Makaronivorm

Mul oli täna täielik ideekriis, et mida õhtuks kokata. Alguses mõtlesin, et oh, kuna mul on sügavkülmas veiseliha ja käepärast oli ka porgand, kartul ja kapsas olemas, siis liikusid mu mõtted ühepajatoidu suunas, kuigi ma eriti ei fänna ühepajatoitu, kust puudub kaalikas. Minu jaoks on kaalikas selline must have juurvili ühepajatoidus. Aga lõpuks jätsin selle mõtte. Mulle lihtsalt tundus, et oma katkise käega ei oleks just eriti mõistlik hakata mullaste kartulitega mässama.Nii et ma olin tagasi alguses, sest niisama kõige tavalisemat sööki ma ei olnud ka nõus tegema. Võtsin siis lahti Kirsiku retseptiriiuli. See on kokandusblogi, mille ma täiesti juhuslikult leidsin, kui oli blogiauhindade raames häälte andmine. Ma tahtsin proovida miskit uut, kuid samas kiiret ja lihtsat ning seepärast see makaronivorm mulle kõrvu jäigi. Esimese hooga võib küll tunduda, et ah, mis sest makaronivormist nüüd nii erilist on, aga ma lihtsalt eeldasin, et keegi ei pane ju täiesti suvalist makaronivormiretsepti oma blogisse, mille valmistamine on umbes selline, et keeda makaronid soolvees, prae lastevorst, sega kokku, viska ahjuvormi, kata juustuga ja küpseta. Seega klõpsasin lahti ja uurisin asja lähemalt, et mida peidab endast nõnda lihtsa kõlaga roog. Uurides lähemalt koostisaineid, siis äärepealt oleksin selle sama kiiresti tagasi kinni klõpsanud kui avasin, sest see sisaldas suitsupeekonit ja porrut. Iseenesest pole mul peekoni vastu mitte kui midagi, aga kuna ma olen viimased pool aastat tervislikumalt toituma hakanud, siis see peekon kõlas kuidagi väga rasvaselt. Einoh, loomulikult saab peekoni asendada näiteks kanaga, aga kuna Joosep oli just ennist kategooriliselt keeldunud tšilli kanarullidest, kuna väidetavalt on tal kanalihast ülekullus. Porrusse ei osanud ma üldse kuidagi suhtuda. Ma justkui mäletasin, et see meenutab suts rohelist sibulat ja toorena see mulle ei maitsenud. Kuid lõpuks ma otsustasin toda makaronivormi proovida ja jäin lootma, et kui ma kõik toorained omavahel kokku segan, et siis maitsed täiustuvad ja lõppkokkuvõttes võin isegi üllatuda. Aga ma jagan teiega ka siis retsepti ja lisan vajadusel omapoolsed kommentaarid juurde.
Vaja läheb:
  • 200g makarone
  • 1 keskmise suurusega porru
  • 1 porgand
  • 150g suitsupeekonit (kuna poes müüdi 120g pakendatud suitsupeekonit, siis ostsin kaks pakki ja hakkisin kogu peekoni vormiroa sisse)
  • 2 küüslauguküünt (mina panin 3 ja pool)
  • 2 muna
  • 240ml rõõsakoort
  • riivjuust
  • maitseaineid (pipar, sool ja originaalretseptis oli ka kuivatatud tüümian, kuid minul seda polnud ja maitses ka ilma selleta hästi)
  • oliiviõli küpsetamiseks (ma pigem jätaks õli retseptist välja, kuna peekon on juba ise piisavalt rasvane)
Valmistamine:
Keeda pastamakaronid lahjas soolvees (umbes 7 minutit). Koori ja riivi porgand jämeda riiviga. Tükelda peekon ja porru ning seejärel prae pannil porru, peekon ja porgand läbi (originaalretseptis oligi siis kirjas, et praadimisel kasutada õli, kuid mina tõesti soovitan õli jätta lisamata). Lisada praetud segule purustatud küüslauguküüned.
Kui makaronid on keedetud ja ära kurnatud, siis määri ahjuvorm võiga või õliga ja  sega ahjuvormis makaronid porru-peekoni-porgandi seguga. Sega eraldi kausis kokku munad ja rõõsakoor ning maitsesta pipra ja soolaga. Vala vorm muna-rõõsakoore seguga üle ja kata riivjuustuga. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200C juures 20-25 minutit.
Ma proovisin oma makaronivormist klõpsu ka teha. Loodan, et lõpptulemus näeb isuäratav välja. Maitselt oli täitsa hea, kuigi suts ikka liiga rasvane minu maitsemeele jaoks, kuid tass külma piima tasakaalustas olukorda. Seepärast ma soovitangi õli eraldi mitte juurde lisada, kuna peekonist tuleb seda rasva küll ja veel. Lisaks võin öelda, et nüüdsest kavatsen hakata julgemini kasutama porrut oma roogades.
 

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Tere Kai ! Sul on väga ilusad pildid siin blogis :).Ja sul on väga lahe blogi ka ! :=)

    VastaKustuta
  2. Ehee, see kommentaar tuli nüüd mulle küll nagu välk selgest taevast või nagu pauk luuavarrest :D Eriti just see osa kommentaarist, et mul on blogis ilusad pildid. Ma olen pilte just pidanud oma blogi kõige nõrgemaks küljeks, kuna pimedana on üpris raske häid pilte teha. Ei saa valgust, fookust ja mida kõike veel paika sättida, aga igal juhul oli mul rõõm Sinu kommentaari lugeda. Aitääh! ;)

    VastaKustuta
  3. Minu meelest ka väga hea pilt!
    Ma teen ka vahel makaroni(spageti)-vormi, kui ei viitsi midagi muud süüa teha. Ma olen sinna pannud nii paprikat, külmutatud rohelisi herneid, seeni jne. Ja lihalisest poolest olen kasutanud nii taist sinki, hakkliha kui suitsuvorsti. Ja saab päris kiirelt otsa meil (mees muidu ei fänna pastat, lapsed aga küll). :)

    VastaKustuta
  4. Tahtsin veel lisada selle porru kohta, et ma eriline fänn ei ole, aga õuna-porrusupp oli küll imehea. Ma serveerisin tavalise kanafileega. Retsept siit: http://www.linnuliha.ee/porrusupp-kalkuniknellidega/ ja minu enda pilt samast supist minu moodi: https://riidedjalapsed.blogspot.com.ee/2016/03/ouna-porrusupp.html

    VastaKustuta
  5. Ooo, väga super, kindlasti proovin selle supi ka järgi. Tänud! ;)

    VastaKustuta

Back
to top