Naistejutud: kas üliromantiline ja innukas või pigem tõsine Eesti mees?

Ma ei tea, kui paljud teist on kadedusest või imetlusest vaadanud mõne teise naise meest, no et küll on ikka tubli, armas, tähelepanelik, mehine, korralik, rõõmsameelne, hooliv ja hoolitsev, kelle jaoks on nagu iseenesest mõistetav oma naist millegi erilisega üllatada, kodustes toimetustes kaasa lüüa, kokata, lilli kinkida ja naist aeg-ajalt mõnusa jalamassaažiga kostitada. Nagu tõeline prints, kes oleks justkui muinasjuturaamatust välja karanud. Mõned ütlevad, et selliseid ideaalmehi pole olemas, et kõik see on illusioon ja raudselt kõige selle toreduse taga peab pesitsema kuskil ka üks mingi ilge "mudakonn", mis muudaks selle muinasjutu natukesekenegi reaalsemaks. Või siis on ka teine leer, kes teadvustavad, et sellised romantikust kuni tõsiste mehiste meeste combosid eksisteerib küll, aga need on kas üldjuhul juba hõivatud või nad pole Sinust huvitatud.

Mina endale meest ei otsi ja seega mul isiklik puutepunkt selles küsimuses puudub, aga kui ma oma sõbrannade lugusid ühtepanu kuulan, kes suhtlevad usinasti Tinderis ja käivad deitidel, siis need värvikate tegelastega lood panevad küll minu pead vangutama ja mis seal salata ka laginal naerma. Aga mis siis teha, kui valikus on, kas üliromantiline noormees või tõsine Eesti mees, kelle jaoks romantika on pehmikutele.

Alles hiljaaegu kirjutas mulle üks mu hea sõbranna, kes suhtleb praegu kahe potensiaalse kavaleriga. Üks kutt on siis üliinnukas ja kui ütlen üliinnukas, siis ma EI liialda. Peale kahenädalast netitutvust lingib noormees müügil olevate majade pilte, räägib lastest ja tahab koos puhkama minna ning ühe päeva jooksul saadab korduvalt kallisid-musisid ja siis veel natuke kallisid-musisid ja kui parasjagu neid ei saada, siis kirjutab unistavalt ja planeerivalt sellest, et kui tore oleks kokku saades üksteise kaisus olla ja uurib päeva jooksul miljon korda, et mis teed jne.Kui sõbranna ütles, et see mõjub lämmatavalt, siis soovitasin kutile otse öelda, et võtaks äkki hoogu maha, aga selle peale vastas noormees, et millal varem on sellistele asjadele kiiruspiirang peale pandud. Või kui sõbranna ütles, et kui õige aeg käes, küll siis jõuab kallistada-musitada, ühisest tulevikust rääkida ja lapsi teha, aga enne vaataks ikka, kas sellest põgusast netitutvusest üldse suhetki kujuneb, kuid selle peale vastas noormees "Me saame hakkama!", nagu mis asja!?

Kui minu teadmised tolle noormehe osas olid alles lapsekingades ja kutt alles niisama rahulikult muljetas, et tahaks kunagi oma maja, aeda, koera, lapsi ja jättis üleüldiselt sellise positiivse planeerija mulje, siis ma kiitsin sõbrannale takka, et haaraku võimalusest kinni - sellised mehed on haruldased. Minu sisetunne aimas tol hetkel head, sest olgugi, et suti tundus selline imal, siis iga kell on selline innukas planeerija parem, kui mingi rullnokast ärpleja, kelle elu seisneb ainult klubidest ja joomingutest. Ma muudkui utsitasin sõbrannat, et go with the flo ja et tüüp võib-olla ongi lihtsalt selline koduhoidja, et andku vähemalt võimalus, lõpuks lööbki valge lippaia püsti, vimpel masti, labradorid aeda ja ongi dream come true. Kuid sõbranna oli ikka selline ebalev, kuna see pidev kalli-musitamine mõjuvat liiga intensiivselt.

Teine noormees pidavat olema rohkem tema maitse, aga ega seegi veatu pole. Pidavat suvalisel ajal teadmata ajaks ära kaduma, aga kui sellele pisikesele häirivale faktorile läbi sõrmede vaadata, siis kõik muu on super - huvitav on vestelda ja arutada, on ühised huvid ja tegevused ning tüüp on siiani olnud go with the flow masti, no et kui sõbranna kutsub kuskile, siis tüüp on käpp. Või kui mõni täiesti uus ja võõras teema ette visata, siis inimesel on oma arvamus asjast. Minu arvates on see üks olulisi suhte alustalasid, sest see on oluline, et kaaslasega oleks jututeemasid, sest ega paarid kogu ülejäänud suhte ainult ei kallista ega musita, vaid peab olema ka midagi, millest rääkida, arutleda, filosofeerida, vaielda jne. Neid niisama muidu musitajaid ja kallistajaid on terve ilm täis, kui ühest tüdineb ära, siis võtab kõrvalt kohe järgmise, kellega miilustada. Kuid leida enda kõrvale inimene, kellega oleks huvitav vestelda, arutada, planeerida ja läbi ühiste vestluste areneda, avastada uusi mõtteid ja vaatenurki, on tõeliselt tähtis.

Eks enamasti nende suhetega kipubki vist nii olema, et kellel on kodus tõsine ja ratsionaalne mees, siis nemad unistavad ja soovivad, et nende mees oleks natukenegi romantilisem ja need, kellel on kodus romantikust nõretav Don Juan, tahaksid, et mees oleks natukenegi rohkem mees. Sellised, kes lambipirni vahetamiseks ei helista elektrikule, kes oskaks haamrit, saagi ja muruniidukit käsitleda ja isegi, kui ei oska, siis pole see ka mingi probleem ära õppida ning kes kõige oma tõsiduse juures ei pea paljuks vahest ka oma kaaslane välja viia -restorani, teatrisse, kontserdile, piknikule jne.

Ma ise pole enda mäletamist mööda selliste äärmuste vahel valima pidanud, aga kui peaksin, siis pigem kaldun tolle tõsisema ja realistlikuma mehe poole, eriti kui on selline go with the flow masti mees, sest siis võib naine ise kõiksugu romantikat ja väljasõite sebida ju.No et kui pakud miskit ägedat välja, siis saab mehe kasvõi omaalgatuslikult kaasa kutsuda või meelitada - teater, loomaaed, kino, muuseum, jalutused jõe ääres, piknik, ratsutamine, uisutamine, you name it. Kuid üdini romantilised mehed võivad selle käigus muutuda liiga lämmatavaks, kuigi oleks arvatavasti valmis viimsegi Su soovi täitma. Eks see lõppkokkuvõttes olene inimtüüpidest, et kes kellega sobib jne.
Kui ma peaksin oma Joosepi kuskile lahterdama, siis kindlasti paigutaksin ma ta tõsiste ja ratsionaalsete meeste hulka, kuid kellel ei puudu ka romantilisem pool (kuigi ta ise väidab mulle järjepanu vastupidist - ma ei usu teda!). No võib-olla tõesti ei üllata ta mind romantilise õhtusöögiga ega organiseeri mulle aaretejahi stiilis armast pikniku rannaniitudel ja kui täitsa aus olla, siis ega ta eriti ei viitsi ega oska ka jalgu mudida,, aga selle eest kingib ta mulle täiesti suvalistel päevadel lilli, pakub mulle emotsioonielamusi, hoolitseb minu heaolu ja tervise eest, lohutab ja naerutab,jätab meelde minu lemmik joogid ja söögid (ka need, mis on mul vahepeal ära ununenud, kuna uusi lempareid tuleb järjest peale). Samamoodi on armas ka see, kui ma tulen peale mitut päeva Tallinnas viibimist koju, siis kodu on korras - elamine tolmukaga üle tehtud, rämps kokku korjatud, prügi välja viidud, pesu on pestud ja kuivama pandud, kodu lõhnab imeliselt ning kõige selle keskel võtab mind vastu mu oma mees koos soojade kallistustega. Mida veel täielikuks rahuks ja õnneks vaja, eksole. Kuigi esimestel aastatel mõtlesin minagi ja unistasin, et Joosep võiks olla nati romantilisem ja muudkui loetlesin, mis kvalifitseeruks minu puhul romantika alla, kuid enam ma seda ei eelda ega oota, sest ma olen aastatega mõistnud, mis on oluline - need on meie ühised hetked, mida me KOOS loome. Pole oluline, kes on algataja, vaid see koosolemise hetk on põhiline! :)

Ühte ma igatahes oma sõbrannale ütlesin, et kui selle tõsise ja kultuurse noormehe juures häirib teda juba praegu see, et tüüp lampi teadmata ajaks ära kaob ja vahepeal üldse ei vasta, siis peab arvestama, et sellest võibki saada nende suhte üks nõrgimaid lülisid,mis hakkab kogu aeg olema n-ö tüliõunaks. Et kui otsustab tolle noormehe kasuks, siis lihtsalt arvestagu, et see saabki olema üks selle inimese eripärasid ja proovida hakata jõuga mingeid päitseid mehele pähe suruma - mkm, see lihtsalt ei lähe läbi. Meestele üldiselt ei meeldi selline kammitsetuse tunne, et nad on kuskile kinni aheldatud ja kui naine tahab endale mingisugust sussinahka, siis on mõttetu eriti kõrgeid standardeid seada, kuna standarditega meestel on üldjuhul samuti omad teatud nõudmised naistele.

Mis teie arvate, kas teile ei tundu noormehe poolt taoline ultrainnukas sebimine kuidagi kahtlane või kuidas teie sellises olukorras või valikute juures käituksite?

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Sinu sõbrannale esimese (üliromantilise) mehekandidaadi kohta:
    https://68.media.tumblr.com/1a0a17ea0930413b7efaf82bcc117719/tumblr_mw2ba6SUvM1sjpt1po1_500.gif

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Teinekord oleks Kaile mõeldes ju kena ka juurde märkida, mida mingi lingitud gif kujutab? Ja siin tundub see niikuinii veidi pointless, sest soovituse Run, Forrest, run! saab ka lihtsalt sõnades edasi anda.

      Gerda

      Kustuta
  2. Selle üliinnuka kuti puhul ma oleks veits ettevaatlik, et kohe kõike ei tasu ka uskuda mida räägitakse :D. Kogemus olemas ühe välismaalasega, korra kohtusime ja järgmine hetk rääkis juba lastest ja et tahab uut telefoni mulle osta jne...ühesõnaga hakkas hullult kiirustama, mis mind ehmatas ja nii see suhtlus jäigi sinnapaika.

    Selle teise tüübi puhul jällegi on see imelik et ta nö ära kaob, ei vasta jne. Ühesõnaga time will tell :D

    VastaKustuta
  3. Ka minul on olnud väga agar uus tutvus . (Üks tuttav kommenteeris seda lõpuks nii, et nullist-sajani ja tagasi nulli tüüp). Selline, kes esimesel päeval seadis endale liiga suured lootused ja tahtis neid liiga kiirelt täita. See oli tõesti lämmatav. Sõbranna ei peaks kindlasti valima ainult nende kahe kuti vahel. Usun, et kui kumbki neist oleks õige siis ta oleks selle juba ära tundud oma südames. :)

    VastaKustuta
  4. Mul JUST on selline tutvus.. Lihtsalt tüüp vist kujutab ette, et nüüd ongi nii noh. Ongi leivad ühte kappi ja tehtud! Saadab mulle ka korteritest pilte, mida tema siis planeerib sügisel osta.. Ja samas teine tutvus oli kõrval selline, kus kutt lihtsalt oli samamoodi - ülitore, nii paljust oli rääkida, arutada.. Ja samas kadus lambist ära, ilmus jälle välja ja nohh.. Lõppes sellega, et kustutas mu enda sõbralistist ära ja pani bloki :D:D:D:D:D:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa, no siin ilmas leidub ka kõiksugu koomikuid :D

      Kustuta

Back
to top