Mõtlemine on seks

Käisin täna Otepääl Andrus Vaariku stand upi vaatamas "Mõtlemine on seks". Ütlen kohe alustuseks ära, et kuigi ma vahepeal avastasin end võrdlemast mismoodi oleks see või teine asi Jan Uuspõldi esitluses kõlanud, siis mulle ikkagist väga-väga meeldis Vaariku etteaste, sest siin oligi oluline just näitleja vanus.
Ma ei hakka kindlasti tervet stand upi siia ümber kirjutama, kuid mõned lemmikumad ja värvikamad kohad etendusest tahaksin küll meenutamiseks üles märkida.
Kui keegi küsib, et mis tähtkujust Vaarik on, siis vastab, et mägra-aastal sündinud ateist. Edasi rääkis, et eestlased on lisaks äärmiselt ebausklikud. Kas olete kuulnud, et küünlast ei tohi suitsu süüdata? Miks? Sest see toob ebaõnne. Kuid inimesed keskenduvad valele asjale. Küünal ei too ebaõnne ega küünlast suitsu süütamine, vaid suitsetamine toob kopsuvähi. Kõige toredam on see, et kuskil kirjutati, et suitsetamine vähendab elu pikkust 13 sekundit, aga teises artiklis kirjutati, et naer pikendab elu 7 minutit. Suitsetad ja naerad vaheldumisi ning hoiadki asjad omavahel balansis. 
Räägitakse, et 13 ja reede toovad ebaõnne. Jällegi...inimesed keskenduvad ebaolulisele asjale nagu numbrile 13. Oluline on see, et on reede, pikk töönädal on selja taga ja nüüd saab minna lõõgastuda ja pidu panna...oleme noored ja ähmi täis, lähme ja hüppame madalas vees vette. 13 on lihtsalt selles mõttes hea kuupäev, et palgapäevast pole veel nii palju aega möödas, et kogu raha oleks otsas.
Redeli alt ei tohi läbi minna. Miks? Toob ebaõnne. Missugust ebaõnne see toob? Tegelikult on nii, et kui redel viib kuskile üles, siis järelikult seal üleval toimetatakse midagi ja on loomulik, et Sa ei roni redeli alt läbi, kui Sa ei taha, et Sulle just segumasin pähe kukuks. Olete kindlasti kuulnud ka, et must kass läks üle tee ja nüüd tabab Teid ebaõnn. Mida Sa vahid kassi? Jälgi liiklust! Pärast ärkad haiglas kubemeni kipsis ja ütled, et ebaõnn. Mis krdi ebaõnn?!
Inimesed on oma uskumustega nii umbes, et kõige levinum usk eestlaste seas ongi umbusk, inimesed lihtsalt usuvad end erinevatest asjadest sõna otseses mõttes umbe. Pidevalt üle vasaku õla sülitamisest on suur oht saada endale kaelaradikuliit.

Vaarik rääkis veel, et käis ühe tuttava matustel ja seal oli üks eriline ilmalik matusetalitaja. Too matusetalitaja muutis oma sõnavõtuga kogu matuse tohutult süngeks, raskeks ja dramaatiliseks ning pigistas leinajatelt viimasegi pisara välja. Kui kõik nutsid haua ääres, siis matusetalitaja lausus: "Minu töö on siin nüüd tehtud ja mul on hea meel, kui sain kasvõi natukenegi Teie leina leevendada..."
Miks peaksid olema matused rasked ja sünged? Miks ei võiks mälestada lahkunut inimest positiivses võtmes ja rõõmsalt ning läbi selle Teda endale mällu talletada. Vaarik rääkis, et Ta on matnud ema, isa, venna ja on naerutanud kolm kabelitäit rahvast.
Kui Marko Reikop intervjueeris Vaarikut, siis uuris, et kumba Vaarik eelistab, kas matmist või tuhastamist. Vaarik vastas:"Ma ei eelista siis enam midagi."
"Sul siis pohhui?"
"Ei, mul ei ole pohhui. Ma olen siis lihtsalt surnud..."

Noh, need olid ainult üksikud katkendid ja ma ei tahakski rohkem siia kirjutada sellest stand upist, kuna kardan, et ma rikuksin need head kohad ära...ma pole ilmselgelt vanameister Andrus Vaarik, kuid loodan, et keegi, kes pole veel jõudnud seda etendust vaatama, siis minu postitus tekitas natukenegi huvi ja lähevad tsekivad ise stand upi ära.

CONVERSATION

1 kommentaari:

  1. Fb-s jagatakse mingit mõttetera-pilti, et siis oled õigesti elanud, kui isegi hauakaevaja su matustel nutab ...

    Mulle meeldib ka pigem mõelda, et võiks olla nii, et matuselised mugistavad mõnusalt naeru, et oli see vast eit/memm/mutt/krõbi :D

    VastaKustuta

Back
to top