Isiklik viha, ma pakun

Kolm aastat ja natuke peale soetasime meie Joosepiga endale Kilingi-Nõmme 2-toalise korteri. Kõik oli alguses ilus ja tore. Männimets kohe köögiaknast näha, olenemata aastaajast alati ilus ja roheline. Ilusa ilmaga paistab peaaegu terve päev päike mõnusasti sisse ja linnukesed siristavad rõõmsalt akna taga jne. Naabritega läks ka õnneks, kannatab koos ühes kortermajas elada küll. Ei. Tegelikult on naabrid väga toredad. Kõik esmane eluks vajalik ka olemas: bussijaam, toidupoed, ehituspood, majapidamistarvetepood, lillepoed, ilusalong, perearstikeskus, politsei, kiirabi, kultuurikeskus, muusikakool, gümnaasium, lasteaed, uus spordihoone, veterinaarkliinik jne. Isegi tänavad ja elekter on meil asulas olemas. Talvel aetakse lumi ka ära.

Aga teate mis? Mul on nüüdseks see Kilingi-Nõmme ikka täiega üle visanud. Ma olen aru saanud, et see on ikka nii lamp koht elamiseks kui üldse olla saab. Lihtsalt nii mõtetu koht. Ma julgeks väita, et KÕIGE mõttetum koht üldse siin maamuna peal. Lihtsalt kogu aeg ristipõiki ees. Ükskõik kuhu ma ka minna ei tahaks – ikka Kilingi-Nõmmest läbi. Pärnust Viljandisse – Nõmmest läbi. Tartust Pärnusse – ikka Nõmmest läbi. Alustame kasvõi sellest, et siin pole ju ühtegi toidupoodi. Nagu reaalselt. Ahaa, mõtlete, et mis asi see Konsum peaks siis veel olema kui mitte pood ja need kaks teist väiksemat? No ma kohe vastan – need pole mingid poed. Ma pean poodide all silmas ikka Selverit ja Maximat. Suur võib pindalalt see meie Nõmme Konsum olla, aga no anna kannatust, lihtsalt maast laeni mingit ülehinnatud sodi täis. Valikut pole ju. Banaani kilohind - kas olete seda üldse vaadanud? Kes see idioot ostab banaane, mille kilohind on 1.5€?! AH?! Abjast saab palju odavamalt. Aga no õnneks ei pea ma väga tihti selles lambises Konsumis käima. Ainult korra kuus ja ega rohkem ei kannataks ka. Lihtsalt EI kannataks.

Aa, peaaegu oleks unustanud. Meil Kilingi-Nõmmes pole ju tasuta maakonnaliine. Viljandis küll on. Aga noh, nagu ma juba korduvalt mainisin, siis Kilingi-Nõmme ongi nii mõttetu koht. Need maaliinid on üldse nii mõttetud. Just ainult need, mis sõidavad Pärnu-Kilingi-Nõmme-Pärnu marsruudil, sest no peaaegu tunnike peab loksuma selles tigubussis. Ma parema meelega magaksin kraavis, kui loksuksin postist postini. Lihtsalt niiii mõttetu.

Kirikujärv, teisel pool järve on kasemets ja pildistaja poolel lagunenud kai kõrkjate sees

Pilvise taevaga päikeseloojang, pildistatud üle heinamaa

Hekiga aed õhtuses valguses

Suur lagendik Kilingi-Nõmme lähistel, mille kõrvalt läheb tee ja taga on metsane ala

Panoraamfoto: Sillaotsa järv

* Tegelikult on kõik siiani suurepärane ja ma armastan meie pisikest metsapealinna endiselt sama palavalt ega oska millegi üle eriti kurta. Ühtlasi pean meie kolme toidupoodi täitsa arvestatavateks poodideks, kus on valikut küll ja veel. Aga paraku ei olnud minuga sama meelt meie "imeline" hääletaja, kes umbes poolteist nädalat tagasi küüti palus, kui me Ugalast kodu poole liikusime. Olime suht bussijaama lähistel, kui järsku Joosep mainis, et näe – hääletaja, kas võtame peale? Muidugi. Ilm oli ka suht nadi ja pealegi, kui võimalus on kedagi aidata ja head teha, siis mina olen käpp, sest muidu olen tavaliselt ju mina see, kes on abivajaja rollis. Aga ausalt, selleks ajaks, kui jõudsime küüdipaluja sihtkohani, oli mul villand sellest tagaistmel vigisevast pässist ja suutsin ainult mõelda, et kui peaks veel ühe mokakobina kuuldavale laskma, lajatan vastu ka. Ma ennist püüdsin ka muidugi seletada ja kaitsta meie armast kodupaigakest, aga no kogu mu eelnev jutt mõjus sellele vennikesele nagu soe õhk.

Pealegi, kui need maakonnaliinid on nii nadid, siis tehku selleks midagi, et muuta oma liikumisvõimalusi. Mingu hankigu endale load. Soetagu auto ja sõitku kuhu hing ihkab – kasvõi Kapa-Kohilasse ja ostku oma banaanid sealt.

Enne autost väljumist vaatas veel aknast välja ja lausus mingil eriti laiskleval häälel, et ei teagi, kas täna enam viitsibki rohkem midagi teha... no ei tea jah. Vingumine võttis vist kogu energia ära ja eks see kell ole ka juba neli pärastlõunal. Mingu ja kosugu nüüd natuke, et homne päev jätkata oma mantraga. Peatasime auto kinni, onu haaras oma kodinad ja lahkus kordagi tänamata. Lõpuks ometigi sai vaene inimhing oma Puiatu põldude ja metsade vahele, sest seal on ju vähemalt kolm Selverit ja Maxima, mis on vähemalt kahe iksiga Maxima, sest noh, tavaline oleks nii lamp ju. Coopist ei hakka ma parem rääkimagi.

Kuidas Teil hääletajatega on läinud? Kas üldse võtate hääletajaid peale?

CONVERSATION

12 kommentaari:

  1. Hääletajaid pole tükk aega üldse kohanud, aga mulle meeldib su pildiallkiri "lagunenud kai kõrkjate vahel" 🙂.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehee, ma ise itsitasin ka, kui toksisin Joosepi poolt sõnastatud pildikirjeldust :D

      PS. Unustasingi ennist mainida, et kõikide piltide autor on Joosep isiklikult :)

      Kustuta
  2. Yeah, sellepärast hääletajaid peale ei võtagi. Kui ei satu sarimõrvari otsa, siis satud sarivinguja otsa. No thanks :D
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sinu kommentaari lugedes tunnen, et peaksin taevaisale tänulik olema, et me siis selle esimese otsa ei sattunud :P

      Kustuta
  3. Tavaliselt ma kedagi peale ei võta, sest kui oma kodulinnaväliselt sõidan, siis kohtadesse, kuhu hääletaja nagunii minna ei tahaks. Ja kuskilt metsade vahelt oleks jube kehv hääletamist jätkata.
    Suvel aga võtsin kaks seljakotirändurit peale, mul oli suund lapsega ujuma minna ja arvasin, et nad ka sinnakanti lähevad, sest no kuhu mujale... Jube palav ilm oli, hale hakkas neist. Suures abistamishoos aga unustasin ära, et olen seekord pisikese autoga, ühe koha hõivas laps, pakiruum oli täispuhutud rannapalle, ujumisrõngaid ja kummiloomi pungil täis. Ja hääletajad olid absoluutselt umbkeelsed, ma tõesti ei suutnud tuvastada, mis keeles nad üldse räägivad. Igatahes tegin käte abil selgeks, et mahuvad küll, kui hoolega pressida, koos kottidega tahaistmele ära. Mahtusidki, suurivaevu. Järgmisel hetkel hakkas levima võimas sokiving. Saame aru, palav ilm, matkajalanõud, olen isegi matkanud, pole probleemi. Probleem aga tekkis, kui nad kaardi pealt näitasid, kuhu nad minna plaanivad. Ujumiskohtadest 20 km edasi, täielikku perifeeriasse.
    Hetkeks mõtlesin, et see pole ju minu mure, viin nad sinnani, kuhu ise lähen, edasi lasku siis pealegi kand ja varvas. Ja siis hakkas hale. Praktiliselt inimtühjas kohas kakskümmend kilomeetrit kand ja varvast võib ikka hirmus olla võõral maal. Pime tuleb enne peale kui nad kuskile välja jõuavad, mul aga autoga edasi-tagasi see 40 km ei tee poolt tundigi... Viisin nad nende soovitud kohta, sain tänusõnad kätte ja kimasime lapsega ujuma. Ega need hääletajad mu siseheitlusest ei teadnud midagi ja ei saanud nad sedagi teada, et tegin neile tasuta taksot.

    Nooremana hääletasin ise hästi palju ja siis lubasin endale, et kui ise juhiloa saan, siis võtan ikka hääletajaid peale. Alguses võtsingi. Siis tekkis tõrge, kui ühe alt mingi plekk autoistmele jäi, aga puhastasin ära ja sain tõrkest üle, võtsin ühe nooruki veel peale. See sunnik, varastas tagaistmelt kaks asja ära ja peale seda mul kadus tahtmine hääletajaid peale võtta. Sõidan reeglina üksi ja mul on alati palju asju siis autos, ei jõua mina kõigel silma peal hoida. Vanakesed ikka võtan teepervelt kaasa, või kui näen, et kellelgi päris häda käes on, aga väga aldis abipakkuja ma tõesti enam pole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, meie võtame ka alati võimalusel vanakesed peale. Ükskord oli ühest memmekesest nii kahju, eriti veel sellepärast ka, et meil polnud võimalik kuidagi aidata. Nimelt...

      Memmeke oli tulnud Kilingi-Nõmme lähedaste haudasid koristama ja hooldama ja plaanis viimase bussiga tagasi Viljandisse sõita, aga paraku oli see viimane buss viimse kui istekohani väljamüüdud ja nii hääletas selline armas ja soe memmeke Nõmmes sees, bussijaama lähistel. Meil oli just ülevaatus läbi saanud ja seepärast ei julenud sellist riski võtta, et hakkame ilma ülevaatuseta Viljandisse trippima. Helistasime küll ühele sõbrale, aga no sealt oleks äärmisel juhul tunni-paari pärast alles transporti saanud.

      Lõpuks jäi kokkulepe, et tuleme tunnikese pärast tagasi ja kui siis ka pole memmeke küüti saanud, siis mõtleme ja vaatame edasi. Käisime isegi politseis kohapeal muret kurtmas. Hiljem vaatama minnes polnud vanakest kusagil. Eeldasime, et ju keegi teine hea inimene võttis memme peale ja viis koju.

      Aga jah, eks nende hääletajatega ongi selline kaheotsaga asi – enamasti peab usaldama oma sisetunnet.

      Kustuta
  4. Camoon sa super inimene ja mu lemmik blogija aga kapakohila? Selle nimi on Kohila! Kuskil pole kirjas kapa kohila! Uuri natukene ajalugu kui hakkad kirjutama. Koguaeg räägitakse mingist kuramuse Kapa Kohilast. Näidake kaardil kus sedasi kirjas on??? Siiski KOHILA!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. https://et.m.wikipedia.org/wiki/Kapa-Kohila

      Rahu, Maimu. Ehk tasub endal selle”Kapa-Kohila” tähendus selgeks teha.

      Kustuta
    2. Sa vist Kohilast? :)

      Tead, mind ajas ka kunagi õudselt närvi, kui uurisin sõbralt, et kus kandis elab ja siis sain vastuseks "Kapa-Kohilas". Mul oli nagu midaaa!? Sellist kohta pole ju olemas. On Kohila, mitte Kapa-Kohila. Aga aastaid hiljem sain ka mina teadlikumaks – Kapa-Kohila on kõnekeelne väljend, mis tähendab siis suvalist kohta / mingit kolgast Eestis, mitte siis ilmtingimata Kohilat ennast.

      https://et.wikipedia.org/wiki/Kapa-Kohila

      PS. Mul siiralt hea meel, et olen Su lemmik blogija. Tähendab, ma loodan, et endiselt veel olen, peale seda Kapa-Kohila värki... ;) :D

      Kustuta
  5. Aga kas sa tead kui palju maksab autojuhilubade tegemine ja auto ostmine? Kui sa nii lahkelt pakud et mingu ja tehku siis tead, anna talle raha ka ;) sest vaevalt ta hääletas raha taskutest pungil.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan küsimast, tean küll!

      Kui inimesel tõesti pole sellist sissetulekut, et endale juhilube ja esmast autot hankida, siis lähtun antud juhul lihtsast loogikast – kui lahked inimesed pakuvad küüti, siis käitu ise ka nii, et oleksid teistele mõnus ja tore reisikaaslane! :)

      Kustuta
    2. Igaühel polegi juhilubade tegemiseks kohe raha võtta, aga selleks on võimalik raha koguda. Sama on ka auto ostuga.

      Kustuta

Back
to top