Mida inimesed mult ootavad, avaliku vabandust või?

                                                    Olen minagi seda Triinu Liisi kassidraamat jälginud ja ei saa kuidagi nõustuda nendega, kes õigustavad Triinu ja Justini teguviisi. Mul on vastik lugeda neid kommentaare ning kuulata Jane ja teiste storysid, kes ütlevad, et see on influentseri isiklik asi, mida ta oma kassidega, või üleüldse loomadega, teeb.
Aga ega ikka ei ole küll!

See oleks umbes sama hea kui ühel x hetkel kaoks pildilt Janet, kes on aastaid mu blogis figureerinud ja siis enam mitte. See on täiesti loomulik, et lugejad hakkavad küsima ja pärima, et kus poobik on, mis temast saanud on, kuidas tal läheb. Ja siis mina vastaksin teile nähvates, et siin samas on, kus ta siis olema peaks, aga teile ma teda ei näita. Kaks kuud hiljem küsiksite uuesti, et kus siis Janet on, miks teda enam blogis ei kajasta, ja siis annaksin jälle mingeid ebamääraseid moonutatud vastuseid, et viia tähelepanu mujale. Siis tuleks jälle keegi, kes tahab nii väga teada, kuidas tal läheb ja kus ta on *appi kui tüütu, kaua võib jaurata, eksole*. Ja siis ütlen, et ema juures on, kaks kuud hiljem on väidetavalt maal vanaema juures, kes tema eest nüüd hoolitseb. Aga ei, see ei rahulda teid ja jätkate küsimist, et saatku ma pilte, näidaku ma ometigi  koera. Ja siis lõpuks on mul kopa nii ette visanud kui peale poolt aastat pole ikka veel asi maha rahunenud ja ikka veel nõuate mult Janetist pilte, siis hakkan arulagedalt kõiki blokkima, kes julgevad midagi poobiku kohta küsida ja kohtuga hakkan ka ähvardama, sest teate mis? I’m so done, sest see on ületanud igasugused piirid. Aga ise samal ajal teeksime Joosepiga ekstra nõmeda lihanalja, kus filmime sponsorkorras saadud liha, mis on taldrikul küpsetatult ja taustaks teeksime auh-auh. Ja siis lõpuks, pool aastat hiljem,  kui ma olen kõigi poolt nii nurka surutud, sest mind kahtlustatakse juba koera hülgamises, tapmises, tänavale viskamises, siis hakkan rääkima, et kõik need spekulatsioonid, mis meedias ringlevad, on alatu laim ja vale, ma pole oma looma hüljanud. Tõde on hoopis see, et ma pidin Janeti uude kodusse andma, kus ta saab nüüd palju armastust, hoolt ja tähelepanu, sest minu halveneva tervise tõttu polnud mul enam võimalik talle seda pakkuda ning loom läks väga stressi. Ja kordan veelkord käsi südamel, et kõik muud spekulatsioonid on alatu laim ja vale, ma ei ole oma looma hüljanud ja asutusega, kellega mul on Janeti osas kasutajaleping sõlmitud, olen ma suhelnud ja kõik on timm. Ausalt. Ja inimesi blokkisin ainult sellepärast, et ma ei jaksanud enam selgitada, ma olen seda juba 5000 korda teinud.

Kuid, kuna inimesed ei jäta asja sinnapaika ja ei jäta mind vaest influentserit rahule selle lollaka koera teemaga ja muudkui esitavad küsimusi, saadavad meediale nõmedaid vihjeid, siis tuleb tõde päevavalgele, et ma ikkagist lasin Joosepil koera viia varjupaika, noh, sinna sooja ja hoolitsevasse uude kodusse, kus ta saab nüüd igapäevaselt palju paisid ja sügamist. Et siis jah. Et kui mina nii teeksin, siis kas ma saan praegu õigesti aru, et ma võin sellise käitumise ja vassimise lihtsalt vaiba alla pühkida, sest see pole mitte kellegi teise asi? Võeh.
Lihtsalt vastik, kuidas saab nii südametu ja kalk olla? Sul on mitukümmend tuhat jälgijat ja sa ei tee üleskutset oma jälgijate seas, vaid viid nad varjupaika. Ja mitte lihtsalt varjupaika, vaid kõige kurikuulsamasse varjupaika, kus neid kiisusid ootab ilmselt ees hukkamine. Kuidas saab üks inimolend oma loomakese selle teadmisega hüljata? Ei mõista. Ja ei mõista ka neid inimesi, kes Triinu ja Justini arvelt endale odavat kuulsust püüavad saada, vastandudes teistega, kes arvavad nagu mina, et see on ebainimlik, mis siin toimub. Ja just selle pärast ei tohi sellistest asjadest vaikida, sest kui palju asju saaksid empaatiavõimelised ja hoolivad kaaskodanikud kannatajate heaks ära teha, kui nad võtaksid vaevaks väärkohtlemist silmates sekkuda.
Mina vajutasin Triinule umbes kuu tagasi unfollow ning kui Justinit jäin esialgu veel jälgima, sest mulle tundus, et ta on selline tore ja sõbralik Austraalia kutt, kes õpib tublisti eesti keelt ja püüab siin jalgu alla saada, siis nüüd saab ka tema minult unfollow. I'm also done.

PS. Ja  ei ,Triinu, me ei taha avalikku vabandust, sest inimesed suudavad ilma selletagi edasi elada, aga kiisusid see enam tagasi ei too. Ole vahelduseks lihtsalt aus, kahetse siiralt tehtut ja ära eita tõde.

CONVERSATION

16 kommentaari:

  1. Minu arvates on need loomakesed neile inimestele nagu aksessuaarid, et täna ei sobi ja annan, viskan minema. Täna käitub nõnda loomaga, homme inimesega. Ei tasu võtta looma taolise suhtumisega, looma võttes tuleks arvestada, et ta jääb sinuga oma elu lõpuni.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just. Loom on kohustus, mitte aga ühepäevane aksessuaar või vahend oma kanali populaarsuse tõstmiseks. Loom on inimese ees abitu ja ennast kaitsta ei saa.

      Kustuta
  2. Nad rõhuvadki sellele et kes iganes neile midagi ütleb , kohe annavad kohtusse ja inimesed kardavadki neile midagi öelda kahjuks. Algul jälgisin neid ja elasin kaasa aga nüüd on kohutavalt nõmedaks muutunud nad mu jaoks, vihkan loomapiinajaid ja selliseid inimesi. Irvitavad piknikul kui taustal laps on uppumissurmas jms. Triinu end nii ära kaotanud kahjuks tänu Justinile..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh jah, see lapse teema oli veel eriti räige. Lihtsalt mõistus tõrgub seda mõistmast. Kurb on kogu see lugu.

      Kustuta
  3. Lisaks veel see, et minuteada Pesaleidja kaudu loomi võttes, tehakse leping, kus kirjas millistel tingimustel loom loovutatakse ning mis on loomapidaja kohustused.

    VastaKustuta
  4. Avastasin just sinu blogi ja 100% nõus sinuga! Said ühe lugeja juurde, sest sa tundud väga siiras ja armas inimene :)

    VastaKustuta
  5. 100% nõus! Nõrgemate eest peabki välja astuma!

    VastaKustuta
  6. Minu arust on veel eriti räige see, et nad korduvalt on rääkinud, et plaanivad koos koera võtta. Ma südamest loodan, et nad mitte iial ühtegi looma endale ei võta.
    Vaatan oma armsat koerakest, kellega olen viimase kuu jooksul 4x arsti juures käinud, kulutanud üle 2000e ja loodan südamest, et ta jalg ruttu terveks saab. Valus on vaadata oma kallist looma piinlemas, aga kordagi ei ole mõttesse tulnud, et ohh küll on raske, annaks koera ära või laseks magama panna ja võtaks hoopis kassi. 🤯

    VastaKustuta
  7. Oeh milliseid mõrdasid see Maa peab kandma. Sellised peaks kohe kindlasse listi minema kui loom on ebapiisava põhjusega loovutatud. Mis mõtet on üldse looma võtta kui on teada, et temaga on vaja tegeleda? Nii palju küsimusi, aga ega need ei suuda end õigustada. Pigem ajavad oma jura edasi.
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõige hämmastavam on see, et nad pole väidetavalt isegi mitte kahetsust väljendanud, neil jääb justkui õigust ülegi... 😟😞

      Kustuta
    2. Lõpuks jõuame sinnani, et iga looma tahtev isik peab läbima koolituse. Sest liiga palju on loomade solgutamist. Inimestele peab hakkama lihtsustama teadusartikleid (mitte kõigile muidugi), et nad saaksid teada kui targad loomad tegelikult on. Koertest on neid mustmiljon. Iga kord kui jälle sellise artikli peale satun, siis mõtlen kui targad koerad on ja siis meenuvad mõned rõvedad koerte väärkohtlemise seigad, mis on avalikkusesse jõudnud. Mõni inimene arvab, et ta on tark, aga ta ei küündi kunagi loomade tasemele. Näita mulle inimest, kes suudab puhtalt lõhna abil tuvastada inimesel kasvajat, veresuhkru langemist või ennustada ette langetõve hoogu. Kes nüüd targem on?
      M.

      Kustuta
  8. Hiljem vist selgus, et Justin oli need kassid Triinuliisi ära olles (st teises Eesti otsas olles) varjupaika viinud. Erinevatest allikatest sai
    lugeda, et Justin seda korraldas ja just tema neid kasse sinna ei tahtnud.

    VastaKustuta

Back
to top