põhimõtteliselt ei midagi keerulist, kui kellegil veel on kipsisoovi, muig.

Kirjeldasin Macile ka Tartu EMOt ja vestlus oli järgmine:

 

Mina:<“Kas oled käinud Tartu EMOs?“

Mac:“Ei ole.“

Mina:“Tõsiselt hea tase. Ma olen käinud Tallinnas ja Pärnus, aga sellist taset pole kuskil olnud. Tartu on ikka ülikõva. Soovitan soojalt.“

Mac:“Hahaha.“

 
Täna rääkisin veel Maciga ja kutsusin Teda külla, sest nädalalõpus on Joosepi sünnipäev. Lisaks mainisin, et plaanin hakata koristama ja proovin ronida oma kipsiga üles, et riiulitelt tolmu võtta, mille peale Mac kahtlaselt vaikseks jäi, aga siis tegi ettepaneku reedel ühtlasi mu peied ka ära pidada…

Ma ei saa aru…Mac on koguaeg nii negatiivne ja pessimistlik.

 
PS.Loodetavasti saan oma kipsist pildi ka üles riputada, aga seda siis nädalavahetusel.

 
PS2. Mac kinkis mulle ja Joosepile külmkapimagneteid. Tegelt pidi see olema üks osa meie pulmakingitusest, aga kuna pulmad lükkuvad koguaeg edasi (Mac ootab meie pulmi sama pinksalt, kui ma ise). Ta loodab nimelt pulma saada, hihi. Tegelt on Mac väga armas ja hõikas POST Crossingus välja, et sõpradel pulmad tulemas ja kuna pruut (see tähendab mina) kogub külmkapimagneteid, et siis oleks lahe, kui nad saadaksid Talle neid. Igatahes sain ma juurde kuus tuliuut magnetit otse Singapurist,Kanadast, Poolast, Ukrainast ja kuskilt oli veel...ja kui nädalavahetusel läheb piltide lisamiseks, siis lisan äkki siia ka pildi oma külmikuuksest, mis näeb juba väga lahe välja.

Lisaks sain Ereti toodud magneti, mille tõi mulle Rootsist. See on nii äge lammas, kes natuke näeb katsudes välja nagu tutimütsi tutt, millele nägu külge kleebitud, aga tegelt visuaalselt näeb maru numpsik välja.

PS3. Marikal on tore laps...nimelt rääkisime hommikul telefoni teel juttu, kui äkki väike Leo hüüatab:"Emmeee, Sul on suur pea, aga väike ajuuu." ja lõpetuseks ütlen vana hea tuntud ütluse "Lapsesuu ei valeta.

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. Postcrossing on lahe! Saadan Sulle ühe magneti/postkaardi aarhusist?

    VastaKustuta
  2. Soovid Sa Aarhusist magnetit/postkaarti?

    VastaKustuta
  3. Jee-jeeee, muidugi tahan! :) Sa ei pea üldse küsima ;) Aga kas tahad, et saadaksin Sulle ka miskit vastu?

    VastaKustuta
  4. Jei! Postkaartide vastu pole mul midagi ;)

    VastaKustuta

Back
to top