Duši all pissimisest

Praadisin Joosepile kartulid sibulaga ära ja mõtlesin, et lähen piilun õige Facebooki. Ega ma väga kaugele newsfedi lappamisega ei jõudnudki, kui märkasin sõbra postitust teemal, kus kirjutab, et nägi täna linnas reklaami
, mis kutsus duši all pissima. Teema kui selline mind lugema ei kutsunud, aga klikkasin sellegi poolest, sest mind jubedalt huvitasid inimeste mõtted.
Osad leiavad, et see on üks täiesti normaalne igapäevane tegevus, teised jällegi leiavad, et tegu on kõige rõvedama asjaga üldse ja kolmandatel on poogen või niisama naljakas. Mina kuulun sinna kolmandate hulka, kellel on siis suht poogen, kes pissivad duši all ja kes mitte, aga seda ainult senikaua, kuniks nad teevad seda omas kodus. Ses suhtes, et siis mul enam nii poogen poleks, kui ma oleksin veekeskuses ja äkitselt otsustaks proua minu kõrval duši all pissima hakata...
Selle kampaania või üleskutse mõte on säästa loodust ja vett ning väidetavalt säästaks iga inimene duši all pissides aastas 3000 liitrit vett. Eesmärk kui selline on vägagi tervitatav ja ülla eesmärgiga, aga vist natuke läbimõtlematult esitatud, sest esiteks see külvab segadust, et kas pissime kodus, avalikes duširuumides, kõik korrad pissime duši all? Et milleks ja kellele on üldse sellist reklaami vaja? Teiseks, ma arvan, et need, kellel on kombeks pissida duši all, teevad seda nagunii kampaaniast hoolimata. Ja need, kelle jaoks on taoline tegevus taunimisväärne ja fuhfuh, ei akka nüüd küll mingisuguse reklaamplakati pärast, mis ilutseb tänavanurgal, duši all ruineerima. Pealegi ma olen sada prossa kindel, et iga inimene siin maamunal on vähemalt korra elus duši all pissinud. Lihtsalt kui oled seal ülepeakaela seebivahune, siis ei hakka ju mingi tühipalja pissihäda pärast vetsu jooksma. Aga, kui on mõeldud, et pissil võiks käia ainult ja ainult duši all, siis paneb see küll veidi kulme kergitama, sest ega niisama ei ole tehtud duši- ja vetsuruumi eraldiseisvatena ja eraldi torustikega.
Oeh, ühesõnaga jällegi üks suhteliselt mõtetu teema, millele maksumaksjaraha kulutatud, sest duši all pissimine pole nüüd küll ainus maailma loodust ja veevarusid päästev operatsioon, mis vajaks kohe eraldi reklaami ja heakskiitu. Öko saab väga erineval moel olla. Kasvõi keerata enda seebitamise ajaks vesi väiksema surve peale. Mis teie sellest ökomökost arvate, kas duši all pissimine vajab reklaami, et säästa vett?

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Järjekordne lollus nagu ka korduvkasutatav wc paber, mida ökohullud kasutavad ning mille pesemine kahjustab ehk isegi rohkem kui paberitüki ära viskamine.. Aga järjekordselt huvitav teema millest lugeda, eriti kui kell on 1 öösel ja värske kips jala ümber ei lase magada. Lugedes, et pime praeb edukalt kartuleid tundsin ennast veel kobamana, et karkudega trepist üles ei saanud ja lasin lõpuks mehel tuppa kanda end, hädapätakas nagu ma olen :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaa, ma olen isegi kuulnud mingitest korduvkasutavatest tampoonidest :S Aga rõõmustan, et kogu see korduvkasutamisehullus on vabatahtlik, ses suhtes, et kuskilt maalt jooksevad piirid. Ma never ei kasutaks korduvkasutavat vetsupaberit ja tampoone.
      Ja kuule, ei ole Sa mingi hädapätakas…jalaluumurruga võibki lasta end veidi rohkem poputada :D Ma lasin ka end treppidest üles-alla vedada, kui jalaluumurd oli :D

      Kustuta
  2. Mul on umbes 20küsimust iga Sinu postituse kohta Sinule endale. Väga cool inimene oled. Kokkuvõtvalt saab Sinu kohta öelda: Kes teeb, see jõuab. Ja kui ma ei jõua siis loen Sinu blogi. Ammutan energiat. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga ole lahke ja küsi julgelt oma 20 küsimust ära :D
      Ja üliäge kuulda, et keegi ammutab minu blogipostitustest energiat :))
      Aga appike, siis ma ei tohiks vist virisevaid ja jorisevaid postitusi teha, sest sealt pole midagi ammutada…

      Kustuta
    2. Heh, ära tee jah. Muidu jääb mul energiast puudu. Ja ma nüüd tõsiselt kaalun seda küsimise asja. :) Kuigi mõni küsimus tuleks Sinu jaoks ilmselt nii ajuvaba.. Samas, miks mitte!? :)

      Kustuta
    3. Nonii.
      Kõik küsimused on tekkinud lihtsalt teadmatusest ja enda huvist, mitte midagi halba mõeldes. Kui Sa ei soovi, ei pea vastama. :) Mõni küsimus kisub isiklikuks seega ei tasu pahaks panna, võid lihtsalt mitte vastata.
      1. Kuidas satud Sina reklaamide peale, mis netis figureerivad? (Mina kui nägija saan sellest hästi aru, aga... )
      2. Kuidas Sa söögi tegemisega hakkama saad? Millal tead, et kartul on läbipraetud ja valmis?
      3. Saan aru, et Sa oled pime, aga neid vorme on mitmeid eks, st et kas Sa näed näiteks varje v kuma v midagi?
      4. Tõid näite, et Sind segaks kui keegi veekeskuses Su kõrval urineeriks. Aga kuidas Sa sellest aru saaksid? (Ma kusjuures ei saaks sellest nägijana kah aru, ma arvan)
      5. Kuidas Sa üldse Facebookis ringi nö vaadata saad? ( Ma mäletan küll postitust, mis programm Su arvutil on, aga ei ole sellele veel hästi pihta saanud, sorri )
      6. Ükspäev oli Sul pudru postitus. Kuidas Sa tead, kui palju vett valada v piima? (Mul nägijana tuleb ikka ette, et ühte v teist saab liialt palju.. )
      7. Loen, et käid edukalt trennis. Kas alati saatjaga? Kuidas Sa tead uude ruumi astudes, kuhu minna ja mida kasutada?!
      8. Kui palju aega kulub keskmiselt ühe postituse tegemiseks? Ja kuidas oled veendunud, et vigu sisse ei tule?
      9. Kuidas Sa näiteks iseseisvalt riietud? Kuidas tead, et näiteks pesu õigesti jalga saab, näiteks kui sildid puuduvad?
      10. Poes käimine, kuidas üksinda asju valid? (alati ju pole sõbralikud teenindajad, kes asju valida aitavad.)
      11. Kas kasutad sularaha? Kui jah, siis kuidas?
      12. Kui Sul need naistevärgid on, siis kuidas Sa vastavaid asju kasutad?! (minu jaoks vist suurim müsteerium... Jälle sorri)
      13. Oled mõnel pildil meigitud, kuidas see õnnestub? (mina näiteks ei oska nägijanagi ennast inimese moodi meikida, ikka ühest v teisest kohast läheb laiali... )
      14. Olen küll Sinu blogi lugenud, aga pole vist märganud, kas Sa nüüd töötad kusagil?
      15. Kui Sa näiteks huvitud sellest, kuidas keegi pildil välja näeb, kuidas Sa selle endale iseseisvalt arusaadavaks teed? Või alati keegi kirjeldab?
      16. Kui palju vajad Sa kodus tegelikut kõrvalist abi? ( sest ma loen ja imestan kui iseseisev Sa oled, super! )
      17. Loed palju teiste blogisi, mis Sind nende juures enim häirib?
      18. Mingist blogist ma mäletan, et tahtsid last saada kuid sellega kaasnesid tervislikud tagasilöögid, mis sellest mõttest ja ideest saanud on?
      19. Kui Sa pildistad, siis kuidas Sa tead, et kaamera on sisselülitatud et aku pole tühi jne.. ( Kõik Sinu postitatud pildid on tegelikult väga täpselt tehtud, seega jälle imestan.)
      20. Kuidas Sa suudad nii positiivne olla? ( alustades bloginimest, mida ma armastan lugeda „ Kai Sinu Karu  Mitte kaisukaru.. See vist on meelega nii pandud?! Mina virisen ja vingun vist vahel küll kõige üle, siis loen Sinu blogi ja taas mõtlen, milleks vinguda. Teadvustades, et kusagil on keegi minust näiliselt kehvemas olukorras aga tuleb nii paganam hästi toime!) Respekt.
      Ps! Ärme pane pahaks, et mind seesugused asjad huvitavad. Sa ju pole kohustatud vastama. Kõike head. Sinu fänn I.

      Kustuta
  3. No kes meist poleks mõnes avalikus pesuruumis tundnud seda lõhna, mis on jäänud sinna pissimisest. Mitte ei sooviks sellist lõhnabuketti oma vannituppa. Olgu, et vesi voolab peale - lõhn jääb õhku ikka. Nii et ma ikka jätaksin iga tegevuse oma traditsioonilisse kohta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh, nende avalike pesuruumidega on mul üldse uued suhted peale nägemise kaotust, sest nüüd ammutan n-ö teavet ümbritseva kohta lõhna kaudu ja mida rohkem aeg edasi, seda vähem ma tahan avalikke vetse ja pesuruume kasutada. Pean siin silmas just bussijaama ja kaubakeskuste tualettruume, veekeskuste ja saunakeskuste duširuumid jmt. Aga noh, vahest peab ikka enda ebameeldivused alla suruma ja neid ruume kasutama…olukordade sunnil.

      Kustuta
  4. WC's saab vett säästa asetades tualetipoti loputuskasti mõne raskuse, et see ei täituks ääreni. Nii tuleb iga tõmbega ka vett vähem. Energiasääst.ee e-poes on olemas selleks spets tooted: http://www.xn--energiasst-x5aa.ee/et/c/wc-veesaast

    VastaKustuta
  5. Miks jampsida mingi loputuskasti ja raskustega, kui on olemas kahesüsteemsed potid...
    Ja pealegi ma säästan vett ka nii, et kui pesen nõusid, siis ei lase veel lakkamatult ja täie survega joosta ;)

    VastaKustuta

Back
to top