Kas "Prooviabielu" Kalvi-Kalle on vägivaldne?

Möödunud nädalal, kui TV3s alustas tõsieluline saade "Prooviabielu", siis hiljem esimest osa järele vaadates itsitasin minagi pihku ja kukutasin lõua peaaegu et põrandani, et misasja, mis mõttes nagu ei oska naine kartuliga miskit peale hakata? Kuid kaks mintsa hiljem hakkasin mõtlema, et tegelikkuses ei pruukinud antud olukord sugugi selline olla nagu meile läbi kaamerasilma üritati näidata.
Ma tõstan käe südamele ja tunnistan puhtsüdamlikult, et olen minagi paar korda elus läinud mingi suvalise teemaga mehelt nõu või abi küsima, mananud endale sellise hästi ilmsüütu lambakese näo ette ja öelnud, et ma ei saanud päris hästi aru, kuidas see asi käib, kas oleks palun nii armas ja näitaks.Lihtsalt. Et oleks põhjust tähelepanu saada, olgu selleks kasvõi harilik kartul. Ma olen enam kui kindel, et Helenil oli umbes sama keiss. Haaras kotist kartuli,silkas trussikute väel Kalvi juurde ja küsis ilmsüütul häälel: "Mis ma selle kartuliga tegema peaksin?"
Minu jaoks on see ilmselge tähelepanu ja läheduse otsimine. Ja lisaks toidu valmistamisega üritas naine Kalvile muljet avaldada ja näidata, et on temast sisse võetud. Eriti kui veel arvestada asjaolusid, et suht alguses tegi Helen sotid selgeks ja ütles , et tema süüa ei tee, aga näe, hiljem viskas põlle ette ja kokkas nagu miilenška.

Eile vaatasime teise osa ka siis järele ja ega me väga muud ei kommenteerinudki kui vaid olime tsuti imestunud, et mida Helen küll selles maakootud sinise mütsiga maapoisikesest leiab... 

Kuna Helen rääkis, et tal on varasemalt olnud suhe salakavala manipulaatori ja psühhopaadiga, kes viis tema enesehinnangu täiesti nulli, siis Kalle-Kalvi juures talle just meeldibki mehe kerge arrogantsus ja otsekohesus, et siis teab, mida mees mõtleb ja et hiljem ei tule mingeid ebameeldivaid üllatusi. Minu meelest küllaltki hea point.
Õhtul aga sattusin lugema Manjana postitust
, kus kirjutab sellest Heleni ja Kalvi- omavahelisest suhtest nagu tegu oleks vägivaldse suhtega. No, et mees on  külm nagu haud ja tundetu mölakas - need olevat siis vägivaldse mehe tunnused.

Jaa, Kalvi-Kalle ütles Heleni mukitud näo kohta kole kui öö ja et näeb välja nagu nõid *itsitasin* ning hakkliha kastme kohta julges mokaotsast pobiseda, et arenemisruumi veel on. Selles viimases ma ei leia grammigi negatiivset. Mis see Kalvi oleks pidanud siis taevani ülistama seda Heleni tehtud hakklihasousti, ise samal ajal endale vaikselt suhu oksendades või mida? Minu arvates väga okei otsekohesus. Mulle on ka Joosep öelnud, et mu pitsapõhi on s*tt, et proovi järgmine kord seda või toda veits teistmoodi teha. Jumal küll, ega see siis ei tähenda kohe seda, et meil käib siin ööd-päevad läbi koduvägivald ja et Jossu annab mulle iga valesti küpsetatud pitsapõhja eest nüplit.Lihtsalt ütleb otse, et saastasti kukkus seekord välja ja ongi kõik, that's it.

Mis puutub meigi kommenteerimisse, siis noh, ma ei teeks sellest ka ülemäära suurt draamat., Okei, alati saab öelda ka viisakamalt, aga see pole küll koht, kus solvuda või taaskord otsida mikroskoobiga mingeid olematuid vägivallatunnuseid. Issand halasta, meestel on ka oma arvamus, meeldimised ja soovid.  Äkki peaks hakkama teise prooviabielu paari Liisat ka analüüsima ja kahtlustama vägivallatsemises, kuna üritas Žigale mehele mitteomaseid ja ainult endale meelepäraseid riideid pähe määrida.Miks me sellistes olukordades ei ütle, et see ei ole okei ja et see on vägivallatsemine meeste kallal? Aga nii kui olukord on vastupidine, mees ütleb, et talle ei meeldi kui naine end meigib, siis on küll mehel kohe "linnuke" vägivallatsemise kahtlustusega kirjas.

See, kas ja kui palju on keegi valmis end kaaslase meeleheaks muutma, on juba sügavalt igaühe enda otsus ja tunnetus. Mina küll ei lugenud kuskilt välja, et Kalvi oleks Helenit hullult sundinud, või üldse sundinud, lihtsalt avaldas oma arvamust ja soove. Tavaline lihtne maamees, kes ei oska hinnata meiki. So what!? Minu arvates pole see mingi maailma saladus, et enamus meestele tegelikult meeldivadki rohkem kodukootud ja naturaalse näolapiga naised, mitte aga 24/7 krohvikihi alla mattunud portselannukukesed. Kui ma olen lasknud endale mõne ürituse jaoks meikari juures õhtumeigi teha, siis Joosep on ka leidnud, et meik on küll ilus, aga ilma olen ma palju armsam ja kuidagi omasem.

Me võiksime hoopis sellele mõelda, et Kalvi ei ole mingi tüüpiline viks ja viisakas džentelmen, kes on alati galantne ja iga naise märgade unenägude unistus, vaid et tegu on kohati sellise tuima, toriseva, ropu ja robustse traktoristiga, kes on üles kasvanud nagu herneslill ehtsas maasõnnikus. See, kui mees on pesuehtne mats ja tahumatu nooruk, ei tee see temast veel vägivaldurit. Seega ma leian, et selline sildistamine tegi Kalvi-Kallele natuke liiga, võib-olla isegi ka karuteene. Ma saaksin aru, kui postitus oleks olnud kahtlustavas kõnevormis, aga see järgnev lõik...

/No ja kui Helen meigi teeb, teeb Kalvi-Kalle, mida normaalne vägivaldne mees tegema peab – nimetab oma neiut nõiaks ja arvab et too ei tohiks üldse meikida./

Minul hakkaksid häirekellad hoopis siis lööma, kui mees oleks veatu. Selline musimops,  ilge hurmur, toob lilli, viib restorani einestama, valab naise komplimentidega üle, koristab, on tähelepanelik, üliromantiline, ei vannu ega ütle mitte ainsamatki halba või negatiivset sõna naise suunas ning läbi selle võidab naise südame ja usalduse, sest milline naine ei sulaks nagu vaha selliste asjade peale, ja alles siis, kui oled tal korralikult võrgus, alles siis näitab oma tõelist palet. Vot selliste meeste puhul on šanss palju suurem, et nad muutuvad ühel hetkel täielikeks psühhopaatideks, kes on super manipulaatorid. Nii et ma arvan, et ei tasu matslikku talumeest vägivaldsete meestega segamini ajada.
See, mida üks või teine oma kaaslasest leiab või mis neid koos hoiab, pole absull meie asi kritiseerida. Kui Helen ja Kalvi on ise rahul ja õnnelikud, ei jää meil muud üle, kui aktsepteerida ja soovida neile palju edu, armastust ja hästi palju väikseid Kalvi-Kalle kantpükse.    

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Kallis Kai, olen sinuga nõus. Õhtuseks lugemiseks soovitan sul lugeda järgmist: Kalvi-Kalle mahlakad seiklused vangimajas, mille ta on ise kõigile lugemiseks välja pannud. Natuke huumorit reede õhtusse. http://www.rate.ee/blog/1458839/elu-vangla-avarustes/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ohoo, tänud! :)

      Ma jagan ka vastu üht huumorivideot Helenist ja Kalvi-Kallest, mis mind nii pööraselt naerma ajas, kui Joosep mulle seda kirjeldas :D

      https://www.facebook.com/93Gix/videos/10155011779037008/

      Kustuta
  2. Oii Kai... tead sul on meie kõigi ees pisuke eelis :D Sa reaalselt ei näinud seda Kalvi-Kallet :D sest no käitumine ja olek ja välimus kokku oli ikka üks paras körtpärtsärk :D Muus osas olen nõus. Täiesti tahumatu mats, aga vägivaldne nende suhe Heleniga nüüd vaevalt on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, ma välimuse kohta ei oska kriitikat teha ja kuigi Joosep mulle tsuti kirjeldas seda Kalvit (no et selline kõhetu ja küürus kõlgus), siis mul on mingi iseeneselik repairing mode alati vaikimisi peal, mis muudab inimesed grammi võrra ilusamateks kui nad võib-olla reaalses elus on :) Nii et mul see terviklik kahjuks puudub... Või siis äkki hoopis õnneks, mine ja võta nüüd kinni :D

      Kustuta
  3. ma igaks juhuks lisan, et ma pidasin oma postituses silmas vaimset vägivalda, mitte seda, et helen oleks nurga taga kalvi-kallelt kolakat saanud. ja tegemist on esimese tutvusmisnädalaga, mitte pikaajalise tutvusega. mitte et pikaajalises suhtes oleks normaalne naist nõiaks kutsuda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No mulle tundub, et siin on tegu lihtsalt ühe sellise hästi lihtsakoelise mehehakatisega, kes alati ei mõtle, mis sülg suhu toob ja on n-ö omas mahlas, lihtne talumees, kes prantsatab kõik välja, kui miski ei meeldi. Helen seevastu on varasemast suhtest muutunud alalhoidlikumaks ja mulle isiklikult tundub, et soovib nii väga olla Kalvile meelepärane ja siis teebki selliseid otsuseid, seega ma ei süüdistaks siin Kalvi-Kallet, vaid pigem Heleni eksi, kes naise enesehinnangu mutta tampis. Kalvi-Kalle ja Heleni vahel on olnud ju selliseid armsaid ja helgeid hetki ka. Minu arvates on Kalvi-kalle selline pesuehtne maamees, kes on tõre ja torisev, kuid aeg-jalt poetab oma naisukesele paar armsat tunnustavat sõna ka :)

      Kustuta
  4. Mhmh, kas esimene säde mitte ei tekkinudki nende vahel siis, kui Helen ilma meigita õhtul voodisse ronis ja oli selline armas ja kodune, just see, mis ühele maamehele võiks meeldida... Pealegi ma arvan, et neil selliseid omavahelisi nunnuhetki on märksa rohkem kui meile näidatakse, sest vaatajaid ei koti mingi ilus ja nummijummi värk, vaja ikka draamat ja actionit :D

    VastaKustuta
  5. no... mulle jättis ta ka veidi vägivaldse mulje. Sesuhtes, et mul on endalgi kogemusi sellistega. Nad oskavadki kuidagi nii, et ilma midagi tegemata naine veits klammeravaks muutub ja kui naine on ümber sõrme, siis saab temaga manipuleerima hakata. Ükski selline mees pole muidugi algusest peale siuke... ene tuleb ikka enamvähem normaalset etendada. Muidugi see nõuab ka teatud tüüpi naisi, igaühega nii ei saa. No pead ei saa anda, et nii ongi, aga mingeid ohumärke sealt paistis küll, ütleme ausalt.

    VastaKustuta
  6. Vaatasin eelmise nädala pühapäeval Hommik Anuga saadet. Seal Sass Henno rääkis lähisuhtevägivallast ja kuidas seda ära tunda. Saates oli palju vägivallale viitavaid märke.

    Soovitan saate järgi vaadata/kuulata.

    VastaKustuta
  7. Jah, näib et peale saateid tuleb "Prooviabielust" blogijatelt rohkem postitusi kui Soledor ajamaju toota suudaks. Lisaks sinu ja Manjana ja kindlasti kellelegi lisaks tegin ka mina eile omapoolse nägemuse nimetatud isikutest. Ei hakka oma arvamust siia pikalt ümber kirjutama või kopeerima, lisan lingi: http://www.muleioleblogi.net/?p=14481

    Niipalju siiski mainin, et minu meelest ei ole Kalvi-Kallel, keda on hakatud kutsuma lausa Kalvi-Kalle Kantpüksiks ja Kalli-Kalle, häda midagi. Miks on vaja inimest ainult tele-ekraanil nähtu põhjal hukka mõista inimest tegelikult üldse tundmata. Samuti nõustun sinuga selles osas, et Helen tahtis tähelepanu. Ja kartulite kohta infot pärida on ideaalne võimalus saada kaaslase tähelepanu. Eeldan, et lisaks paljudele muudele omadustele Kalvi juures, meeldib Helenile ka tema hää. Või mis?

    VastaKustuta

Back
to top