Natuke kodu kõpitsemisest

Ma pikkisilmi ootan, et millal ükskord ometigi saabuks see kauaoodatud aeg, millal saame oma kodu hakata enda näo järgi kujundama ja sisustama. Kõige enam ootan ma Joosepi töönurga kõpitsemist ja elutoa sisustamist. Praegu on meil lihtsalt suur, avar ja valgusküllane elutuba, mille ühes nurgas on Joosepi töölaud, aga lõpptulemus peaks nägema selline välja, et töönurk on eraldatud maast laeni ja poole toani ulatuva riiuliga, millest teatud osas paistab päevavalgus läbi. No ja siis olekski nii, et ühel pool riiulit oleks mõnus suur ja pehme nurgadiivan ja teisel pool Joosepi nurgake. Kindlasti tahan, et oleks päris mitu riiulivahet, sest üks riiul peab raudselt olema ainult raamatutele. Ma küll neid lugeda ei näe, aga no Joosep näeb ja pealegi on raamatud tänapäeval ka üheks vahvaks sisustuselemendiks. Veel tahaksin Universaalist osta käsitööna puidust valmistatud elevandi, millele on tehtud värvilised maalingud ja mõned raamitud perepildid paneksin ka riiulisse ning kindlasti ka lambike... Näiteks soolalamp, mis tekitaks õhtul õdusat valgust. Diivan tuleb suht kindlalt vesihall ja patjade ja bleediga annaksime veidi särtsu juurde. Oh, see aeg võiks juba ometigi kiiremini saabuda. Ahjaa, kui töönurga ja elutoa üles vuntsimiseks juba läheb, siis loodetavasti on mul selleks ajaks juba ilus puidust söögilaud ka olemas. Praegu on meil see klaasist nikats.

 
No ja see ei täida praktselt mitte mingisugustki lauafunktsiooni, sest on paras sitanikerdis. Kui soovid hommikul mõnusasti nautida hommikust kohvi, siis peab maru ettevaatlik olema, et ise lauale pihta ei läheks, sest siis loksub kohv üle tassi serva. Ma pean päeva jooksul päris mitu korda käima majapidamispaberi ja spreiga lauda nühkimas ja poleerimas, aga ausalt, mul on parematki teha, kui jälgida iga tolmukübemekese langemist või pleki tekkimist lauale. Ma olen ringi tuuseldanud erinevates taaskasutustes, sest minu arvates pole väga mõtet kohe uisapäisa täiesti tutikat söögilauda ostma tormata. Tänapäeval leiab taaskasutusest vääga palju ägedaid mööblitükke. Paraku pole aga seni minu otsingud vilja kandnud, kuna mul on ikka teatud kriteeriumid ka sellele söögilauale, peale selle, et selle ääres võiks saada normaalselt süüa ja juua :D.Näiteks nagu:
  • Võiks olla kandiline, aga ümarate nurkadega, sest ma ei soovi rohkem end vastu lauanurki siniseplekiliseks joosta.
  • Täispuidust, mitte mingi spoonitud saepurupask ja eelistatult kask. Mänd on suht välistatud, kuna sellele tekivad imelihtsasti kõik võimalikud ja võimatud täkked, ühesõnaga vääga raskesti hooldatav ja sellisel juhul peaksin ma ikka puruloll olema, kui ma võtaksin endale ühe raskesti hooldatava laua asemel teise samasuguse.
  • Praegune laud on kuskil 100x80x90 (ise oma täpse silmamõõduga mõõtsin :D), aga ma sooviksin uut lauda suts laiemat ja kõrgemat, sest nüüdseks oleme aru saanud, et praegusele lauale ei mahu mitte essugi ära, eriti kui tegu on tähtpäevadega. No ja kõrgus on lihtsalt puht minu ohutuse mõttes, kuna praegune laud ulatub täpselt mulle hargivahele... Olen piisavalt sinna sisse jooksnud, rohkem nagu ei tahaks.
Aga ega mul rohkem mingeid erilisi kriteeriume polegi lauale. Kui te peaksite juhuslikult sellistele kriteeriumitele vastavat söögilauda märkama või teate, kust sellist lauda võiks saada, siis andke märku.Aga seni, kuni ma ootan, et mulle sajaks taevast alla ideaalne söögilaud, saime me taaskasutusest (loe: minu ema puukuurist) ühe riiuli vetsu. Me hoidsime muidu kogu aeg nagu vaesed vennikesed oma asju aknalaual ja põrandal, aga emal seisis kuuris üks hõbedane metallist riiul. See oli küll vahepeal jõudnud juba paarist kohast roostetama  hakata, kuid selle nühkis ema liivapaberiga maha ja pihustas kuldse spreiga üle ja tulemus sai selline.  
 
Minu meelest igati sobiv ja ajab mõni aeg asja täitsa kenasti ära. Parem ikka, kui kogu aeg hoida vetsupabereid, Domestoseid, hügieenisidemeid ja tampoone kuskil põrandal või aknalaual. Kuna vets ise ka beežide kahhelplaatidega, siis lõpptulemus peaks täitsa nitševoo välja nägema.

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Kui palju see laud umbes maksta võiks? Siis tean silmi lahti hoida :)

    VastaKustuta
  2. Ma ei ole üldse hindadega kursis, aga äkki saaks 100 euriga ühe korraliku täispuidust laua kätte. Ma just sisestasin otsingusse "puidust söögilaud" ja sain pääris palju tulemusi, aga no siin oleks jällegi silmanägemist tarvis...


    http://www.bing.com/search?FORM=UWDFTU&PC=SK2M&q=t%C3%A4ispuidust+s%C3%B6%C3%B6gilaud&src=IE-TopResult&conversationid=

    VastaKustuta
  3. Ma olen siin selline nö hiljutine lugeja.. aga nii võõras on kuidagi viia kokku mõtet, et sa oled pime ja siis teisalt hoolid nii palju sisustusest ja detailidest ja paigutusest :D

    VastaKustuta
  4. Mhmh, kusjuures ma julgen öelda, et ma olen selle kohapealt pimedate seas suht ainulaadne eksemplar :D Näiteks, kui ma räägin teistele pimedatele särades, et mismoodi mu kodu hakkaksvälja nägema ja mida kõike ma tahan, siis nad suht tülpinud häälel ütlevad, et see on juba juuksekarva lõhki ajamine ja mõttetu kulutamine.
    Ma ideaalis tahaksin, et mu kodu saaks lõpptulemusena ühtse stiili ja kujunduse, et kogu värvigamma sobituks, iga detail oleks täpselt õiges paigas, mis annaks ruumile selle miski jnejne. Ma ärritun juba puhtalt selle peale, kui ma praegu mõtlen, et mu söögilaud on klaasist ja metalljalgadega ja toolid selle ümber puidust, see on nii kohutavalt häiriv. See on veel köömes tegelikult kogu selle asja juures, sest köögimööbel on hetkel valge, aga seda tahaksin ka raudselt söögilauaga ühte tooni ja kardinad ja nõud ja lillepotid ja toidupotid ja vaibad jnejne. Ma olen vist segane :D

    VastaKustuta
  5. Ahjaa, vb asi selles, et nägijana tahtsin ma hirmsamat moodi saada sisekujundajaks :)

    VastaKustuta
  6. Aga jumal - miks mitte pimedana, kui sa juba praegu nii asjalik oled :D Minumeelest oleks ülilahe ettevõtmine, kasvõi sedasi proovimise mõttes. Ja noh vot seda saaks nimetada ainulaadseks eksemplariks, kust mujalt sa selle pimeda sisekujundaja ikka omale saad :D

    VastaKustuta

Back
to top