Meie pulm: kelle päev see siis tegelikult on

Nagu Facebooki lehel lubatud sai, siis hakkan järjepanu kirjutama meile väga olulisest ja südamelähedasest teemast – pulmadest.


Ma soovin nii palju kui võimalik kogu protsessi, pulmaeelseid ja järgseid mõtteid-tundeid siia talletada, et hiljem oleks millele tagasi vaadata, meenutada ja naeratada. Kuigi praeguseks etapiks on mu naerulind kuskile peitu pugenud, sest ma oma sinisilmses toreduses arvasin, et meie Joosepiga planeerime, valime,otsustame ning vajadusel saame sõprade ja pere toetusele loota, siis praeguseks oleme sellisesse seisu jõudnud, kus me ei taha enam kellegile väga oma mõtteid avaldada, välja arvatud meie armsale pulmakorraldajale (tsauki-tsau Lotta!), kes on nii ülimalt armas inimene.

Lihtsalt ühelt maalt läks seda haiglaslikku uudishimutsemist ja oma arvamuse avaldamist liiga paljuks. Ärge saage minust valesti aru.. arvamused on teretulnud, aga ainult siis, kui need on soovituslikud, mitte etteheitvad ja rahulolematud. Ühel õhtul ma lihtsalt surusin oma pea patjade vahele ja soigusin Joosepile, et ma ei taha enam, teeme lihtsalt tseremoonia ja kogu moos. Ma ei taha pidu, ma ei taha külalisi. Sest vägisi hakkas tunduma, et me justkui peame korraldama pulmi kõigi teiste meeleheaks ja enda soovid tahaplaanile seadma. Kõik need kommentaarid, arvamused, etteheited, mingid imelikud naljad.. ühel hetkel sai seda kõike liiga palju, et emotsionaalselt ära händlida.

Pulm ei tohi olla nagu iga teine, seal peab olema uudsust ja originaalsust. Ja et nime matmine on so yesterday, aastast 96 ja alkovaba pulmapidu on tore küll, aga tervitusjoogiks ei sobi vahuvein, sest õiget Eesti meest rõõmustaks tervitusnapsina pudel käsitööõlut ja üleüldse.. kui meie alkoholi eest ei pleki, siis kelleks me end üldse peame, kui tahame kingitust ka veel saada. Et siis peavad ju külalised rohkem raha kulutama, kui kellegil on soov tarbida. Kas laseme pulmatordile vigurina porikärbse ka lisada? Ja kas olete juba uurinud, kui kaua kalessisõit kestab, sest mida need vaesed külalised peaksid seni tegema. Ja mina sellist kleiti oma pulma ei paneks.

Ja seda muudkui tuli ja tuli, igast uksest ja aknast, ja mul tõesti sai mõõt täis.
Ma saan aru, et inimesed ei mõtle seda pahaga, aga mingi hetk oleks ma tahtnud dramaatiliselt karjuda, et AITAB! Kas tõesti arvate, et meil on meie elu ühest kõige tähtsamast sündmusest ükskõik?! Et me ei mõtle igat viimast kui detaili läbi. Et me ei vaagi üht- ja teistpidi erinevaid variante. Minu meelest on see siililegi selge, et iga pruutpaar soovib, et nende tähtis päev oleks meeldejäävalt ilus ja eriline.
Loomulikult me arvestame ka külalistega, kuid ennekõike tuleb pidu ja laulatus siiski meie nägu. Just selline nagu meile meeldib ja pole kellegi teise asi kobiseda. Ja lubage mul meelde tuletada, et pulmapäeva kesksel kohal on ikkagist pruutpaar.. mäletate jah?! Need kaks inimest, kes on otsustanud abielluda ning on kutsunud lähedasemad sõbrad ja pere seda olulist sündmust koos nendega tähistama.

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Amen to that!🥰
    M.

    VastaKustuta
  2. Meie pulmapäev oli keset nädalat ja alkoholivaba pidu, koos karja külaliste lastega, ma kujutan ette, et vingu oli seljataga palju, aga me "lohutasime" end sellega, et see on MEIE pulm ja külalised tulevad sinna siiski vabatahtlikult ja meie armastust tähistama ning see toimub ühe korra elus. Ehk tehke nii kõik nagu teie tahate, see on teie päev ja ära lase ennast teiste arvamustest kõigutada.

    VastaKustuta
  3. Alkovaba pulm oleks täiega äge, mina naudiks iga sekundit sellest! ☺️
    Sellel päeval oletegi ju ainult teie tähtsad ja pidu peabki olema selline nagu teile meeldiks, külalised on suht teisejärguline kamp 😉

    VastaKustuta
  4. Oi, kui palju mul oli neid "äkki ei peaks tegema ja mida külalised arvavad ja tema ei taha nii ja naa jms". Aga siis pulmaisa ütles: "Teie päev, ükskõik, mis teised arvavad". Ja oli üks väga imeline päev ning tagantjärele ütlevad kõik külalised, et pulm oli täielikult meie nägu! :)

    VastaKustuta
  5. Alkovaba pulm on küll hea idee. Käisin suvel pulmas, kus alkohol tegi oma töö ja kahel täiskasvanul mehel oli vaja näidata, mida nad üksteisest arvavad. Polnud üldse tore lõpp peole!
    Ärge teisi kuulake. Tehke nii, nagu teie soovite! :)

    VastaKustuta
  6. Nii palju, kui on inimesi, nii palju on ka soove. Kuid see on teie pidu ja teie soovid on teiste omadest olulisemad. Kui keegi seda ei aktsepteeri, on see tema probleem. Tehke selline pidu nagu unistate ja külalised katsugu endaga hakkama saada.

    VastaKustuta
  7. oota,kus see osa on kus joosep su kätt palus :O ma vist maha maganud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eee.. ma polegi vist sellest bloginud, sest see toimus mingi terve igavik tagasi. 🙃😁

      Kustuta
    2. mh Kai , kirjuta siis! See on ka oluline juuuuuu!!!!!!

      Kustuta
  8. Ehh, närvi ajavad sellised kõiketeadjad. Pulmapidu on pruutpaari asi ja pruutpaari nägu ja mitte kellegi asi ei ole nende valikute üle kobiseda... Kui pruurpaar soovib alkovaba pulma, veganpulma või kahekesi registreerida siis nii on ja kui kellelegi ei sobi siis mingu puu taha....

    VastaKustuta

Back
to top