Mugulad ja munad

Nädalavahetus koos rõõmsatujuliste, värviliste ja meeleolukate ettevõtmistega möödus igati hästi. Kuna mulle meeldib igasugu tähtpäevi tähistada ja teha seda ikka võimalikult perfektselt, siis otsustasin, et saagu mis saab, aga mina tahan see aasta mune värvida ning panin hoolikalt läbimõeldud ostunimekirja mällu tallele. Täiuslikeks munadepühadeks oleks vaja: tibusid, sulgi, valgeid kanamune, vutimune, tange või kruube, sukkpükse, sibulakoori, lõnga, niiti, pitsi, munadele korvikest,kaseoksakesi, millel on toasoojuses kasvanud tillukesed õrnrohelised lehekesed ja tore oleks omada ka kaaslast, kes minuga mune koksiks (kahjuks neid kahte viimast ei saa poest omale soetada).
Loomulikult kõiki komponente ma ei saanud...nimelt probleemseteks tegelasteks osutusid kaseoksakesed, pits ja suled. Kaseokste asemel ostsin poest mingisuguse mini põõsa, millele oli lisandiks torgatud ka kollane tibuke (kusjuures ma isegi ei tea kus Tartu linnas võiks mõni kaasik või üksik kasepuu kasvada?). Pitsi puudumine küll natuke kurvastas mind, kuna ma kujutlesin nii elavalt ette, et kui ägedaid mustreid saaks munale keeta, aga nii kurb ma nüüd ka ei olnud, et hakkaks oma ihupesult pitsi äärest ära lõikuma või lahti harutama ning sulgede kinnisideest sain ma ka päris kergesti õnneks lahti.


Nädalavahetuseks tuli meile külla Paide kalkar Linda, kellega koos saigi munadele dekoratiiv- ja värvimisaktsioon korraldatud. Mnjah, ma tabasin end just mõttelt, et ma ju unustasin munadepühadeks muru kasvatada...võtan selle kindlasti järgmise aasta plaanidesse (loodame, et see püsib minu suurepärase mäluga siis ikka meeles ka).

Jagasime Lindaga 10 muna täpselt omavahel ära ja lasime oma fantaasial lennata. Küll ma kerisin tumesinist niiti ümber muna, siis mähkisin sibulakoore ümber, asetasin sukapüksist tehtud kotikesse ning enne sulgemist panin natuke kruubi ka. See muna tuli hästi ilus ja Linda ütles, et kui ma kogu kupatuse muna ümbert lahti harutasin, siis on täpselt selline tunne nagu oleks ikka veel reaalselt tumesinine niit ümber, muidu muna otstesse jäid valged tähnid ning ülejäänud taust helepruun. Teise muna tegin ainult kruubi ja sibulakoortega ning see tuli üleni täpiline. Kõiki kunstiteoseid ma ei viitsi kirjeldada, aga uudistage pildi pealt ise.

Lisaks keetsin ühe karbi ka vutimune, mis annavad munakorvile särtsu ja omapära juurde. Pildil on näha ka minu uut potitaime. Kas keegi oskab öelda, et mis taimega tegu?






Vutimunadega kaasneb muidugi oma story(loe: lugu). Õhtul uurisin Lindalt, et kas viitsib hommikul toidupoest läbi lipata, et oleks vaja leiba, saia ja vutimune. Lindake oli loomulikult nõus (sest ega elektri, vee, kütte ja muu olmetingimuste eest tuleb ikka kuidagi tasuda ka). Andsin lapsekesele kaasa pangakaardi koos parooliga ja kui Ta poodi jõudis siis helistas (loe: väga halb otsus). Mingi hetk, kui arutasime telefonitsi Lindaga leiva ja saia küsimuse üle, siis sekkus vestlusesse Joosep, kes andis teada, et sooviks poest liitrist vaniljejäätist ja siis tekkis ka mul mõte, et 1,5 l mahla oleks ka vaja, küpsist oleks ka vaja, 1,25 l Coca-Cola, kuivatatud kala, 1,5 l piima, 1 kg mandariini, juustukuubikuid, snäkivorste, oot-oot ja suur pakk WC-paberit ka ja seda kõike lisaks siis leivale ja vutimunadele (sai jäi ostmata...see oleks olnud juba liig mis liig ja mõtlesime, et peab ikka lapsekese jõuvarudega ka arvestama...oleks viisakas või nii...).


Eile peale aktiivset päeva oli Janet sügavasse unne suikunud, kuid kuna meil oli käsil fotosessioon, siis tirisin Janeti kaamera ette ja tegime pilti (näost on vist näha, et Ta pole eriti vaimustunud...alguse asi...häbelik teine).

Ma ei tea...seal järgmisel pildil pole ka Janet vist päris entusiasmist pakatav koer...(mitte ühelgi pildil vist neist, kui aus olla)?
Lõpuks hakkas mul endal juba naljakas :D
Ning viimaks lasime Janeti unemaale tagasi :)

Kuna kevad on vist 16 päeva kestnud, siis otsustasin esimest korda enda aiandusoskused proovile panna. Leidsin sibulakotist sibulamugula, mis oli natuke rohekaid võrseid välja sirutanud ja asetasin koos topsikuga oma esimese sibulapoisi aknalauale. Eks ootame ja vaatame, et kui suureks ja võimsaks see sibulapoiss kasvab :)




CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. You are doing it wrong @sibulakasvatus.
    Ta läheb mädanema altpoolt, kui ta koguaeg seal vees liguneb. Selleks lõika papist ketas (umbes nagu CD-plaat, aga natuke väiksem), aseta ketas totsiku peale, sibul sinna peale.. juured CD-august läbi potsikus olevasse vette... Thadaaa!

    Tervitades, botaanik Mac

    VastaKustuta
  2. PS. Janet on poseerides tõesti sellise Shoot-me-now / Hate-my-life näoga :)

    VastaKustuta
  3. Mul alguses ulatusidki ainult sibula juured vette, aga lapstööjõud väitis, et mu sibulal on rohkem vett vaja ja nii ma selle sügavamale topsi surusingi- kohe lähen päästan oma sibulapoisi mädanemissurmast :D

    VastaKustuta
  4. Jälle laps süüdi...:D mul hakkas sellest sibulast lihtsalt kahju, ta näoilmest oli selgelt näha, et tal on janu ja ta on kurb, et ta peab üksi seal aknalaual olema.....

    VastaKustuta
  5. Parem las olla üksi aknalaual, kui üksi ära mädaneda liigsest veest :)

    PS. Sibula näost oli näha? Kuule ole nüüd tubli laps ja mine võta tänased tabletid ära...

    VastaKustuta

Back
to top