Armas ja lihtne soengunipp

Kõik need, kellel on peas rohkem kui kaks karva ja kellel pole sõpruskonnas ka kedagi, kes oleks püsti hädas sobiva ja lihtsa soengu tegemisega, võivad rahumeeli järgneva postituse lugemise vahele jätta. Te ei jää mitte millestki ilma. Garanteeritud! :D

Järgnevalt tahaksin jagada üht ääretult lihtsat ja armsat soengunippi kõigile neile, kellele pole taevaisa armust juukseid just ülemäära palju antud või kellel justkui on juukseid, aga juuksekiu struktuur ise on äärmiselt õrn ja peenekoeline. Mind on samuti selle viimasega õnnistatud. Mul nagu kiharaid jätkuks, aga nagu üks meie pere tuttav kunagi imestunult ütles, et mul on nii õrnad ja pehmed juuksed, täpselt nagu titabeebidel. Loomulikult on ka krooniline hormonaalne haigus ehk diabeet mu juustele piraka karuteene teinud Kuid vähem oluline faktor minu juuste juures pole ka see, et olen neid üle 10-aasta kergvärviga värvinud. Kuid õnneks ma ei kasuta fööni, juuksesirgendajat, loki- ja vahvlitange - ühe sõnaga meie elamises puuduvad üleüldse sellised elektroonilised vidinad. Õnneks, sest muidu oleks mul arvatavasti peas juba heinad. Eks ma katsu mingi aeg sellest lähemalt kirjutada, et milline on minu juuste lugu, sest ega mul pole alati olnud sellised jonnakad ja haprad juuksed nagu praegu.

Tegu siis kõige lihtlabasema krunnsoenguga. Jaa, tean-tean... ma arvan, et ma pole ainuke isend siin planeedil, kellele on kunagi sõna "krunn "assotseerunud natuke sellise babuljast koristajamuti sonksiga, kuid uskuge või mitte, aga krunnisoeng oma lihtsuses võib tegelikult olla vägagi armas, ilus ja ka elegantne. Kunagi linnas ühel näitsikul oli tehtud krunn ja selle peale oli tõmmatud peenekoeline juuksevõrk, millel olid kaunistuseks väikesed pärlmutterroosad pärlikesed ja minu arvates nägi see oma lihtsuses super armas ja võluv välja. Lausa nii võluv, et ma vahtisin jupp aega lõug ripakil teise inimese kukalt ja oleksin äärepealt isegi trepist alla pudenenud. Tal oli muidugi neid kiharaid rohkem kui rubla eest. Arvan, et kellegile teisele mõeldud kiharad said ka ekslikult armulise taevaisa poolt sinna antud. Kuid tulles tagasi minu soengunipi juurde, siis see käib järgmiselt.


  • Tee hobusesaba. Ise vali, et kui kõrgele, kuid antud krunnsoengu puhul peaks tegema pigem kõrgemale. Kui soovite elegantsust, siis soovitan madalamale teha.
  • Kui hobusesaba on tehtud ja patsikummiga kinnitatud, siis läheb tarvis ühte õhemat ja väiksemat sorti kaelasalli, mis tuleb siduda ümber hobusesaba kinnituskoha ja seda nii, et salli otsad jääksid võrdse pikkusega. Kellel pole kodus üleliigset kaelasalli vedelemas, siis äkki leiate mõne sobiva SIIT!
  • Järgmiseks jaga hobusesaba kaheks ja võta üks salliots ja juuksesalk ning põimi need omavahel kokku. See oleks mõistlik ajutiselt otsast millegagi kinni siduda, et lahti ei rulluks. Teise salli- ja juuksesalguga toimi täpselt samamoodi.
  • Seejärel võta need kaks salliga põimitud juuksesalku ja hakka neid ümber hobusesaba kinnituskoha krunniks kokku keerutama ja seda küllaltki tugevasti, et krunn hiljem laiali ei vajuks.
  • Kui krunn tehtud, siis salliotsad seo omavahel lõpus kokku. Võimaluse korral võid salli otsadest lipsukese teha või need sootuks ära peita ja soovi korral lisada muid kaunistuselemente. Kuid mina lähtun sellest, et less is more!
  • Dadaaa, ongi valmis! :)


Meile lihtsalt anti ühel üritusel selline ootamatu ülesanne, kus oma paarilisele pidi õpetuse järgi soengu tegema ja ainsateks abivahenditeks antigi see sama sall, mille hiljem sai endale kingituseks jätta. Minu sonks pildil pole kaugeltki täiuslik, kuna lisaks sellele, et mul oli värv välja kasvanud, tegi pool sellest soengust mulle Joosep. Ma julgen kahtlustada, et Joosep oma vabast ajast ei käi kuskil salaja hobusesabasid meisterdamas, et oskaks mängleva kergusega une pealt ühe sellise lihtsa patsi kokku visata. Vastupidi. Ta oli hoopis sellise olekuga nagu oleks ekslikult kuskile femmede käsitööringi sattunud, kudumisvardad pihku susatud ja öeldud, et ole pai ja koo nüüd meile edasi-tagasi parempidises koes ja õhusilmustega tutimüts ja siis kui oled umbes poole soovitud pikkusest ära kudunud, siis hakka kahandama... :D


CONVERSATION

1 kommentaari:

  1. Äge kruntšik, jätab mulje nagu Sul oleks rohkem juukseid :D

    VastaKustuta

Back
to top