Minust saab...

Ma tean, et olen varemgi siin hiljaaegu imestanud, et kuhu see aeg küll kogu aeg kaob. Nagu päriselt! Kui ma siin mitu aastat järjest pühendusin juhtkoerandusele, siis möödunud aasta sügisest, kui ma lõpuks kõigi teiste juhtkoerte tolmu oma jalgelt pühkisin, siis arvasin, et nüüd hakkab mul olema palju rohkem aega endale, blogile, oma lugejatele, kodule ja Joosepile. Aga reaalsus on see, et mu selle poolaasta kalender on halastamatult tegemisi täis tikitud.

Kõik sai alguse sellest, kui ma võtsin Delfi Naisteka igakuise kolumni kirjutamise vastu. Ei läinud palju aega mööda, kui sain järgmise koostööpakkumise, mille ma ka kohe pikemalt mõtlemata rõõmsalt vastu krabasin. Ma võin äkki natuke selle projekti saladuseloori kergitada ja anda vihje... Mul seisab nimelt ees väga-väga huvitavate inimestega palju põnevaid intekaid, millest ka minu blogilugejad hakkavad osa saama, nii et on mida oodata. Lisaks tuli veel kirjutamisalaseid koostööpakkumisi. Ajakiri "Sinuga", mis ilmub 3-4 korda aastas, tegi samuti ettepaneku hakata nende kolumnistiks. Ning värskeim, võiks lausa öelda, et ahjusoe uudis on see, et järgmisest nädalast hakkan ma õppima klassikalist massaaži. Selleks pean ma poole kohaga Tallinnasse kolima, kuna koolituspäevi hakkab nädalas olema kolm kuni neli ja nii kuni juunikuu lõpuni välja. Koolitus hõlmab anatoomiat, füsioloogiat, sagedamini esinevad haigused, kinesioloogia, eriala puudutav seadusandlus, FIE-na toimimise põhialused, kliendi seisundi hindamine, anamneesi kogumine, ravimiõpetus, lihaste- ja liigesliikuvuse testimine. Kõigi valdkondade peale tulevad ka eraldi eksamid ja arvestused, praktika ning kirjutada tuleb ka lõputöö. Antud õppekava annab vajalikud teadmised, oskused ja vilumuse töötamaks massöörina, mis on kooskõlas kutsestandardiga.

Praktikast rääkides, siis kohustuslikke praktikatunde oli vist 160. Seega, kui ma olen kõik massaaži algteadmised omandanud, siis ma loodan, et ka mõni mu lugeja tahaks saada minu poolt muditud. Eriti hästi sobib see nendele, kes võib-olla veidi häbenevad end teise inimese ees paljaks võtta, sest no mina luban ausõna, et ma ei piilu :D Ma tegelikult selle häbenemise asja võtsin täiesti enda pealt, kuna mina küll häbenen. Kuidagi imelik on teise ees oma partii letti lüüa ja seda mitte ainult massööri ees, vaid ka arsti juures ja ema nähes. Ehh, no see teadmine oleks sobinud nüüd hästi sellesse faktipostitusse, mida ma samuti hetkel koostan. Igatahes, eks see aktiivsem mudimine ja massaažile regamine algab vist alles kuskil mai-juuni kandis.  

Kõik see, mis kirja sai pandud, on tegelikult ainult tibatillukene osa sellest, mis mul hetkel elus teoksil. Õnneks koos massaažikoolitusega saan ühildada ka skulptori külastused, kus ma käin siis ühe tulevase näituse raames, mida kohe päris kindlasti soovitan kõigil vaatama tulla. Kui õige aeg käes, siis kindlasti jagan selle kohta ka lisainfi.
Mis siis veel...
Eelmisel nädalal võõrustasime sõpru ja minu hooleks jäi toidulaud. Tegelikult algne plaan oli niisama ühiselt kvaliteet aega veeta ja natuke niksi-näksi pakkuda, aga lõpuks kujunes sellest välja totaalne söömaorgia, kuna ma läksin veits hulluks :D No ma ei saa sinna miskit parata, kui mulle meeldib, et kõik oleks viimase peal - ei mingit allahindlust. Lõpuks oli laual isetehtud kartulisalat, küüslaugu-juustu ja kinea-porru-õuna täidisega korvikesed, pärmi-lehttaignga viineripirukad, kodutehtud tort ja külalised tõid veel tatrajahust tehtud ja šokolaadiga glasuuritud vahvleid ja moorapalle.

Mul oli plaan sellest külluslikult kaetud peolauast pilti ka teha ja jagada oma meistriteost, aga kuna lõpp läks kiireks, nagu alati, siis pildi tegemine meenus mulle alles siis, kui viimane külaline sulges enda järel ukse. Seisin hetkeks täiesti nõutult ja lalisesin oma pooleli ära koristatud lauakese ees. Oeh, ma olin enda üle nii uhke, sest kartulisalati hakkimine on üks maru tüütu ja piinarikas tegemine. Tean, et on kuskil olemas need hakkijad, aga ma pole leidnud. Nii ma hakkisin oma salatikest tükk-tükikese haaval poole kaheni öösel. See oli ühtlasi ka põhjus, miks tahtsin väga-väga jäädvustada oma made by blind meistriteost.Ma ostsin veel sama päeva hommikul endale poest potitulbi ja sädistasin rõõmust, et nii armas ja ilus on, kui laual lill, sest see annab palju juurde. Aga no mis seal ikka. Joosepil on aprilli lõpus sünnipäev tulemas ja küll ma siis uue peolauakese katan ja ehk siis ma ei unusta klõpsu teha.

CONVERSATION

16 kommentaari:

  1. Hahaha.. sain korralikud naerukrambid "sest no mina luban ausõna, et ma ei piilu :D"
    No kui sul see kunagi saab tehtud..siis kindlasti tulen massaaži:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tsing, esimene potensiaalne klient olemas. Lahe! :)

      Kustuta
  2. Ootan ka juba, et massaaži tulla :) :D

    VastaKustuta
  3. Sattusin siia blogisse täna esimest korda juhuslikult. Väga tore on lugeda. Tulen ka kindalsti massaazi ja loen ka edaspidi sinu postitusi.
    Tervitustega Tina

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kui armas! Uute lugejate üle on mul alati rõõm ja kindlasti ootan Sind massaaži ka ;)

      Kustuta
  4. Nii põnev :) Kas oskad äkki linki jagada, millise kooli ja koolitusega tegu on? Nimelt olen ise juba mitu aastat veeretanud peas mõtet massaaži õppima minna ja tahaksin just sellist varianti, mis lõppeks kutsetunnistuse saamisega ja "õigusega" massöörina ka töötada (oma "headele kätele" olen kiitust saanud juba praegu seega sellised oma huviks massaažikoolitused väga ei tõmba, oma huviks võin koolitusetagi sõpru mudida, mida ka vahel tehtud saab), aga kõik variandid, mida mina leidnud olen on sellised, mille õpe kestab kaks aastat ja on klassifitseeritud kui kutseõpe ning nende kaheaastaste koolituste hind jääb kuskile 2500-3000 euro kanti. Kas see, kuhu sina lähed on siis mingi esimene osa sellisest mitmeaastasest koolitusest või ongi olemas niisugune mõnekuuline koolitus, mis lõppeb kutsetunnistusega? Kui nii, siis oleksin ka ise sellest koolitusest väga-väga huvitatud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Näe, keegi anonüümne kopeeris kogu info siia :)

      Kustuta
  5. koolitust pakkub EPMÜ Massaažikeskus
    https://m.facebook.com/pimemassoorid/?refid=46&sld=eyJzZWFyY2hfc2lkIjoiOWE3ZmMxZGIxMjdjNzliMzIzNmExZTAwYTljOWVlMTMiLCJxdWVyeSI6ImVwbSIsInNlYXJjaF90eXBlIjoiU2VhcmNoIiwic2VxdWVuY2VfaWQiOjE3MjMwNzYwODEsInBhZ2VfbnVtYmVyIjoxLCJmaWx0ZXJfdHlwZSI6IlNlYXJjaCIsImVudF9pZCI6MjYxNDk4Nzg3MzMxMjg0LCJwb3NpdGlvbiI6MCwicmVzdWx0X3R5cGUiOjI3NH0%3D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, see sama see ongi. Nad on varasemalt korraldanud ka kuue kuu pikkuseid koolitusi, aga seekord teevad poole lühema. Kui klassikaline algkoolitus on omandatud, siis saab samas edasi õppida ka lümfi-, aroomi- ja kristallimassaaži.

      Kustuta
    2. Eh, ma mõtlesin esimese hoobiga, et Eesti Põllumajandusülikooli Massaažikeskus?? :D

      Kustuta
  6. elamist vist nad pakkuvad ka seal samas kohapeal?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, kaugemalt tulijad saavad kohapeal ööbida, aga mina isiklikult lähen selleks ajaks tuttava poole, kuna elab seal samas :)

      Kustuta
  7. kas see on see koolitus?:


    Eesti Pimemassööride Ühing kutsub erivajadusega inimesi omandama massööri
    elukutset.
    Massaaži algkursus (400h.)
    Toimumise koht EPMÜ Koolituskeskus aadressil Tondi 8a Tallinnas.
    Toimumise aeg: 21.03.-30.06.2017
    Massaaži algkursusel osalemise eelduseks on keskharidus, piisav
    rehabiliteeritus iseseisvaks kutseõppeks ja hilisemaks integreerumiseks
    avatud tööturule.

    EPMÜ Koolitus- ja Massaažikeskuse massaaži koolituse õppekava annab
    vajalikud teadmised, oskused ja vilumused töötamiseks massöörina, mis on
    kooskõlas kutsestandardiga.

    Kursuse õpetajad:Jaak Gross, Lilli Gross, Anna Melnikova, Laivi Toots, Leelo Bekker, Aare uustal ja Janne Jerva
    Kursuse õpiväljund: Kursuse lõpetaja teeb klassikalist massaaži kasutades omandatud teoreetilisi ja praktilisi teadmisi. Massaaži teostamisel tugineb eesmärgistatud massaažiseansi kavale, sealjuures arvestades kliendi vajadusi ja ootusi, näidlustusi ja vastunäidlustusi.
    Kursuse ained:
    Klassikaline massaaž 100h. (praktiline eksam).
    Anatoomia ja füsioloogia 100h. (eksam)
    Sagedamini esinevad haigused 60h. (eksam)
    Kinesioloogia 20h. (arvestus)
    Eriala puudutav seadusandlus ja FIE-na toimimise põhialused 10h. (arvestus)
    Kliendiseisundi hindamine, anamneesi kogumine 20h. (arvestus)
    Lihaste- ja liigesliikuvuse testimine 40h. (hindeline arvestus)
    Ravimiõpetus 20h. (arvestus)
    On-site tooli massaaž 20h. (hindeline arvestus)
    Kursusetöö 10h.
    Kursuse lõpus väljastatakse õpilastele tunnistus eeldusel , et on sooritatud kõik eksamid ja arvestused ning esitatud lõputöö.
    Peale kursuse lõppu on kursuslastel võimalik teostada EPMÜ Koolitus- ja Massaažikeskuses klassikalise massaaži praktika 200h., mille sooritamise kohta väljastatakse praktikandile tõend.
    Kursuse hind 1600 eurot

    Oma osalemissoovist andke teada telefonil 55 75 310 Janne Jervale või
    kirjutades meilile info@pimemassoorid.ee
    EPMÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi koolitajate nimekirjas. Töötud
    erivajadusega inimesed saavad taotleda kursust läbi Eesti töötukassa.

    Peale kursuse lõpetamist on osadel lõpetajatest võimalik alustada tööd
    EPMÜ kaitstud töökeskuses.
    Töötavad erivajadusega inimesed saavad täiendkoolitustoetuse raames läbida
    kursust ka vastavalt võimalustele ainete kaupa.
    PS! Levitage palun seda informatsiooni potensiaalsete huviliste seas!
    Rohkem informatsiooni kursuste kohta www.pimemassoorid.ee
    Kaunist talve jätku soovides

    Janne Jerva
    EPMÜ Koolitus- ja Massaažikeskuse juhataja
    Tel.55 75 310

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tean, et teates on kirjas, et koolitus mõeldud erivajadusega inimestele, aga kui mulle laupäeval helistati, siis juhataja uuris isiklikult minu käest, kas ma ei tea mõnd naist, kes oleks huvitatud massaažikoolitusest, kuna neil on hirmus ülekaal meeste osas ja sooviks meeskonda ka rohkem naisi saada, nii et äkki tasub uurida :)

      Kustuta

Back
to top