Linnapreilid Tartus

Eile oli meil Janetiga taaskord asja Tartusse. Nimelt Tartu Tamme Gümnaasiumis toimus lemmikloomapäev. No nagu nimigi ütleb, siis lapsed said kooli kaasa võtta oma lemmikud. Kui mu mälu mind nüüd alt ei vea, siis kõiksugu erinevaid karvaseid oli tänavu sinna kokku tulnud 52 (kassid, koerad, jänesed, hamstrid, merisead, teod jt ). Mina täpselt ei tea, mismoodi mina, Kiku ja Maria sinna lemmikloomapäeva üritusele sattusime, sest ilmselgelt oleme me antud kooli vanuserühmast totaalselt väljas, aga igatahes kohale oli kutsutud meid kui juht-, teraapia- ja lugemiskoerte omanikena. No, et vastaksime laste ja täiskasvanute küsimustele. Minu terav kõrv fikseeris ära, et peamine küsimus, millele Kiku vahetpidamata vastas, oli, et mida teraapiakoer ravib ja Maria, kellel on ka teraapiakoer, aga lihtsalt kolme käpaga isend, siis tema sai vastata rotatsioonis küsimustele "miks sellele koeral kolm käppa on?" või "miks tal ühte käppa pole?". Minu käest ei küsitud eriti midagi, kuna inimesed said sellest väga hästi aru, et tegu on juhtkoeraga, aga vot nad ei saanud pihta, et mina olen päris pime inimene. Üks 4. klassi noorsand tuli Janetit nunnutama ja uurima, et mida juhtkoer teha oskab ja kui ma hakkasin vastama mina-vormis, et aitab mul näiteks tänaval otsesuunda hoida ja uksi, pinke, sebrasid jms otsida, siis too ehmatas ära, et mis mõttes minul. Ma siis nii muuseas ütlesin, et minul jah, et ma olen pime. Selle peale hüppas noorsand peaaegu pool sammu minust eemale ja oli ausalt öeldes veidi šokeeritud olekuga. Kuid siis uuris, et kas ma olen nagu mängult pime või. Peale mõningast kinnitamist, et mina olengi tõepoolest päris pime, siis ütles noorsand: "Vabanda, aga Sa ei näe üldse pimeda moodi välja!" Tegime päeva lõpetuseks meie kangelastest pilti ka. Janet istub siis kahe teraapiakoera keskel, vasakul Ellie ja paremal Mona. keskel 
Janet teraapiat saamas:

 Hommikul peksis Kiku mind üles, sest koerad tahtvat jalutama minna. No ja see on kõige sagedamini esinev jalutamisviis meil. Tüüpiline selles suhtes, et tihtipeale sokutab Kiku oma põntu minu kätte. Aga ei, mitte viitsimatusest ise oma koera jalutada, vaid Ellie tahab lihtsalt vahepeal Janeti kõrval käia. Kohalik koerajalutaja taskiraha teenimas:

Ostsin endale Konsumist alla viie euri maksvad tennised. Tundusid kirjelduse põhjal sellised nunnud ja no odavad ka ja mul oli hädasti tarvis midagi varba otsa, sest ma pole siiani üles leidnud oma suvepapusid, mis ma peale möödunud aasta suvehooaja lõppu ära panin.
Koerajalutaja neljaeurised tennised... Ja mitte ketsid!:


Vasakul siis Ellie, kes on kuldne retriiver ja paremal minu poobik Janet, kes on labradori retriiver (või siis vastupidi....ühesõnaga ma ei mäleta enam ja Kiku küll kommentaariumis parandas mind, aga ma suutsin selle vähem kui minutiga ära unustada. Põhimõtteliselt väiksem, jässakam ja tumedam on Janet). Ega selle pildi kohta ei peagi rohkem vist midagi ütlema. Hommikul peale staadionil ringi tuuseldamist korjasime oma koerad kokku, tegime klõpsu ja hängisime vabas õhus edasi. Harilikud iluskoerlased poseerimas:


Kiku on kord juba kunstihingega inimolevus ja nii tekkiski tal ekspront mõte pildistada meie varje koos võililledega. Janet rikkuvat pildi ära, aga noh vähemalt saate natukenegi aimu. Ise mõelge, kelle vari kellele kuulub. Võilillevarjutus:


Kuna koeri ei tohi näljas hoida, siis tuleb neid igal sammul premeerida ja toita. Kui muidu neid koonlasi enda juurde korraga ei saa, siis toit on heaks stiimuliks. Näete ju ise- söövad lausa mult peost. Loomi talitamas ja toitmas:


No see pilt räägib juba enda eest. Ellie sai vist liiga palju maiust ja vaja nüüd leib luusse lasta, sest ega kaloreid ei tohi raisku lasta ja Janetile jäi ilmselgelt väheks ja peab nüüd vitamiini juurde vitsutama. Ellie The Elephant murul kõhtu päevitamas ja Lammas Janet taimetoitumas:


Selle pildi peal võib-olla pole Janet just kõige ilusam ja ei näita just oma parimaid külgi ja vorme, aga ta on ikkagist siin niiiii nunnu, et ma tahaks ta pooleks kallistada. Ta lihtsalt on joostes selline: kõrvad laperdamas, jalad harkis, peps hööritamas ja sära silmis :D And last, but not least, jänesJanet jooksmas:

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. see keskmine kahekoerapilt, seal on Jqnet paremal ja Ellie vasakul istumas :)

    VastaKustuta
  2. Aa, no ma parandan siis ära :)

    PS. Aga miks Sa siis pildi nimes Ellie nime vasakule kirjutasid? :D Aaa, õigus küll, Sul on ju kõik vasakud pooled... Ise küsin, ise vastan. Aitäh! :D

    VastaKustuta
  3. Mulle tundub küll, et Janet on vasakul (tumedam ja jässakam ja see koer, kes lõpus heina sööb ja ringi silkab) ja Ellie paremal :) Kirjelduse ja muude piltide põhjal ;)

    VastaKustuta
  4. kurat... oota.. ma kontrollisin kuusteist korda üle eelmine kord, kui kommentaari kirjutasin, et mul ikka pooled sassis poleks...

    ... mul on ilmselgelt see haigusleht ikka asja eest... Sul oli õigus... mul ei olnud.

    VastaKustuta

Back
to top