Tsölibaat

Ma tahtsin tegelikult sellest tsölibaadist kirjutada juba vahetult peale seda, kui olin pajatanud oma materiaalsetest väärtustest, aga siis otsustas mu läpaka adapter minuga nõupidamata plahvatada ja siis pidingi selle teemaga paar päeva ootama.

Ma ei oska täpselt öelda, kust mulle üleüldse selline mõte ühtäkki pähe kargas, aga mõtlesin siiski asja lähemalt uurida. Ma tean, et iga hea suhte aluseks on seks ja mitte lihtsalt mingi suvaline kuiv nühkimine, vaid ikka selline, kus on särtsu, kirge, elektrit, teineteisega arvestamist, fantaasiat ja miskit uut. No ühesõnaga, et mõlemale sobiks ja meeldiks. Mitte nii, et mees tahab saada ja siis naine keerab end selili ja laseb end lihtsalt tuimalt tonksida ja peale akti keeratakse üksteisele selg ja jäädakse norsates magama.

Ma ei ole kursis, kuidas teistel on, sest mul pole tavaliselt kombeks käia teiste magamistoas piilumas, aga mõtlen, et ikka ju tahame ja otsime mingil eluperioodil miskit uut ja värsket. Kui mitte värskust sekslelude näol, siis kasvõi tunnete maailmas. Miskit, mis sütitaks. Mallukas kirjutas kunagi, et hea suhte aluseks on keretäis keppi. Jep, eks selles ole oma tõetera sees. Vahest, kui ma super tujukaks ja närviliseks muutun, siis Joosep ütleb, et mind tuleb kalibreerida :D

Kuid ma jäin mõtlema, et alati ei aita suhetes pingeid maha võtta seks, vaid vahest on tarvis midagi enamat. Puhkust kahele, omaette aega, privaatsust. Minuga on selline naljakas lugu, et kui ma muidu armastan stabiilsust ja rutiini, siis tunnete osas vajan ma värskust ja miskit sellist, mis paneb pulsi kiiremini tukslema. Minule avaldab mõju juba seegi, kui olen kasvõi ööpäev Joosepist lahus ja kui järgmisel päeval kohtume ja kallistame ja musitame, siis on see juba kuidagi teistmoodi ja erilisem.

Nii ma siis mõtlesin, et prooviks ka tsölibaati. Ma muidugi enne tegin otsuse ja siis hakkasin alles uurima, et mida see endast üldse kujutab. Minu teadmised piirdusid ainult sellega, et tsölibaadi ajal tuleb hoiduda seksist. Ma ise oletan, et tsölibaadil võiks suhtele olla selline värskendav mõju, et kui Sa midagi väga-väga ihaldad, aga ei saa, siis hiljem on palju parem. Ega niisama öelda, et kaugsuhetes on rohkem särtsu ja kirge. Oleneb muidugi kaugusest ja elupäevade lõpuni päris nii ei tahaks ka suhtes olla, aga ma kujutan ette, et elu jooksul mõnel korral teha sellist restarti mõjuks värskendavalt. Murrab nagu sellest seksirutiinist välja. Eks rutiinist ja mugavustsoonist välja tulemiseks on teisigi lahendusi. Erinevad poosid, kohad, grupikad, partneri vahetused ja mida kõike veel tänapäeval ei harrastata, aga tsölibaat on nagu ühtlasi ka oma vaimu turgutamine.

Kuid ma ei teadnud, kas kallistamine, musitamine ja kaisutamine, et kas need tegevused on siis lubatud või keelatud. Või kui kaalulangetajatel on korra nädalas lubatud teha 30 minutiline cheatmeal, et kas siis paarissuhtes on tsölibaadi ajal sama privileeg olemas. Võtsin siis Google appi, aga pean tunnistama, et ega ma eriti targemaks ei saanud. Vikipeedia ütles ainult, et tsölibaadis elavad preestrid, mungad, nunnad, piiskopid, aga no mina pole teadupärast ükski neist eelpool nimetatuist. Seega otsisin edasi. Leidsin siis Delfist sama teema, aga sealt sain ma hoopis paraja törtsu nalja.

Nimelt, kuna üks naine, kes pöördus oma tsölibaadi murega Delfi Naisteka lugejate poole, kirjutas tsölibaadi valesti ehk "tsölipaat" ja loomulikult ei jätnud meie lahked eestlased kasutamata suurepärast võimalust ilkumiseks. Tavaliselt mulle selline teiste kallal võtmine peale ei lähe, aga need kaks kommentaari, mille otsa komistasin, need olid minu jaoks humoorikad.

Keegi lugeja siis uuris, et mis asi see tsölipaat on? Kas mingi uus imeline veesõiduk? Ja kui mõned kommentaarid edasi kerisin, siis sain vastuse, et tsölipaat tähendab seda, kui lähed pikaks ajaks merele ja keppi pole kaasas.

See oli siis väike vaherepliik. Aga ma parem räägin teile, mismoodi Joosep reageeris, kui ühel õhtul mulle vaikselt külje alla ujus ja ma talle teatavaks tegin, et ärgu mind näppigu, mul on tsölibaat. Põhimõtteliselt ta naeris mu välja ja ütles: "Muidugi Sul on tsölibaat, Kai..." :D
Jah, ta ei jäänud mind uskuma. Eks see ole mõistetav ka, kuna tavaliselt olen just mina see, kes käib ja nurub, et kudrumudrutame ja tule diivanile ja võta mind kaissu. Ma olen selline suur õrnuse- ja hellusekott. Ma võiksin sedasi tunde olla.

Igatahes, kuna ta ei uskunud mind, siis ei jätnud mind rahule ja kiusas edasi. Ütles ainult, et ma vaadaku talle silma sisse ja öelgu, et ma ei taha, et teeks. Ma siis seletasin, et ma ei saa seda öelda, sest see oleks vale, aga ma kasvatan iseloomu. Aga no seda iseloomu on maru raske kasvatada, kui ta tuleb ja siis on selline armas ja õrn ja musitab, kaisutab, paitab, silitab ja keskendub sada protsenti ainult minule. Pealegi pole ma tänase päevani saanud vastuseid, et mis täpsemalt selle tsölibaadiga kaasneb. Kas peame üksteisest kilomeetri kauguselt mööduma, magama eraldi tekkide all, üldse eraldi voodis, eraldi tubades ja ei tohi üksteise poole isegi mitte piiludagi, eriti mina, eksole :D
Või suhtes olles võib see tsölibaat olla leebemas vormis. Või kas üldse on tarvis tsölibaati, kui soovitakse sellist vaimset iseloomu kasvatada ja hiljem kogeda üksteist uuest küljest? Kaua üldse keskmine tsölibaat kestab? Vaevalt see nii on, et ma otsustan tervelt ühe päeva olla ilma seksita ja siis kutsun seda tsölibaadiks. Nii palju küsimusi ja mitte ühtegi vastust.

CONVERSATION

17 kommentaari:

  1. Kui sul on hea partner, siis pole mõtet oma suhet tsölibaadi taotlemisega rikkuda. Tsölibaat on ikka pikemaajaline loobumine seksist, abieluta olemine, sugueluta olemine, enamasti usulistel, vahel ka tervisega seotud põhjustel.

    VastaKustuta
  2. Kui üks päev ilma seksita on sinu mõistes tsölibaat, siis üks päev ilma liha söömata peaks sind kohe taimetoitlaseks tegema. Päris nii need asjad ikka ei käi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hmm, seda ma ju kirjutasingi, et ega see nii pole, et kui oled päeva seksivabalt, et siis saame seda kohe nimetada tsölibaadiks...

      Kustuta
  3. kohe algguses jääb silma riivama õigekiri. materiaalne mitte materjaalne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle tähelepanu juhtimast! :) :)
      Kuigi Sinu asemel ma järgmisel korral kontrolliksin esmalt oma enda düsgraafia ja lohakusvead üle, enne kui tuled teiste vigadele tähelepanu juhtima...
      Lihtsalt väike sõbralik soovitus ;)

      Kustuta
    2. düsgraafia ja trükiviga on erinevad mõisted.

      Kustuta
    3. Tänan, olen teadlik ja sellepärast mainisingi mõlemad variandid ära, kuna ma ei ole kursis, kumma all Sina kannatad. Mul on ka ekraanilugemisprogega valus kuulata, kui lohakusvead sisse jäetakse.

      PS. Kui minu õigekirjavead on nii kohutavalt häirivad, siis võib-olla Sa pole sellest teadlik, aga Sul on vabadus mitte seda blogi enam lugeda. Ma olen kusjuures oma varastemas postitustes öelnud oma lugejatele, et kui märkavad kuskil kirjaviga, siis võivad julgelt märku anda, aga Sinu puhul tajun ma küll praegu sellist vastikut nokkimist ja üleolevat suhtumist. ;)

      Kustuta
  4. Ma olen ka pigem aru saanud, et tsölibaat on pigem vaimne teema. Püsisuhtes nädalate- või kuudepikkune seksipaast ilmselt lähedust ei lisa ja pigem tekitab pingeid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hmm, aitäh mõtteid jagamast! :)
      Ma jäingi mõtisklema, et huvitav, kuidas see võiks mõjuda, sest kuuldavasti on täitsa olemas selliseid paare, kes harrastavadki vahepeal tsölibaadis elamist, et ergastada oma iha ja kasvatada iseloomu. No ja nii ma mõtlesin, et prooviks järgi, siis saab praktika näol kohe ise kogemuse võrra rikkamaks, aga no see pole õnnestunud ja ma vist ikka ei taha ka päris kuival olla :D

      Kustuta
  5. Kui suhtes mõlemad pooled sellega nõus on, siis võib ju järele proovida. Aga nii küll ei tohiks, et üks pool teatab teisele, et ma nüüd otsustasin ära ja nii jääbki. Ma pakun, et sellega on samamoodi nagu paljude asjadega, et mõnele sobivad ja teistele mitte. Ise pole katsetanud ja ausalt öeldes ei taha ka, sest ma muutun parajalt bitchiks, kui ma tavapärasest kauem ilma pean olema. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, mul läks selle otsustamisega suts nihu jah, sest ma järjekordselt ei mõelnud, vaid kohe tegutsesin. Nüüd muidugi sain aru, et partneriga tuleb ka ikka selliseid asju läbi arutada ja kuna Joosep pole tsölibaadiga nõus, siis loomulikult ei hakka ma vaest meest kettidega radika külge ka aheldama, et peaasi, et minust eemale hoiaks :D

      Kustuta
  6. Ma teema kohta ei oska midagi öelda, sest mul on kestev tsölibaat juba sada aastat olnud ja see ongi normaalsus minu jaoks :D, aga ma tahtsin öelda, et tubli, et paigutuse ära muutsid. Enne oli ikka väga niru lugeda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super, kui uue paigutusega parem lugeda :)

      Sada aastat? Vau, Sa oled vist siis mu blogi kõige eakam lugeja :D
      Aga tõsiselt rääkides, siis kas tsölibaadis oled omal valikul, usulistel põhjustel või mis põhjustel, kui muidugi tohib sedasi urgitseda? :)

      Kustuta
    2. No sada aastat oli selline kirjanduslik liialdus :)
      Põhjus? Suhte pikaajaline puudumine. Juhuseks ei anna mulle midagi. Seksisõprus on ka minu jaoks midagi hoomamatut.

      Kustuta
    3. See tähendab, et ma teadlikult ei hoidu seksist, aga olukord on, nagu ta on.

      Kustuta
  7. Teine võimalus on see, et Joosep seob silmad kinni ja seksite ütlemata ühtegi sõna. Kui te pole seda varem teinud, see on omamoodi huvitav ja arendav.

    VastaKustuta
  8. Mina olen geograafilistel põhjustel elanud tsölibaadis juba viimased 2 kuud ja ausalt, kui ma oma teise poole praegu kätte saaksin, siis läheksin hammastega tal riideid seljast ära sikutama. Seni lakun skaipi. :/ Asi polegi selles, et tahaks niiväga seda "vanainimeste asja" teha, aga lähedusevajadus on nii suur, et see ajab tõesti hulluks. Tahaks lihtsalt kaissu. Nii et minu puhul on see pealesunnitud tsölibaat täiesti toiminud.
    Aga kas ma tsölibaati soovitaksin ka siis, kui inimesed on ühe katuse all, vot ei tea. Pigem soovitaksin siin õrritamistehnikat. Aeg-ajalt on värskendavaks see, kui endale midagi tõeliselt seksikat selga panna (ikka midagi sellist, mis avalikkuses läheks paragrahvi alla), panna toas küünlad põlema (lõhnaküünlad), võtta appi natuke šokolaadi (või midagi muud, mis mehele meelepärane) ja seda siis põnevamatesse kohtadesse määrida (näiteks kaela ja huulte peale). See kõik peaks olema selline hillitsetud ja väljapeetud. Mehed on nii ehitatud, et ühel hetkel ei pea nad vastu ja vot selleni tulebki nad viia. Vot siis on särtsu ja tulevärki! Oma meest tunneb muidugi igaüks ise kõige paremini. Mõnele nt meeldivad rollimängud, on ka neid, kes leiavad pikantsust sadomaso mängudest - mis iganes kellelegi meeldib, see on vastastikune kokkulepe. Mõnikord piisab ilmselt ka nt erootilistest vestlustest. Ma ei tea, lugege nt ette neid hallivarjundi raamatuid või sarnast kirjandust (ausalt tunnistan, pole lugenud, aga mõnda lõiku olen näinud ja vot mõnda sellist lõiku võibki lugeda). Mõnikord on abiks ka mõne vastavasisulise filmi vaatamine (ma ei mõtle siin tuima pornot, pigem midagi mitmekihilisemat). Üldiselt armastavad mehed ka üllatusi - teed magamistoas midagi, mida varem pole teinud (ma ei mõtle siin kaelamurdvaid poose, pigem kogu seda eelmängu). Oluline, et voodielus ei tekiks rutiin, mis muidugi ei tähenda, et mõnikord seda kõige tavalisemat ei tehta. Kõike mõõdukalt.
    Või võtke näiteks ette ja tehke nii-öelda esimene kohtumine - minge kinno, istuge taharitta, laske kätel kogemata teineteise vastu puutuda, aga kaugemale ärge minge, käige koos restoranis, itsitage ja punastage ja puhuge üksteisele kõrva ja... Ühesõnaga, elage taas läbi mõni selline algusaegade kohtumine.
    Või minge kohta, kus on teatud oht "vahele jääda" (nt väike nahistamine liftis, maja nurga taga vaiksel tänaval, poes - ja nahistamise all mõtlen ikka väikest flirti :D)
    Võimalusi on väga palju. Tsölibaati ma ei julgeks koos elades väga soovitada. See on meespoolele piinarikas nii ehk naa ja ühel hetkel võib ta lihtsalt ära tüdineda, et kui ei anta, siis ei taha ka ja särtsu ei tekigi. Mõne päeva võib muidugi katsetada, sest mõnele võib see jällegi hästi mõjuda ja tulebki nt kolmandal päeval hammastega sul nööpe eest ära rebima (haha, kujutan ette Joosepit, nööp hambus, silmad põlemas). Igatahes, katseta, proovi, räägi, üllata...
    :)

    VastaKustuta

Back
to top