Smuutidest

Ma olen juba pikemat aega ihaldanud soetada endale smuutiblender, et hommikul ärgates teha endale üks ülimõnus smuuti ja siis lõunaks smuuti ja õhtuks smuuti. Ühesõnaga palju smuutit. Ma olen nagu hambutu titabeebi või siis noor pensionär, kes eelistab süüa püreestatud toitu. Kõik maailma püreesupid ja smuutid - mmm, minu lemparid! :)

Ei, ma pole endale veel päris oma isiklikku smuutiblenderit saanud, aga kuna mu emal juhuslikult seisis üks sahvris ja ema ei jaksanud enam mu smuutijuttu ära kuulata, siis andis enda oma laenuks. Nii et ma endiselt olen isikliku smuutiblenderi jahil. Ma isegi ei tea, kas neid on stiililt ja funktsionaalsuselt erinevaid ka või? Ses suhtes see, mis ma emalt sain, see on vist see drink&go smuutiblender. Ma kahtlustan. Kuna see anum, kuhu oma nodi sisse viskad, sellele keerad alguses selle teradega kaane peale ja kui oled ära blenderdanud, siis vahetad teradega kaane sulguriga joogikaane vastu.

Nii ma olengi viimastel päevadel põhiliselt ainult smuutidest toitunud ja kuna mul on praegu see entusiastlik avastamisrõõm, siis ma miksin kõikvõimalikke ja võimatuid koostisi kokku. Toon mõned näited siia ka ja võin etteruttavalt öelda, et mulle on siiani eranditult kõik maitsenud.

  • Värske kurk-spinat-piparmünt-kookospiim (lisasin hiljem siiski ka ühe banaani lisaks, kuna muidu tundus maitselt kuidagi lahja)
  • Arbuus-apelsin-õun-banaan-piim (üks minu lemmikuid!)
  • Banaan-pirn-piparmünt-piim
  • Õun-spinat-kookospiim (see viimane on praegu mul just joomisel)

Ma tean, et mõnele eksperdist smuutihundile võivad minu smuutiüllitised tunduda  küllaltki algupärased ja üksluised, sest smuutidesse saab ju veel lisada jäätist, erinevaid naturaalseid mahlasid (hmm, peakski ema keldrist mustsõstramahla kaasa haarama),keefiri, pähkleid, soja- ja nisupiima. Kusjuures, rääkides nisupiimast, siis ma olin elupettunud, kui ostsin kookospiima ja siis avastasin, et kookospiim sisaldab ainult 5% kookospiima ning ülejäänu on vesi ja nisupiim. Nagu misasja!? Kas see peabki nii olema või ma ostsin äkki eksikombel kookosvett?

Igatahes järgmiseks ma katsun soetada endale isikliku smuutiblenderi, siis kõiksugu toredaid klaaspurke, kus oma pähkli- ja seemnevarusid hoiustada (mitte et mul neid oleks, aga küll need ka koos purkidega tulevad :D) ja kindlasti tahaks ka kõige lihtlabasemaid tavalisi joogiklaase, kuhu oma värvilisi smuutisid koos kõrre ja vihmavarjukesega serveerida. Ma lihtsalt usun ja arvan, et kui smuuti mõjub juba ainuüksi visuaalselt isuäratavalt ja maitse on ka imeline, siis see kokku moodustabki ühtse terviku ja naudingu, millele oma päevale vunki juurde lisada. Mul on nüüd kõigele eelnevale lisaks puudu ka veel päiksepoolne terass, linnulaul ja metsakohin :)

Aga olge armsad ja jagage mulle enda smuutiretsepte, mis maitseb ja millised on vaieldamatud lemmikud ning soovitusi/ettepanekuid, mida võiksin veel proovida ja millist smuutiblenderit soovitate osta. Kui saaks värvi ka valida, siis oleks ülisuper, sest ma eelistaksin kollast või lillat smuutiblenderit, kuna meie köögimööbel tuleb naturaalsest puidust, mille hiljem peitsime pähklipruuniks ja kontrasti lisamegi kollase ja lillaga.

PS. Autocorrect on endiselt üks ülivahva asi... õnneks viimasel hetkel märkasin, et see muutis sildipilves oleva smuuti summutiks :D

Pixabay.com

CONVERSATION

14 kommentaari:

  1. Minu tänahommikune smuuti oli banaan-pirn-vaarikad-vesi.
    Smuutiinspiratsiooni leiad kindlasti siit: https://smuutid.ee/smuutiretseptid/
    Seal nad on küll kõigele lisaks pannud oma supertoidupulbrid, aga smuutid ilma nendeta maitsevad isegi paremini :) Ise olen läbi teinud nende kolmepäevase smuutiväljakutse selle detox seguga, kuid selle peale kõik mu teadlikumad sõbrad lihtsalt kergitasid kulme ja ütlesid, et neerud ju töötavad ja see supertoidusegu ei anna tegelikkuses midagi juurde. Peale murumaitse smuutidele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super, tänud lingi eest! Ma kohe lähen viskan pilgu peale ;)

      Kustuta
  2. Ma panen smuuti sisse toortatart. See teeb selle veel rohkem toitvamaks. Õhtul toortatar likku, hommikul pesen läbi ja panen koos muude koostisosadega blendrisse. Nii hea :)
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo, kui huvitav mõte ja mul juhuslikult üks kotike toortatart kükitabki kapis. Läheb homme hommikul käiku :D

      Kustuta
    2. Anna kindlasti teada kuidas maitses.
      M.

      Kustuta
  3. Aitäh postituse eest, sest see tuletas mulle meelde, et tahtsin ka juba ammu smuutiblenderit osta. Aga just praegu meenus, et mul on ju olemas. Või vähemalt usun, et sellega saab ka smuutit valmistada. Mul seisab juba aastaid ex-ämmalt kingiks saadud Top-Shopist ostetud "Magic Bullet"köögikombain. Peakski selle karbist välja võtma ja värskest kraamist hüva jooki tegema hakkama. :D Olen selle elektrividina karpi seisma jätnud just seetõttu, et pärast on sellega nii palju mässamist-pesemist. :P Smuutiretseptide lingi lisajale ka suur tänu. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda kombaini on vist pikasplaanis tõesti nõks tüütu pesta ja kraamida, kuid see drink&go smuutiblender, mis minul on, seda on imeliselt lihtne puhastada. Lihtsalt keerad anumalt teradega kaane maha, loputad jooksva vee alt läbi ja puhas see ongi.

      Kustuta
  4. Mulle meeldib mandlipiima ja kama lisada smuutidele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaa, kama on samuti hää mõte. Proovin kindlasti järgi! :)

      Kustuta
  5. Minule meeldib saumikser (hand blender), mul tuli see kannuga nii, et saan koguse ise reguleerida. Suppid püreestan otse pottis nt.
    Minu lemmikud on: avokaado, banaan, piim ja kaneel 😊 klassika muidugi maasikad, banaan ja piim 😎 veel on mõnus spinaat, õun, banaan ja viinamarjad (eelnevalt külmutatud). Tundub, et banaan mul must have.
    Ostul arvesta, et vähemalt 700kw oleks ja veel parem 1200+ siis saab juba jääd ka purustada ja jääjooke teha 😋

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo, kui palju isuäratavaid smuutiretsepte, mida proovida. Mulle sõbranna soovitas ka proovida avokaadoga smuutit teha, kuna see pidavat muutma selle mõnusalt kreemiseks. Täna käisingi poes avokaadojahil, aga kahjuks oli avokaado otsas ja pidin meloniga leppima. Mis puutub banaanidesse, siis minul on samuti banaan selline must have komponent, sest esiteks maitseb hästi ja teiseks annab smuutile parajalt tummisust juurde.

      Tänud selle tehnilise info eest. Ma nendest vattidest ei teadnud midagi. Nüüd kohe targem ja olen kursis, mida otsima pean :)

      Kustuta
    2. Väike ühikuviga. 1200w peaks piisav olema. 1200kw on miskit nii jõhkrat et saab laevu liigutada. Ja tavaliselt isegi kõige suuremad traktorid ei suuda sellise energiaga midagi peale hakata.

      Kustuta
  6. Jah, piisav võimsus jää purustamiseks on hea, siis saab hakkama ka tahkema seguga (külmutatud marjad, mis põhja juhtuvad). Meie lihtne smuuti: erinevaid marju, banaan, piparmünt, kama, keefir/jäätis/mandlipiim vms.

    VastaKustuta
  7. Hei, mina julgen soojalt soovitada kaht komponenti:
    Vanilje Alpro sojapiim, annab imelise siidise ja vanillise maitse ning teiseks, avokaado, juhuks kui banaanimaitsest vaheldust tahaks, aga tummisusest mitte. :) Avokaado väga maitset ei anna aga annab just seda konsistentsi, et oleks veidi tummisem.
    Kusjuures mina armastan smuutidesse panna ka külmutatud kirsse/mureleid, annavad mõnusat mahlakust ja hapukust.

    VastaKustuta

Back
to top