Meie pulm: mis olemas, mis puudu

    

En    ne, kui ma asun loetelu kallale, tahaksin ma esmalt natuke kirjeldada meie pulma kontseptsiooni.
Meie     tähtis päev leiab aset 4. juulil 2020 Pärnu metodisti kirikus ja meie mõlemi soov on, et nii kirik kui ka peopaik oleks rohkelt lilledega kaunistatud. Kuna tegu on modernse hoonega, siis kirikusaalis on olemas ka lava, mille trepiastmetele oleme mõelnud paigutada valged paksud küünlad, mõni madalam, mõni kõrgem ja osadel pulmavärvis siidlindike ümber seotud.
Kirikusaali paremas seinas on suured avarad aknad, kust avaneb vaade männipargile ja osaliselt on ka tänavat näha. Mis on eriti tore, sest kui ma peaksin kirikusse saabuma hobukalessis, siis saavad pere ja sõbrad minu saabumist aknast näha. Heh, Joosep mitte, kuna altari juures seistes jääb tänavavaade natuke varju.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis Joosep ootab mind pastoriga altari juures, kuhu isa mind saadab ja peiule üle annab. Kusjuures, ma kaalusin tõsiselt ka varianti jalutada Janetiga altarini. Oleks rakmed valge siidpaela ja siidist heleroosade roosinupsukestega katnud.. aga matsin selle mõtte juba eos maha, sest hakkasin põdema, et mõelda vaid, mis siis saab, kui koeraproual peaks tekkima keset tseremooniat vastupandamatu soov minna sõpru tervitama või niisama kuskile pingiridade vahele uudistama. Lisaks ei mahu Janet väga hästi mu kõrvale kõndima, kuna mul on printsessilikult vahuline kleit.

Kuna vaimulik, kes meid laulatab, ei oma perekonnaseisuametniku õiguseid ja meie ei soovi enne laulatust kuskil kabinetis abielu sõlmimise dokumente allkirjastada, siis uurisime, et mida peab selleks tegema, et perekonnaseisuametnik tuleks kirikusse kohale ja viibiks tseremoonia läbiviimise juures. Ja selgus, et midagi kontimurdvat ei peagi tegema, kui siis ainult tuleb rahakotti natuke rohkem kergendada, või pigem pangaarvet tühjendada, ja maksta selle erisoovi eest 150€, pluss abielu registreerimise riigilõiv 30€.

Olen lugenud, et noorpaarile soovitatakse  planeerida fotosessioon kaks-kolm nädalat enne pulmapäeva, mil pruudile on tehtud proovimeik ja -soeng, aga.. meie sooviksime ideaalis kogu selle ilupildinduse ära mahutada peale laulatust ja õnnitlemist, sest tahame, et Joosep näeks mind pruutkleidis esmakordselt alles siis, kui ma pulmamarsi ajal kirikusaali sisenen.Et oleksid kõige ehedamad vau-emotsioonid. Seepärast on ka mu pruutkleit väga suur saladus. Mõtlesime peale tseremooniat hobukalessiga linna peal ühe tiiru teha ning ilusa ilma korral endise mudaravila, praeguse Hedon spaa ringil mõned ilupildid teha, sest seal on imeilus purskkaev ja lilled. Aga praegu tundub see veidi utoopilise soovina, sest noh.. ajakava ja teiseks, meil pole fotograafigi.

Aga olgu, ma praegu rohkem pikemalt ei kirjuta ja liigun edasi nimekirja juurde, sest muidu venib see postitus kilomeetriseks ja keegi ei viitsiks seda sellisel juhul enam lugeda.

  • peopaiga otsing osutus parajaks peavaluks ja seetõttu tuleb sellest ka täiesti eraldi postitus, aga nii palju võin öelda, et meie pulmapidu toimub imeilusas mõisas.
  • catering on peopaiga poolt. Ma ei tea, kas kellegil on huvi kuulda, mida meie pulmamenüü sisaldab?
  • muusikute/bändi jaoks meil raha pole, seega ilmselt koostame playlisti.
kirikusaali ja peopaiga dekoreerimine: hetkel pole ei floristi ega ka küünlaid. Ja mis puutub pulmaküünlasse, siis alguses ma mõtlesin, et see on mingi mõttetu tilulilu, aga nüüd mõtlen, et oleks päris armas ja ilus.
  • pruutneitsidele heleroosad kleidid, kokku on neid kaks. Pisikesel õetütrel Mammul on auväärne ülesanne sõrmused sõrmusepadjal saali tuua. Ühtlasi oleks ka lilleneiule midagi sobivat vaja selga leida. Heleroosades toonides lilleline kleit?
  • sõrmusepadi on olemas.
  • pruudikleit, loor, sukapael, aluspesu, tiaara.. kõik olemas, ainult kingad on veel puudu. Ja kleidi seelikuosa vajab veidi kohendamist.
  • ülikond, vest, triiksärk, lips, kingad: kõik puudu. Praeguse seisuga läheks Joosep omaenda pulma porgandpaljalt. Aga kindel on see, et soovime helehalli ülikonda ja heleroosat lipsu.
  • sõrmused: olemas-olemas! Meil on Joosepi vanavanemate abielusõrmused, kes elasid õnnelikult elu lõpuni koos ja meil on luba neid kasutada. Vajavad lihtsalt natuke ümbertegemist ja graveerimist.
  • pulmatort ja kirikusse kook: Joosepi ema lubas tordi ja koogi kulud katta. Pulmatort tuleb kolme- või neljakorruseline. Ja otsime Viljandist kondiitrit. Soovitusi?
  • Valge pulmaauto ja sohver: olemas.
  • pulmavanem on väidetavalt olemas, Joosep tegeleb sellega.
  • Hobukaless. See on minu kindel soov, kuna oma pimeduse tõttu pakuks see mulle suuremat ja meeldejäävamat elamust kui lihtsalt autorongis ringi tuututamine.Meil on Laane Tallidega kokkulepe, et kohe, kui Pärnu ja Tartu hansapäevade toimumisajad on saanud ametliku kinnituse ja need ei kattu meie pulmapäevaga, siis nad teevad suurima rõõmuga meile pulmasõitu. Neil on asi lihtsalt selles, et neil pole võimekust üle kahe ekipaaži korraga välja saata.
  • kutsed, lauaplaan- ja numbrid, nimesildid: kutsed on tegemisel ning lauaplaan koos nimesiltidega alles otsustamisel.
  • Kingikarp/aardelaegas ja külalisteraamat on samuti puudu.
  • foto- ja videograaf: oeh, tahaks nutta. Päriselt. Meil pole ikka veel ei foto- ega videograafi.

Ja kogu selle kupatuse püüame me ära mahutada 4000€ sisse. Tean, tundub järjekordse utoopiana, aga kuna me maksame ise oma pulma     kinni (ainult tort ja minu kleit on meie emade poolt kingituseks), siis lihtsalt ei jää muud üle, kui hakk                        ama saada. Meil on praegu reaalselt n    ii, et kui eelmisest kuust jääb     kasvõi viiekas üle, läheb see otsejoones pulmafondi. Aa, oih. Peaaegu                                 oleksin unustanud. Pul    mavärviks on meil valitud õrn heleroosa/violetne. Stiiliks elegantsus ja kerge muinasjutuli
sus.            

CONVERSATION

20 kommentaari:

  1. Pulmamenüü kohta loeks küll :)

    VastaKustuta
  2. Väga põnev on lugeda kuigi mul juba pulmad peetud 😄
    Viljandist soovitaks ma Võlutorti.
    Teevad südamega ja mega head, meil söödi kogu tort ära 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud soovitamast, kindlasti uurin asja. :)

      Kustuta
  3. Viljandi kandis elab super torditegija Urmas Jalakas ;)

    VastaKustuta
  4. Selle pulmafotograafi lehel on klientidele teave: "Vastan kindlasti hiljemalt kahe päeva jooksul." Päris hea ju :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Esimesele kirjale vastaski, rohkem pole ju vaja.. 😁😅

      Kustuta
  5. Video-ja fotograafiks soovitan noort talenti Kevin Kohjust, kes on juba pulmades käe soojaks saanud. Tõeliselt andekas!

    VastaKustuta
  6. Fotograafiks soovitan Karmen Kärg, lihtsalt megaaaaa! 💕
    Ja pulmaküünal tellige Võhmast, küünlavabrik vms seal. Tehakse megailus suuuur küünal täpselt teie soovide järgi ja rahalises mõttes ka väga mõistlik hind. No ja kui nt kõik oma pulmaküünlad sealt ostate/tellite, vast saate veel soodukat. Neil on Võhmas oma armas poekene ka, iga kord seal käies luban endale, et ainult vaatan ja nuusutan erinevaid lõhnaküünlaid, aga ikka sõidan miskipärast kodu poole kotitäie küünaldega 😁
    Ahjaa, kui ikkagi peaks olema pulmaisa vaja, siis Ants Välimäe või Andris Avamere on mõlemad megad!
    Igatahes unistuste pulma teile ja jõudu-jaksu orgunnimiseks!!!! 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Andrisel on bänd ka, kui peo juhti vaja pole. Või teeb ehk mõlemat korraga.Hindadest ma muidugi ei tea...aga häid fotograafe on Pärnus küll, ka pulmi pildistanud fotograafe. Nt Kristhel Vaht, Karmen Kärg, Sigrid Absalon. Nimetasin ilmselt odavamast kallimaks...mina ise teeks nn proovipildistmise ja (mingi 30 min ja mitte soengus-pulmakleidis vaid tavalisemalt), siis näed, kas fotograaf oma olemuselt sobib. Kristhel ja Sigrid on oma olemuselt väga erinevad inimesed ja ilmselgelt klapivad hoopis erinevate inimestega.

      Kustuta
    2. Väärt mõtted, aitäh! :)
      Kristhel Vaht soovitas fotograaf Maaris Puusti, kes lubas mulle täna täpsemalt kirjutada..
      Mis puutub bändi, siis ma hetkel ei oskagi seisukohta võtta, et kui oluline see on. Olen ise mõnes pulmas käinud ja seal, kus olid muusikud tellitud, oli rahvas kuidagi tagasihoidlik ja ei kippunud üldse tantsima. Ja mul isiklikult hakkas muusikutest kahju, sest tundus, et enamusel on suva, kas keegi tinistab kuskil nurgas pilli või mitte.
      Ise hakkasin täna dj peale mõtlema.. et vbla see suudaks rahva üles kütta ja tantsupõrandale kiskuda.

      Kustuta
  7. Kuna pidu Pärnus, siis võite proovida küsida lilleseadeid Dia Brillante pulma- ja peokorraldusest 😉

    VastaKustuta
  8. Soovitan kiiremas korras floristi hakata otsima, kuna see läheb ilmselt kallimaks kui bänd vmt kokku. Me uurisime floristilt tagasihoidliku pulmakimbu, nelja pruutkimbu mis olid vaid paar õit ja kümne laukaunistuse hinda (vaasis 1 roos ja natuke kipslille) ja see oleks olnud 300 euro kanti. Seega, kui veel palju lilli tahate, siis see on ilmselt hingehinda väärt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tahtmata professionaalsete floristide tööd kuidagi alahinnata, tundub see küll selline kulurida, kus annaks kenasti kokku hoida. Mõni lähedane, kel silma selliste asjade peale, ehk oleks nõus aitama vähemalt ruumide osas ja internet ju ideid täis. Kui õigesti mäletan, oli isegi Ossinovskite pulmas küün, kus abielluti, perede endi poolt dekoreeritud :)

      Kustuta
    2. Oleme mõelnud, et lillepuketid, mis lähevad kirikusaali kaunistamiseks, kasutame hiljem ka peopaigas. Ja külalistel palume kinkida väga kindlat värvi ja sorti lõikelilli, mida saaksime hiljem kasutada peopaiga dekoreerimisel. See on muidugist hetkel kõigest uitmõte ja floristiga läbi arutamata. Lilledest oleme mõelnud kasutada valgeid liiliaid, valgeid ja heleroosasid roose, preeria kellukaid ja mulle meeldiksid tulbid ja piibelehed ka, aga need ilmselt jäävad unistuseks, kuna tegu ju kevadlilledega.

      Kustuta
  9. Oi, te olete pulmavärvi muutnud. Väga nunnu ja Sinulik.
    M.

    VastaKustuta
  10. Annela Samuel on ka imelise käekirjaga fotograaf 🤩

    VastaKustuta
  11. Soovitaks fotograafiks Sigrid Absaloni. Tunnen teda, tegu on superinimesega. Meie pildid tema tehtud, parim, mis ma üldse oskaks soovida. Sõbralik ja aktiivne, ülimalt hea suhtleja.
    Torditegijaist Viljandis Urmas Jalakas- parimad tordid iial, hind muidugi ülikallis. Arvan, et tal on juba suvised kuupäevad täis ka.

    VastaKustuta
  12. Ühe pimeda koera nimi on Janet...Eesti keel jäi meelele...Kes on antud juhul pime?

    VastaKustuta
  13. Äge postituuus!!!! Hoian pöidlaid, et saad hobukalessi. :)
    M.

    VastaKustuta
  14. Võib-olla tasuks vaadata ja teha mingi proovivõte sellise huvitava fotograafiga Pärnus - Martenjaanphotography. .FB-s saab kontakti Martenjaanphotography lehel: Silmapaistvalt ilus värvitunnetus ja mõttega lähenemine. Pilte rohkelt: https://www.picuki.com/profile/martenjaanphotography

    VastaKustuta

Back
to top