Ma olen Joosepi peale solvunud

Joosepil on puhkus täie hooga käimas ja see tähendab seda, et tema unerežiim on totaalselt paigast ära. Mitte et tal see ennegi väga paigas oleks olnud, sest ta kannatab sellise haiguse käes nagu insomnia ehk unetus.

Kui tööpäevadel laekub Joosep voodisse umbes kahe paiku öösel, siis puhkuse ajal viiest, kuuest ja aeg-ajalt isegi seitsmest. Ja loomulikult magab ta kuskil poole lõunani või siis ärkab varem üles, aga kuskil õhtul seitsme-kaheksa paiku läheb teeb veel ühe uinaku, sest unekoom tuleb peale ja silmad vajuvad lihtsalt kinni ja nii see surnud ring käib.

Paraku, kui Su teine pool on unetu, siis see tahest tahtmata mõjutab ka Sinu teist poolt ehk antud juhul mind. Kuna ma iga aasta ootan eriti suure tuhinaga Joosepi suve- ja talvepuhkust, et saaks lõppeks midagi koos teha, siis normaalse unega inimesel on sellise unegraafikuga raske sammu pidada.

Kolmapäevast oli Joosep lennus. Käis sõpradega tähistamas ja eilse pärastlõunani viibis üks Joosepi sõpradest meil ja no mina sain null tähelepanu. Ma neid kahte kallistust ja paar musitamist tähelepanu alla ei liigitaks. Võib-olla olenliiga nõudlik ja võiksin leppida selle olemasolevagagi, aga miks ma pean leppima vähesemaga. Minu jaoks on üksteisele tähelepanu pööramine omavaheline suhtlus, ühine kvaliteet aeg jms.

Vahepeal sain ma päris pahaseks, sest mul jooksis peas kogu aeg mõte, et lahe, 4. jaanuaril saab Joosepil puhkus läbi ja ma ei näe hetkel mitte ühtegi sellist päeva tema puhkuses, mis oleks sada protsenti ainult meie ühiste tegevuste päralt, sest täna ehk aastavahetusel, läheb Joosep maale sõbra poole. Juba lubas end sinna ära, sest see on natuke nagu traditsiooniks saanud või nii, aga mina pole üldse praegu sellises meeleolus, et tahaks ka minna, kuna ma olen to the max häiritud.

Lihtsalt, kui Joosepi kasuisa möödunud nädalavahetusel ütles, et võib-olla tuleb aastavahetusel Pärnumaale, siis Joosep ütles, et meie veel ei tea oma plaane, et ta pole MINUGA plaane paika pannud ja ta ei taha nii, et Kaiga ei aruta asju läbi. No ja nüüd mis on? Käib sõpradega korra väljas ära ja unustas, et ma tahaksin ka äkki plaanides kaasa rääkida ja tunda, et minuga arvestatakse. Mitte aga nii, et tema otsustab ja lubab ja siis vaatab hiljem, et kuidas minuga saab (loe: küll ma selle Kai ära moosin). Aga vot ega ikka ei moosi küll, sest ega ma pole mingi kutsikas, kes kohe vorstitükile järgi jookseb. Äkki mul oli ka plaanid ja äkki mul olid ka soovid.

Jah, ma saan ise ka aru, et ehk ma pingutan praegu nats üle ja jonnin ja milleks ise kiskuda tüli, parem mingu ma lepliku ja rahumeelse naisena kaasa ja nautigu siis vähemalt sellistki koosolemist. Aga teate mis? Ma pole rahumeelne. Kui naine on solvatud ja kõrvale jäetud, siis see ongi solvav ja ma ei taha kogu aeg sellistes asjades olla yolomutt. Ma parem teen endale kartuli-heeringa salatikest porruga, korgitsen Martini Asti lahti, küpsetan krabikroketeid, vaatan rahulikult koos Janetiga aastalõpu programmi telerist ja tihun silmi peast välja. Nendest silmamunadest pole ju nagunii tolku.

Ma võin praegu siin vahutada küll, aga ega tegelikult hetkel pole miski veel kivisse raiutud, sest minu emotsioonid võivad vahetuda sekunditega. Nagu tuulelipp. Vahest mulle piisabki ainult sellest, et Joosep kudrumudrutab ja valab mu lademes komplimentidega üle, mudib jalgu ja musitab kaela ja mina juba leebun. Kuid on hetki, kus isegi see ei aita, siis on mind lihtsalt tarvis mõneks ajaks rahule jätta ja hiljem uuesti proovida või oodata, mil ma ise tulen kontakti otsima. Ma kohe üldse ei tea, mida teha, aga eks pean sisetunnet järgima.

Maale minnes on ka omad positiivsed küljed. Saab seltskondlikust melust osa ja nalja visata, sõpradega koos olla. Joosep, kes on täielik lauamängupõlgur, lubas isegi kahes lauamängus osaleda ja Aliases minuga ühes tiimis olla ja mitte mu nägu täis sõimata, kui ma mitte mõhkugi aru ei saa :D Hehe, see viimane oli nali. Kuid maal olles on ka omad miinused. Praeguste plusskraadidega on seal muda põlvini ja mina, kes ma olen mingi nõme puhtusefriik, siis ma tahaks nutma hakata, kui inimesed oma saabastega toovad siseruumidesse (loe: esikusse) tonnide viisi soppa ja liiva. Kuigi see pole isegi minu kodu ega miskit, siis this freaks me out. Ma ei lähe ju välisukse juurde karjuma, et tehku oma kalossid enne sissetulemist sopast puhtaks ja siis seisan konstantselt harja ja märja kaltsuga valves. Ja siis, kui uus aasta saabub, siis virutan kaltsuga kõigile ükshaaval vastu kanni ja soovin head uut. Ma kõlan isegi endale praegu nagu universumi printsess. .

Lisaks on maal külm. See tuba, kus meie Joosepiga ööbiksime, seal on küll kamin ja siis on tuba soe, kui tuli on kaminas, aga kui see kustub, siis läheb tuba räme külmaks ja mina... Mina, kes ma olen räige külmavares ja soojalembur, siis ma ei tahaks hommikul teki alt välja pugedes esimese asjana surnuks külmuda. Ja kuna Joosepi unerežiim on nagu on, siis guess what... Ta ei tule minuga kenasti kell 1 öösel magama ega võta mind sooja kaissu, vaid laekub heal juhul voodisse varajastel hommikutundidel. Heal juhul ma ütlen.

Hah, nüüd tuli sellest selle aasta viimane vingupostitus, aga vähemalt sain kõik südamelt ära öelda ja hakkas suts kergem ja võib-olla oskate teie mulle soovitusi jagada või nõu anda, sest mina ausalt ei suuda praegu kainemõistuslikult olukorda näha. Mina olen lihtsalt solvunud, et minuga ei arvestatud ega kaasatud planeerimisse. Blaah, ma tahtsin tegelikult ühel teisel teemal veel oma frustratsiooni välja elada, aga no eks ma siis kirjutan uue posti järgi, sest üks väga oluline asi vajab teiste blogijatega ära klaarimist.

CONVERSATION

8 kommentaari:

  1. Sooja pärast ära muretse - õues on +7, isegi kütmata majad pole praegu eriti külmad.
    Seda kõrvalejäetuse tunnet ma tean küll - osaliselt võib öelda, et see on enda seest suuremaks puhutud, teisalt jälle - need tulevad sinu seest, on sinu tunded ja keegi ei saa öelda, kas need on õiged või valed.

    Ilusat aastavahetust Sulle igal juhul! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaah, ma vahel soovin, et ma ei tunneks nii ja olen enda peale isegi pahaseks saanud, et ei suuda maha rahuneda, aga no nende emotsioonidega on juba kord sedasi.

      Ilusat ja meeleolukat aastavahetust Sullegi! :)

      Kustuta
  2. See on väga nõme, et ta Sinuga ei arvesta. Iga kord lubab, aga mis nendest lubadustest kasu on. Saan Sinust täiesti aru. Võid minu juurde sõita, Sa veel jõuad. Vaatame vana-aasta õhtu saateid ja joome šampat. Onju ;)
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No nende lubadustega on sedapsi, et Joosep omadustelt pole üle laskja ja tal pole ka suva, vaid asi on pigem unustamises :)

      Kustuta
  3. see insomnia on rohkem nagu segamini unereziim ja teistega mittearvestamine lihtsalt. kuigi kui tahta, võib hunniku vabandusi leida. päeval magades ongi keeruline seda öösel teha. ja selline üksiotsustamine on ka puhas egoism.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu teada, kui inimesel on insomnia, siis ongi keeruline uinuda ja selle tulemusel kipubki unerežiim paigast nihkuma. Joosepil on vahel nii ka, et tunneb kohutavat väsimust, aga lihtsalt ei suuda uinuda. Tal on enamus insomnia sümptomitest.

      Mis puutub üksi otsustamisse, siis ma leian, et iga inimene on elus võtnud mingeid otsuseid üksi vastu, olles ise samal ajal suhtes, aga tead, eile me klaarisime seda ja tuli välja, et mulle edastati valet infot ehk siis infot nagu Joosep oleks lubanud end sõbra poole maale ära, nii et lihtsalt väike mööda rääkimine :)
      Ma võin väita, et Joosep pole üldse egoist, vaid üks kõige hoolivamaid ja armsamaid meessoost inimesi üldse, keda tean ja tunnen :) Lihtsalt mina olen emotsionaalne ja lähen kergesti lappesse :D

      Kustuta
  4. Üks sõbralik soovitus edaspidiseks - suhteprobleemid (või kuidas iganes neid nimetada), tuleks omavahel ära lahendada, mitte tuhandete lugejate ette laotada, nagu räägiks oma bff'iga. :D Ma millegipärast arvan, et su mehele see väga ei meeldiks ja sellistest postitustest võib tulevikus probleeme tulla. :D mitte, et ma muidugi teaksin kuidas teil asjad käivad, aga noh... ah ma ei tea mida ma ajan :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaah, ma mõistan, mida mõtled, aga minu arvates polnud see postitus suhete klaarimine, vaid oma emotsioonide välja elamine kirjutamise teel. Mul on paar korda varem ka blogis sarnase temaatikaga postitusi olnud ja tead lugejad oskavad vahest oma kõrvalseisja pilgu läbi mulle kainet mõistust süstida, sest ma ise kipun vahel tohutult emotsionaalseks minema ja siis on hea, kui keegi ütleb otse välja, et ma panen praegu veits segast :D

      Kustuta

Back
to top