Minu esimesed piparkoogid

Kui ma alles väike tüdruk olin, siis sai ikka piparkookide meisterdamises koos perega kaasa lüüa ja emale natuke köögis abiks olla , aga ega ma peale taigna rullimise väga muud ei mäletagi. Kui täna Joosep töölt koju jõudis ja mulle piparkoogitaigna koos glasuuriga ulatas, ega mul siis enam erilist valikut polnud:
a. ma kas teen piparkooke
või
b. ma teen piparkooke

Ja nii ma hakkasingi oma elu kõige esimesi piparkooke valmistama.
Kui nägijana polnud ma piisavalt tark ja ettenägelik, et käsi selles asjas valgeks saada, siis nüüd oligi õige aeg pimesi asi ära proovida.
Piparkooke tegema hakates avastasin, et mul pole ju taignarulli ja puuduvad ka piparkoogivormid, aga nutika perenaisena, asendasin taignarulli veinipudeliga ja vormide asemel kasutasin tassisuud. Tegin oma meistriteosest pilti ka ja ise olen ma küll maru uhke, et päris ilusad said...vist. Vähemalt käsikaudu katsudes jäi mulle selline mulje, aga eks otsustage ise. Kui näitasin Joosepile, siis esimese asjana ütles;"Natuke paksud ei tulnud või!?"
Einoh, thanks!
Piparkoogid

CONVERSATION

8 kommentaari:

 1. Ootan endale ka selliseid piparkooke kui tulen! Võtan enda vormid kaasa ;)
  Väga omapärased pätsikesed :D

  VastaKustuta
 2. Hah, pätsikesed? Linda, need on minu piparkoogid (a) ja kui tuled külla, siis teen Sulle rõõmuga oma firma pätsikesi ;)

  VastaKustuta
 3. Kuna sa palusid, siis siin minu nägemus sinu piparkookidest (pätsikestest) :D
  Nii, esimene on naerunäoga, ühel on vist lill peal, siis on vanglatrellidega piparkook, kuu, kuusk (ilmselt üritasid ennast joonistada), kõrv (maitea miks see kõrv on) :D, süda. Järgnevad on väga fantaasiarikkad: ring mille sees on J täht (vist), üks meenutab ufot :D, päike, Kai segased mõtted(loe:seal on sasipundar) , ja Joosepi karikatuur :D
  Ma olen kindel et mul on enam kui õigus :D

  VastaKustuta
 4. No, ootame ja vaatame, et kas tuleb veel nägemusi. Trellid on muidugi väga hea pakkumine, sest see ongi ju üks pühade tunnusmärke_: lumi, päkapikud, jää ja libedus, saan, väike naps ja napsune jõuluvana saanis, kes pärast kraavis ja kraavist trellide taga. Häid pühi! :D

  VastaKustuta
 5. need näevad välja pigem küpsised kui piparkoogid. Pealegi - ma oleks Sulle õpetanud, kuidas lisaks täiskuule ka noor- ja vana-kuud meisterdada :P

  Aga kunst on aus. Kuigi seal all ääres see sasipundar meenutas mulle tagurpidi sinepit, aga vb see pidigi see olema :D

  Ps. Su kommentaarimine on katki :/:/

  VastaKustuta
 6. Eee, ma hiljemalt homme kirjutan, et mida ma üritasin sinna joonistada, aga kusjuures ahju pistes olid mu piparkoogikesed õhukesed, aga välja tulles olid nagu paksud neegripoisikesed :D

  PS. Kommimise kohta ütleks ühe lause: fix it then! :P

  VastaKustuta
 7. Väga armsad! :)

  VastaKustuta
 8. Pmt olid kõik pakutud variandid õiged, aga Linda pakutud kõrv ja Maci pakutud tagurpidi sinep läksid küll veits mööda. Ma nimelt üritasin käpikut teha :D
  Ja trellide asemel oli eesmärk lihtsalt ruudustik moodustada, nagu vahvlitelegi tehakse šhokolaaditriipe....nii palju siis minu piparkoogikunstist :)

  VastaKustuta

Back
to top