Palun, kas keegi päästaks mind!?

Ausalt, see ei ole lihtsalt mingisugune järjekordne, halamist ja vingu täis postitus, vaid ma tõesti lähen varsti hulluks, kui ma pean veel kasvõi tunnikese seda peavalu kannatama. Mul on paar nädalat vähemalt järjepanu pea otsas lõhkunud. Vahepeal on nagu tunne, et oh, vist läheb üle ja siis hakkab kõik uue hooga otsast pihta. Uinun peavaluga ja ärkan peavaluga. Mul on mõistus otsas, et millest selline valu võib tulla. Vererõhk on korras, värskes õhus oleme ka piisavalt viibinud, söönud ja maganud ka normaalselt ja no stress ja igapäeva pingeid... No neid ikka esineb, aga varasemalt pole see nüüd sellist valu küll põhjustanud. Joosep seletab mulle juba mitmendat päeva, et peaks minema arsti juurde, et las teevad mul vereanalüüsid ja mõõdavad kõikvõimalikud näidud ära, aga ma olen oma elus nii palju mööda arste jooksnud, et mul erilist usku sellesse nüüd küll pole, et lihtsalt üks vereanalüüs näitaks kohe ära, et mis mul häda on.Ma pole eriti ravimiusku ka, aga no kolmandal päeval võtsin ikka ühe valuvaigisti hinge alla, lootuses, et vabastab mupiinavast valust, aga oh ei. Valuvaigisti ka ei mõiganud, vb ainult paariks tunniks suts leevendas ja siis on jälle valu tagasi selliselt nagu see poleks ära käinudki. Eile siin istusime naabritega õues ja naabrimees vedas grilliplatsile isetehtud 70 kraadise puskari ja ütles, et ma pean pitsi seda võtma, et see on kõige parem ravi peavalule või mistahes haigusele, aga no mina seda kraami ei puutunud. Nüüd mõtlen, et äkki oleks ikka pidanud...
Ühesõnaga sellepärast pole ma ka eriti blogima jõudnud, kuna no ei ole eriti mahti arvuti taga passida, kui väiksed päkapikud peas kirkadega laamendavad. Käisin ennist just poes ja ostsin kõiksugu hääd ja paremat kraami ning plaanin homme teha tatrasalatit. Ma pole veel päris kindel, mida sinna sisse panen, aga no ostsin kodujuustu, suitsukanafileed, tomatit, kurki, pirni, virsikuid ja toorsalatisegu. Eks näis, mis ma sellest kokku keeran. Kui tuleb miskit maitsvat, siis šeerin retsepti ka.  Täna ei kavatse ma isegi mitte oma väikest varvastki liigutadagi. Ostsin suurema nälja leevendamiseks kohukesi ja võiku materjali ja kui nälg näpistab, siis söömegi neid ja võikusid. Ei, ma pean nüüd minema ja Joosepile ühe litaka vastu pead andma, sest see mees laseb dubstepi ja ma juba tunnen kuidas mu veresoon oimukohal veel rohkem tukslema hakkab.
Jessas, teate mis mulle just praegu meenus... Ma isegi ei kujuta ette, kas sellel on mingisugune seos või mitte, aga mul hakkas kuskil kuu või paar tagasi esinema kordinatsioonihäireid. No sellisel kujul, et kui janet kõndis keset kõnniteed täiesti otse, siis mulle tundus, et kõnnib viltu ja kodus ka kui liikusin või praegu liigun, siis vahepeal on täiega tunne, et ma kõnnin viltu ja siis hakkangi enda suunda korrigeerima ja siis tuleb välja, et polnud midagi tarvis korrigeerida. Selle suure korrigeerimisega ma ju kõndisingi siin ju mõned nädalad tagasi nägupidi heleda laksuga vastu ahju ja kergelt tõmbas ju ninajuure pealt sinakaks ka... Äkki need asjad on kõik omavahel seotud? Hmm, imelik on ainult see, et selline viltu kõndimine esines mul viimati silmakliinikus, kui silmaopist oli paar päeva möödas ja mu vasakust silmast oli nägemisjääk väga tugevalt vähenenud. No kui enne oppi nägin piisavalt palju, et üksi tänaval liigelda, siis peale oppi suutsin tuvastada ainult kontraste, valgust ja inimeste liikumist ning kuna aju polnud veel sellise muudatusega kohanenud, siis avastasingi end pidevalt vastu nurki ja seinaääri nühkimast. No ja nüüd on umbes sarnane olukord, aga põhjust ma ei tea, kuna mul pole ju nägemisjääki juba mitu aastat, millest saaks olukord trastiliselt halvemaks muutuda ja millega vajaks aju kohanemist ja ümberharjumist. Pekki küll, see valu ajab mu hauda. Joosep käis just siin ja ütles, et kui kahe päeva pärast pole valu üle läinud, siis veab mu nattipidi EMOsse.
Ma hakkan parem doktor Googlest rahvameditsiini kohta uurima. Äkki saab loodustaimedest abi.

CONVERSATION

14 kommentaari:

  1. Nende peavalude ja tasakaaluhäirete vahel võib muidugi seos olla. Mingist vereanalüüsist siin jah ilmselt kasu poleks aga kompuutertomograafiline uuring nt tooks ehk selgust. Igaljuhul soovitan sul ikka (pere)arsti poole pöörduda.

    VastaKustuta
  2. Kindlasti pöördu arsti poole. Peavalud ja tasakaaluhäired pole naljaasi, igaks juhuks mine käi arsti juures ära, siis süda rahul!

    VastaKustuta
  3. Google vastus on peaaegu alati kõikide erinevate sümptomite puhul, et sul on ravimatu vähk. Ja vahel on soovituseks juua mingit pleegitusvahendit ka.

    VastaKustuta
  4. Aga kas Sul lihasvalusid on kuskil kaelal, seljal, rinnakul? Sellest saab ka vägeva peavalu.

    VastaKustuta
  5. Mkm, mitte kuskilt mujalt ei valuta, ainult terve otsaesine lõhub valutada. :(
    Ma teisipäeval helistan perearstikeskusesse, et konsulteerida ja vajadusel aeg kinni panna. Homme ei taha helistada, sest siis vastab telefonile arst, kes vb hakkab jälle küsima, et äkki olen ma midagi eelmises elus sellist korda saatnud, mille eest nüüd Jumal mind karistab. :D Ilma naljata, sedasi küsiski, kui sai teada, et ma pime ja diabeetik olen. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Whaat, tõsiselt mõtles seda kui küsis või?

      Kustuta
    2. hahahahahaha, kuidas selline perearst saab üldse eksisteerida. Fine, ole perearst, aga sellist asja töö ajal suust välja ajada on ikka tobe. Tean seda tunnet kui pea koguaeg lõhub. Eelmise aasta talvel oli pideva vastik peavalu. Mõtlesin, et see ei lähegi ära ja pean terve elu sellega elama. Seda meenutades hakkas mul just pea valutama. Viimasel ajal läheb ta pingesse vähesest magamisest. Aga jah, lõpuks läks see valu ära.
      Mine käi igaks juhuks arsti juures ära, siis saad selguse.
      M.

      Kustuta
  6. Mul on korra olnud väga tugev peavalu ja ibumetiin, mida ma tavaliselt peavalu vastu kasutan ei mõiganud üldse. Mees tõi siis apteegist vees lahustuvaid Solpadeine tablette ja need mõjusid koheselt. Võid proovida.

    VastaKustuta
  7. kui mul Su peakolust kolekahju ei oleks, siis ma natuke naeraks selle üle, et Sul arstidesse pole usku, aga blogilugejatesse on :D

    VastaKustuta
  8. Solpadeine aitab minu kogemuste põhjal ka peavalu vastu kõige paremini, aga põhjus oleks siiski vaja välja selgitada, nii et arstist Sul pääsu pole. Aga näiteks minu ema, kes kannatab migreenivalude käes, väidab, et peavalu vastu aitab peedi söömine, ma tõesti ei tea, kas sellel jutul ka jumet on ja palju seda peeti siis sööma peab, aga igaks juhuks mainin.

    VastaKustuta
  9. Jep, homme väntame arsti juurde ja siis ühtlasi lippame poest ja apteegist ka läbi, et peeti koos Solpadeiniga vitsutada.

    PS. Ja Mac... No sorry, aga EMOsse pole mul tõesti usku, kui tegu pole just jalaluumurru või muu sarnase traumaga, sest üldiselt selliste tavaliste valude korral suskavad kanüüli veeni, siristavad kotikese NaCl sisse ja löövad jalaga perse ja saadavad koju. Isegi Tallinnas, kui käisime mu valutava jalaga EMOs (mäletad toda korda...no siis, kui too 70-aastane härra ütles, et mul ilusad silmad ja Sul musihuuled), siis samuti öeldi, et ma lihtsalt puhaku, aga pärast selgus, et mul lihaspõletik. Nii, et ma lootsin küll, et lugejad jagavad kõiksugu põnevaid soovitusi. Nagu näiteks, et tee ööseks pea ümber teelehemähis või ära hinga 14 minutit, siis läheb valu üle. :P

    VastaKustuta
  10. Mul praegu tuli meelde, aga siin videos on õpetus mis mul ka kunagi täitsa toimis kui proovisin. Aga tookord oli siuke kergem valu ja otsisin lihtsalt alternatiivi valuvaigistile.

    https://www.youtube.com/watch?v=UKGtv84aSjo

    VastaKustuta
  11. Hah, naljakas eksperiment. :D Suts nagu leevendas, aga päris üle ei läinud, aga nagu too onkel seal videos soovitas, siis proovin uuesti. :)

    VastaKustuta
  12. Minul on sellised valuvaigistitele mittealluvad peavalud siis kui jälle magneesiumipuudus tekkinud on.

    VastaKustuta

Back
to top