Teenindusest

Ma olen viimastel päevadel päris kummaliselt käituvaid inimesi kohanud. Näiteks, kui käisin möödunud nädala reedel emaga Pärnu Keskuses shoppamas ja pärast väsitavat shoppingutuuri tahtsime natuke näksida, võtsime suuna Astri bistroosse. Kuna toite ei saa teadupärast enne ostu sooritamist proovida, siis uurisin mitme salati kohta, et mida need sisaldavad, kuid ma vist tüütasin selle oma pärimisega teenindaja kohe täitsa ära. Kuigi ma hästi ei mõista, et miks üldse inimene siis teenindussektoris töötab, kui puhtalt küsimustele vastamine on juba nii tüütu. Igatahes olime me ainsad kliendid järjekorras ja seega nagu kellegi aega ei kulutanud (no kui välja arvata teenindaja, kuid minu teada ta selleks seal oligi ju, et meie tellimus vastu võtta). Võib-olla polnud see üldse pahatahtlik ja võib-olla oli see kogemata vms, aga kui olime oma tellimuse kassasse ära öelnud, siis küsis teenindaja suhteliselt tülpinud häälel: "Kas see on kõik nüüd?"
Võib-olla oli see kehvasti sõnastatud lause, aga mind kohutavalt jäi häirima seal lause lõpus sõna "nüüd". Nagu mis mõttes kas nüüd on kõik. Me tahame Sinu töökohale käivet teha ja Sa kõnetad meid nagu me tüütaks Sind või telliksime liiga palju. Ma proovin mõelda positiivselt, aga see jäi siiski veidi närima.
Teine veider kokkupuude oli bussijuhiga, kui mina ja Maaru mõlemad soovisime 0-piletit. Bussijuht küsis kohe dokumenti ja isegi kontrollis, mis on nende hallide kaante vahele kirjutatud. See on sellepärast haruldus, kuna enamik bussijuhte seda ei tee. Ma ei kirjutaks sellest bussijuhist muidu, aga see hääletoon oli minu jaoks selline, et nonoh, eks vaatame-vaatame, mis siin kirjas on ja kas ikka on kirjas ja kas dokument ikka kehtib jne. Pani natuke tundma nagu me üritaksime temalt 0-piletit välja petta. Igatahes dokumendid said kontrollitud ja bussijuht vangutas ebamääraselt pead ja väljastas ohates meile need 0-piletid. Ülejäänud tee, mis me sõitsime, bussijuht koguaeg ohkas ja ohkis. Tekitas vägisi tunde nagu meie oleksime selle põhjustajaks. Kuid hiljem helistas mulle Maaru ja ütles, et tema ema teadis rääkida, et inimene hakkavat enne infarkti ka ohkama.  No ma siiralt loodan, et see pole tõsi ja kui valida, et kas ohkas meie 0-piletite pärast või infarktieelse seisundi tõttu, siis ma loomulikult eelistan, et asi oli ikka meis. Ja loodetavasti pole need kaks ka kuidagi seotud, et meie 0-piletite ost tekitas infarktieelse seisundi. Jumal hoidku selle eest!

CONVERSATION

3 kommentaari:

  1. Oh, Kai, Kai... Sa oled muidu väga positiivne inimene ning seetõttu arvan, et oled ilmselt ise pisut liimist lahti, kui sellised tühiasjad Sind häirivad. Ma olen ise ka see "kliendist kuningas", kes eeldab viisakat suhtumist, kuid samas... Vaata, ka teenindajad on vaid inimesed. Ka neil on paremaid ja halvemaid päevi. Nad peavad olema viisakad ja lahked, kuid vahel on nad võib-olla liiga väsinud, et seda sajaga olla... Mina ei lase ennast kunagi sellest häirida. Kui kassapidaja ei tervita, siis mina ikka tervitan-naeratan, tänan ja soovin head päeva. Sest mulle ei maksa see midagi. Mina lähen edasi, kuid tema jääb sinna järgmist klienti teenindama, samal ajal aga võib-olla on tal kodus laps haige või mõtleb ta hirmuga maksmata üürile või misiganes. Bussijuht kontrollis dokumenti? See on tegelikult tema kohustus, sest kui ta kehtetu dokumendiga 0 pileti müüb ja tuleb piletikontroll, kes selle siis avastab, jääb süüdi bussijuht. Ohkis ta aga võib-olla hoopis seetõttu, et kõht valutas... Sina aga mõtled üle. Ma lugesin kunagi ammu ühe USA kaubamaja jõulureklaami, kus kutsuti üles naeratama müüjatele. Selle pealkiri oli "Jõulunaeratuse väärtus" ja algas sõnadega: See ei maksa midagi, aga annab palju. Ning lõppes umbes nii: Kui jõuluaskelduses mõni müüja unustab teile naeratamast, siis naeratage ise talle, sest mitte keegi ei vääri naeratust rohkem, kui need, kes on liiga väsinud, et seda teile kinkida... Ma arvan, et seda naeratamist neile, kes on halvas tujus või liig väsinud, et naeratada, võiks praktiseerida igapäevaselt, mitte vaid jõulude ajal.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii hea, et sa selle siia kirjutasid, ma loodan, et edaspidi ma suudan hoopis teise pilguga teenindajaid vaadata. Nii lihtne ja loogiline aga ma polnud suutnud ise kunagi selle nurga alt asjale vaadata.

      Kustuta
  2. Hahaa... see postitus kõlas nii nagu Sa oleksid minuga rääkinud.:D

    VastaKustuta

Back
to top