See lugu kiirabiga...



No mina küll nii tuliselt ei süüdistaks Eesti kiirabi ja nende töötajaid. Loomulikult olen arvamusel, et antud brigaad oleks võinud hädalisele teki külje alla sättida ja aidata kuidagi fikseerida neiu tõmblusi, või  tõsta neiu kanderaamile ja rihmadega kuidagi kinnitada, et too end õnnetul kombel ei vigastaks (kui üldse muidugi kanderaamil on selline võimalus).

Kuid ma suhtun kriitilisemalt sellesse, et kust või miks üldse arvati, et tegemist on epilepsiahooga? Kes vähegi on kursis epilepsia või kasvõi nt. hüpoglükeemia seisunditega, siis teavad, et nende hoogude aeg ei ole tavapäraselt tsükliline ja inimene on krampide ajal kontaktivõimetu.

Kui seda juttu uskuda ja neiu tõesti rebis endal külmas oktoobriöös kleiti seljast ja kratsis kätega kõri, lausudes: „Ma ei saa hingata“, siis minule paistab antud olukord sarnanevat narkojoobele. On teada, et narkojoobes inimestel tekib kergesti palavik ja tugev ülekuumenemine ning see paneb neid riideid seljast rebima.
 
Tüdrukud tulid peolt ja see annab veelgi enam kahtlustamaks narkomaaniat. See on ju viimasel ajal nii trendikaks saanud, et mingi värdjas arvab, et maru vägev oleks paar tilka eyedropse või mõnd muud ainet teise joogi sisse poetada…

Kunagi oli ka juhtum, kus noor neiu hakkas väljas ümber puu striptiisi tegema ja viskas järjest riideid seljast, nagu mõni sügisene  lehtpuu, mis oma lehti langetab…

Olgu, oled purjus ja ega siis mõistus ei olegi kõige kirkam ning võib-olla oli see halbade juhuste kokkulangemine ja mingi probleemi tõttu, otsustas neiu enda mured klaasi uputada ja end silmini täis tõmmata, aga hämmastab mind hoopiski sõprade ja kõrvaliste inimeste käitumine. Selle asemel, et tüdruk puutüve küljest lahti tirida ja riidesse tagasi toppida, inimesed vilistavad ja annavad hoogu juurde. Nagu what? Kui tahate striptiisi näha ja eurosid trussikute vahele libistada, siis minge stripibaari…ausalt! Vähemalt aitate siis kellegil elatusraha teenida ja säästate noore neiu külmetumist põiepõletikku.
 

Aga kui minna antud kiirabi teema juurde tagasi, siis miks antud loo meessoost tegelane arvas, et kiirabi auto, kellele järgi kihutas ja kinni pidas, pidi olema just nendele saadetud brigaad? Võib-olla too kiirabibrigaad kiirustas hoopiski infarkti saanud vanuri juurde ja seega vastus, et nende juurde saadetakse teine auto, on täiesti õige vastus.

Kui antud loos tõesti kõik oli sõna-sõnalt nii nagu kirjutaja oma lugu kirjeldab, siis on see äärmiselt taunitav ja kahetsusväärne, aga pigem ootaks ära kiirabi vastulause. Pidevalt süüdistada kiirabitöötajaid ja mitte märgata neid väljakutseid, mis lahenevad väga hästi, teeb meele kurvaks. Minul on isiklikult nendega ainult positiivsed kogemused olnud.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top