Minu TOP 5: õudukad

Mul polnud absoluutselt plaanis alustada uue aasta postitusi toppide moodustamisega (mitte nende toppide, mida me oma riietelt pidevalt ära nopime), vaid TOPP nagu edetabel. Igastahes… praegu ja edaspidi kavatsen terve selle kuu vältel postitada korra nädalas ühe loetelu oma lemmik asjadest: linnadest-toitudest-autodest-filmidest-raamatutest-koertest-vaatamisväärsustest (see on muidugi mu vaieldamatu lemmik teema!)-ükskõikmillest. Ka nendest asjadest, mille kohta lugejad ise avaldavad soovi. Võib muidugi juhtuda, oht on minimaalne, et suures agaruses kriban nädalas ka mitu seeriat, sest ma olen viimasel ajal ju nii usin ja nobe blogija olnud, et lausa paha hakkab, muahaha!

Esimene mõte tekkis teha TOP 5 edetabel õudusfilmidest. Need meeldivad mulle ja oleme neid Joosepiga ohjeldamatult palju vaadanud. Enamik muidugi minu initsiatiivil ja mangumisel. Kuigi on olnud kordi, kus Joosep on tahtnud mind eeee… rõõmustada, siis on eraldi tegelenud sellega, et hankida meelepärane ja väärt õudukas, meisterdanud elutuppa meile mõnusa pesakese ja teinud ka snäkke. Tavaliselt siis, kui on millegagi hakkama saanud ja mind pahandanud, kurvastanud, närvi ajanud ja siis lõpuks olen üleni solvunud, et üldse julges mind niimoodi ärritada vms. #nagukassjakoer

Ahjaa, olgu nii palju ka ära öeldud, et kõik listid on suvalises järjekorras, ei ole mingit erilist pingerida.

Minu lemmik õudusfilmide TOPP 5:

1. „The Uninvited“


Okei, ups, ma valetasin. "The Uninvited" on siiski mu vaieldamatu lemmik. Peale selle, et kogu see film ise on mega hea, siis lõpp on veelgi ootamatum. Kui arvate, et treiler andis piisava ülevaate filmi põhiloost, siis eksite rängalt. Film pole ülesehitatud ega täis tikitud klassikalisi stseene, mida oleme harjunud õudukates nägema, vaid see on hoopis midagi muud. Kui film läbi sai, siis mul oli küll nagu, et misasjaaa?!! Ah, mida ma üldse seletan siin, vaadake parem ise! TE.EI.KAHETSE! Ausalt!

2. „Dead Silence“3. „Ouija“ ja „Ouija: Origin of Evil“
Nii, minu tungiv ja sõbralik soovitus on see, et hoidke „Ouija: Origin of evil“ nagu katkust eemale, isegi selle treilerist, kui pole esimest osa veel vaadanud! Rikute lihtsalt ise oma filmielamuse ära!

4. „Flatliners“


Jällegist... üks vägagi ootamatu ja hea pointiga film! :)

5. „Sinister“


Kõik osad on head, aga nõrganärvilistele pigem ei soovitaks!

Ilmselgelt oleks võinud selle listi ka sajale teha, õudukatest puudust ei tuleks:
 • Conjuring
 • Insidious
  • Omniva pakkide teekond
  • Orphan
  • e-äriregister 
  • Hush
  • The Eye 
  • Teletupsud

  CONVERSATION

  4 kommentaari:

  1. Palun, palun, palun, kirjuta, KUIDAS Sina neid filme niiöelda vaatad, st kuidas tajud, kuidas Sa üldse aru saad, mis seal toimub, kas õudsaks teevad filmi helid jms? Kas Sul näiteks igav ei ole mittenägijana filme vaadata? Mina näiteks nägijana ei kujuta üldse ette, et kuidas ma viitsiks üldse vaadata, kui ma ei näe. Nii huvitav oleks lugeda, kuidas sina kogu filmivaatamise protsessi tajud.

   VastaKustuta
   Vastused
   1. Kuna Sa nii innukalt ja ilusasti palusid, siis ma ei saa Sulle eitavat vastust anda :D

    A mul tegelikult draftis selle kohta postitus täitsa olemas, lihtsalt natuke poolik. Ma püüan lähiajal selle lõpuni kribada ja siis loodetavasti saad oma vastuse! ;)

    Kustuta
  2. Jaa, tekisid samad mõtted, et kuidas sa neid vaatad. ☺️ Ise ma õudukaid vaadata ei suuda. Mõned aastad tagasi selliseid pehmemaid veel kuidagi, aga enam mitte. Isegi veits verisem märul ajab südame pahaks ja une ära. 😀

   VastaKustuta
   Vastused
   1. Mulle ka märulid ei istu, aga hoopis teistel põhjustel. Seal on minu kui pimeda jaoks lihtsalt liiga palju tegevust ja möllu, mida peab jälgima ja see mõjub väsitavalt.

    Kustuta

  Back
  to top