Lillede kinkimisest

Ma siin nädalapäevad tagasi kirjutasin üpris kurja ja pettumust täis postituse sellest, et Joosep ei toonud mulle sõbrapäevaks mitte ainsamatki lilleõit. Olin ikka kohe väga nördinud ja ei mõistnud, et kus siis mu kohustuslikud sõbrapäevalilled on. Hiljem selgus, et Joosep teadlikult ja meelega ei ostnud mulle neid, sest tahtis mind testida, kuidas ma reageerin ja kas olen ilma lilledeta sama armastav ja hooliv. No ilmselgelt ma tema püstitatud testi ei läbinud ja olgem ausad, minu meelest oli see üpris nõme test ka. Kuna see "hiilgav" test põhjustas meie vahel ühe korraliku tohuvapohust arusaamatuse, siis otsustasime asjad omavahel lahti rääkida, no et edaspidi mõistaksime neid olukordi paremini.
Joosep ütles, et teab ja on vägagi kursis sellega, et mulle on kõiksugu tähtpäevad üliolulised ja nende unustamine oleks umbes sama suur patt kui ära unustada oma ämma sünnipäev või hilineda omaenese pulma ning temagi jaoks on teatud tähtpäevad väga olulised (näiteks minu sünnipäev on väga oluline). Kuid Joosep ei leia, et kõiki tähtpäevi tuleks tähistada lillede kinkimisega või üleüldse tähistada. et pigem see, mida tähistatakse, sõltub asja sisulisest poolest, mitte päritolust ja tema ei soovi kinkida mulle lilli kohusetundest, kuna mingi nõme tähtpäev nõuab või kohustab mehi seda tegema. Joosep tahab mulle kinkida lilli nendel hetkedel, kui tal tuleb tunne, et viiks õige oma armsale lilli, sest südames on see soov.
Niisiis seal köögipõrandal istudes rääkis Joosep oma nägemusest ja lillede kinkimisest ning lisas oma jutu lõpetuseks, et kui ma siiski soovin, siis võib mulle kõikideks tähtpäevadeks lilli tuua, kuid see oleks selline kohustuslik ja protseduuriline tegevus ja siis ei saaks ma enam kunagi aru, kas need lilled tulid nüüd päriselt südamest või kuna oli järjekordne kohustuslik "lillede kinkimise tähtpäev".
Kuulasin jutu hoolikalt ära ja mõistsin, et tõesti, ma ei soovi olla see naine, kes saab lilli pelgalt sellepärast, kuna kalendris on mingi kuupäev (mis muidugi Joosepi sõnul ei tähenda seda, et tähtpäevadel mulle üldse lilli ei tooks), aga lihtsalt edaspidi ma ei eelda, et nii kui kuupäev kukub, siis peab Joosep mulle kuskiltkraanikausialusest kapist lilled välja kookima. Pigem las tulla lilled spontaanselt ja õige tundega. Ja minu suureks rõõmuks ongi Joosep mulle juba kaks korda peale sõbrapäeva lilli toonud. Ühe korra tõi siis, kui oli nädalavahetuseks ära õppustel ja kui koju naasis, ulatas mulle lumivalged tulbid ja eile õhtul, kui uinakut tegin, siis käis vahepeal linnas ära ja tagasi tulles äratas mind juba uute lilledega üles- roosade tulpidega (nendest üritasin pilti ka teha...loodan, et õnnestus).
Samas on ju ka selliseid mehi, kes ei ole suuremat sorti lillekinkijad ja naise ainus ja kindel aeg, mil lilli saab, ongi need kohustuslikud tähtpäevad. Minu jaoks tundub see natuke kurb, kuid samas on ju ka naisi, kes väidetavalt ei hooligi lilledest...
Aga rääkige, kas teie mees on agar lilledekinkija ja kas pigem tuuakse lilli kindlatel tähtpäevadel või vahel ka niisama või kuidas te ise eelistaksite lilli saada?

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Me oleme mõlemad elukaaslasega pigem seda poolt nagu Joosepb, et kui lilli kinkida, siis on ikka erilisem, kui neid tuuakse täiesti suvalisel päeval. Igast tähtpäevadel on ka muidugi tore lilli saada aga ei juhtu midagi, kui ei ole lilli. Näiteks sõbrapäev oli see aasta ju pühapäev, ehk siis veetsime nagunii terve päeva koos. Mees oleks pidanud siis ära hiilima vahepeal ja lilli ostma vms. :D Ja üldse ei saa ma kurta, sest mees toob üsna tihti mulle lilli, tähtpäev või mitte. :)

    Hah, nagu täpselt teemasse - mees saabus just koju 5 kollase roosiga. Lihtsalt niisama. :)

    VastaKustuta
  2. Mina saan ainult tähtpäevadel...

    VastaKustuta
  3. Mina vaatan ka nüüd lillede kinkimist teise pilgu läbi ja eelistan ka kindlalt iga kell suvalisel hetkel toodud lille :)

    PS. Oii, kui armas üllatus Sinu mehe poolt :)

    VastaKustuta
  4. Hmm, järjekordselt läksid vastused vahetusse...
    Tahtsin Ritsikule öelda, et aga see ei pruugi Sinu mehel sõltuda üldse samadest asjaoludest, võib-olla ta ei ole lihtsalt enda jaoks asja niimoodi lahti mõtisklenud nagu Joosep ja eks ennekõike loeb see, et mees üldse lilli toob, sest mina olen kuulnud, et Eesti mehed on suht kasinad lillekinkijad...

    VastaKustuta
  5. Ma saan lilli kingituseks nii tähtpäevadel kui nende väliselt. Enamasti on nii, et milline on olnud meeste perekondades traditsioon isal lilli kinkida.Minu isa kingib kõigil tähtapäevadel mulle ja mu emale lilli aga tähtpäevade väliselt ei tee üllatusi. Mulle aga meeldivad üllatused. Suhte alguses ma rääkisin mehele, et mulle meeldib kui kodus on vaasis lilli ja oleks nii tore kui sa vahel neid tooksid, lihtsalt nii sama, sest on olnud ilus päev või just väga raske päev või poes lihtsalt on mõni uus lillesort müügil... Kui sattusime lillepoodi, siis tutvustasin talle lilli, et ta teaks, millised lilled lõhnavad väga tugevalt jne... Mõnel aastal saan rohkem lilli teisel vähem, rõõm on olla märgatud. Kui ma tunnen südames, et oh kuidas tahaks, et keegi märkaks, et ma tunnen puudust lilledest ja nende lõhanast meie kodus... Siis ma ütlen jalutamas käies, et tead, ma tunnen nii väga puudust lilledest... Ta jätab selle meelde ja läheb mõni hetk mööda ja koju jõudes on ta käes imeline kimp liiliad, freesiaid, roose... Naised saavad rohkem tähelepanu üllatuste ja kingitustega... Ma armastan talle üllatusi teha, nähes poes midagi, mis talle meeldib, siis ostan selle ära ja ei oota selleks tähtpäeva vaid kingin talle. Poeg valmistas mulle üks päev üllatuse- väsinult koju jõudnud ootas mind laual suur kimp lilli. Ma tänasin teda ja küsisin, et kas on eriline põhjus lillede kinkimiseks, ta vastas, ei ole, sa oled lihtsalt niiii hea ema :)

    VastaKustuta
  6. Hästi armas oli Sinu kommentaari lugeda :)
    Mulle kusjuures meeldib ka, kui kodus on vaasis lilli, see on kuidagi rõõmu tekitav. Tean isegi naisi, kes ostavad ise endale lõikelilli koju ja minu meelest on see samuti kuidagi hästi vahva, sest keegi pole ju öelnud, et Sa ei või enda päeva ise erilisemaks ja ilusamaks muuta;) Olen isegi kevadisel ajal suure kimbu nartsisse endale vaasi toonud (need on ühed mu lemmik kevadlilled, oo ja kui ilus on veel tulpide ja nartsissde combo lillekimp).
    Mis aga puutub üllatustesse, siis mulle meeldib neid nii teha, kui nende osaliseks saada :) Mõnes mõttes on tore, et ma ei näe, sest muidu kuluks vähemalt pool minu rahast üllatuste tegemiseks:D

    VastaKustuta

Back
to top