Siin siis blogijad, kes minu hääled endale said

Hääletuse lõpuni ongi nüüdseks jäänud vaid kaks päeva ja kuna armas Joosep kasutas hääletamiseks meie koduse wifi IP aadressi ära, siis lükkasin ma seda moblaga hääletamist aina edasi ja edasi, sest teate üldiselt ei ole lõbus ükshaaval neid blogisid läbi lapata, aga just see mind moblaga hääletamisel ees ootaski. Tegin muidugist enne arvutis korralikult kodutöö ära ja surfasin enam-vähem kõik blo... Ei, mitte blogid, vaid blogiaadressid läbi ja kuigi ma päris mitmeid blogikategooriaid ei jälgi üldse või väga harva, siis otsustasin need kategooriad jätta fortuuna hooleks. Aga mis ma siin ikka pikalt seletan, hakkame aga otsast pihta:
1. Aiandusblogid
 Kuna me pole veel nii jõukad, et omada isiklikku aeda ja peenramaaga läksid mul ka asjad suti metsa taha,siis seetõttu olen ma ka selles aiandusteemas hetkel veidi kõrvalseisja rollis ehk et näpunäiteid oma olematu aia ja peenramaa jaoks mul tarvis pole. Seega ma ei jälgi mitte ühtegi aiandusblogi, aga fortuuna tahtel sai minu hääle muhedikumaailm.blogspot.com.
2. Arvamusblogid
Siin kategoorias ilma suuremate üllatusteta sai minu hääle Ebapärlikarp. Kui küsite põhjust, siis mulle lihtsalt meeldivad tema arvamuspostitused, mis on põimitud hea huumoriga.
3. DIY blogid
Kui päris aus olla, siis DIY blogide kohta kuulsin ma esimest korda just blogiauhindade hääletuse raames. No seda ma teadsin ikka, et on olemas blogid, kus jagatakse kõiksugu ägedaid nippe ja nõuandeid, kuidas näiteks lihtsatest vahenditest ise teha pesuloputusvahendit, kuidas vana muuta taas uueks ja omanäolisemaks, kuidas ise meisterdada lapsele mänguasjakast või kassile äge ronimispuu jms. Aga mul polnud õrna aimugi sellest, et neid blogisid kutsutakse lühidalt DIY blogideks. Küsin nüüd rumala küsimuse, aga ega ma muudmoodi ei õpigi ju, kui idiootseid küsimusi esitades :D Millest see nimi tuleneb?By the way...minu hääle sai selline blogi nagu meieeluilu.ee.
4. Elu välismaal blogid
Enne, kui ma üldse  selle konkreetse kategooria blogi kandidaatidega tutvust tegin, siis olin üpris veendunud, et minu hääl läheb Eveliisile. Mõnusalt aus, terav, sarkastiline, humoorikas ja üleüldse hea lugemine, aga siis... Siis mulle torkas silma selline blogiaadress nagu keelepraktikahiinas.weebly.com
. Ma kujutan ette, et nägijal on maru põnev seda blogi lugeda ja sirvida, sest pildimaterjali Hiinast on küll ja veel. Mind muidugist pildid nii palju ei paelunud kui kirjutised ise, aga kõik kokku on selline mõnus kompott ja tekitas isu isegi neid kohti külastada. Seega olin juba linnukest kastikesse märkimas, et oma hääl anda Hiinale ja sealsele pesitsevale eestlasele, kui ma äkitselt, viimasel minutil, ümber otsustasin. Nimelt hakkasin mõtlema, et tollelt blogijalt on viimane postitus postitatud 13. aprillil, aga Eveliis postitab ikka vähe tihedamini ja see sai ka antud juhul määravaks faktoriks. Seega, Eveliis, ole lahke, minu hääl läks Sinule! ;)
5. Elulised blogid
Nonii, see on siis kategooria, kus ma ka ise pesitsen, aga aususe mõttes ei hakanud ma ju iseendale häält andma. Ega see +1 minu hääl mind enam ei päästaks ka, kui oleksin  / olen kaotusele määratud. Huvitav, kas selliseid tüüpe üldse on ka või, kes iseenda poolt hääletavad? :D
Igatahes... Eluliste blogide kategoorias oli vääga raske lõplikku valikut teha, sest selle kategooria blogisid jälgin ma kõige enam. Näiteks helevalgus.commallukas.com ja vahest satun ka Ritsikut lugema. Lõpuks otsustasin nii, et kuna Mallu saab nagunii tohuijaaa hääli, siis annan oma hääle selles kategoorias Ritsikule, kes kirjutab igati vahvalt. Ma ausalt öeldes tegelikult veidi üllatusin, et ma tema blogi leidsin just eluliste blogide kategooriast, ise oleksin ta pigem paigutanud arvamusblogide sekka, aga no seeselleks...hääl läks igatahes talle.
6. Fotoblogid
Kuna mulle hirmsasti meeldib nalja heita oma mitte nägemise üle, siis mulle omaselt pakkuski palju lõbu just fotoblogi kategooria. Kuna silmanägemisega on nagu on, siis võtsin taaskord kasutusele vana hea tuttava fortuuna. Kui ennist läksin ja piilusin, et mis blogi ma õigupoolest loosi tahtel välja õngitsesin, siis vot fotoblogi polnud mul üldse mõtet minna piilumagi, sest vaadaku mistahes nurga alt, no mida ei näe, seda ei näe. Igatahes õnn naeratas Anneli Looritsa fotoblogile.
7. Haridusblogid
See on taaskord üks nendest kategooriatest, mida ma ei jälgi. Aga kuna üks hääl vajas hirmsasti ära andmist, siis luusisin veidi ringi ja silma jäi kaks blogi. Üheks selleks oli Kairi matemaatikablogi, kes tegelikult osutus  fortuuna poolt väljavalituks ja blogi uudistama minnes, jäin fortuuna valikuga täitsa rahule, sest elus on matemaatikat ikka vaja ja üldse tundus selline igati asjalik blogi. Aga teiseks blogiks jäi mulle just oma nimega silma mutukamoos.com.. Toksisin aga siis aadressi sisse ja lähemal uurimisel ja lugemisel juhtus selline asi, et otsustasin fortuuna valiku hüljata ja hääle anda mutukamoosile, sest mulle väga meeldivad need mõtted, ideed, nõuanded jms, mis ta jagab väikelaste igakülgseks arendamiseks. Soovitan kindlasti uudistama minna ja mina olen igatahes nüüdsest küll tema uus jälgija.
8. Ilublogid
Mulle on siit ja sealt kõrvu jäänud, et Hundiulg on hea ilublogi. Jällegi muidugi üks nendest kategooriatest, mida ma ei jälgi. Kui newsfeedi satub mõni põnevam ja huvipakkuv teema, siis klõpsan ikka lahti ja viskan pilgu peale, aga üldiselt ei jälgi. Mõtlesin minagi siis oma hääle Hundiulule anda, aga kui aadressi sisse toksasin ja postitusi lugesin, siis minule jäi ausalt öeldes arusaamatuks, et miks ta ilublogi on... Ma pigem paigutaksin ta haridus- või kultuuriblogide hulka. Igatahes seetõttu jäi minu hääl Hundiulule andmata, kuigi tõele au andes, kirjutab ta huvitavalt ja tähelepanu köitvalt. Seevastu sai minu hääle Liisa Leetma, keda ma ka ikka aegajalt piilun, kuna on selline hästi fun ja äge naine. Peace out, babes (või kuidas ta alati postituste lõpus ütlebki :D).

Uuh, ma tahaks praegu oma läpaka aknast välja visata, sest see raibe läägab ja jookseb kokku. Ma panen selle antikvariaadi tänaseks kinni, sest muidu üks meist varsti plahvatab, sest minul on närvid krussis ja see siin on maru tuline.
*
Nonii, uus päev ja tundub, et mu arvuti tahab ikka maha kärvata, sest vaeseke pole viite minutitki lahti olnud, aga juba undab ja vigiseb. No katsun selle postituse kuidagi hädaga valmis kribada. Kuhu ma jäingi... 

9Investeerimisblogid 
Kuna minu jaoks on see suht tume maa, siis tulistasin täiesti puusalt ja hääle andsin rahakratile. Vot, kui ma poleks häälte andmist nii viimasele minutile jätnud, siis oleksin ehk Joosepil palunud need investeerimisblogide kandidaadid üle surfata ja tema soovitusel hääle andnud, sest tema on tüüp, kes huvitub kõiksugu majandusest ja poliitikast jne.

10. Kokandusblogid
Vot siin ma tahan kõigile soovitada kirsikuretseptiriiul.wordpress.com. Lihtsalt super retseptid ja mõnusasti ja mugavalt kategooriatesse jaotatud. Minu hääl läks igatahes temale. Jessas, mul hakkas praegu ila jooksma, sest piilusin ühte tema jagatud retsepti. Nämmnämm!
11. Siin peaks olema kultuuriblogide kategooria, aga ütlen ausalt, et no ei jaksanud enam läbi tuhlata neid valikuid ja hüppasin otse moeblogide kategooriasse, kus minu kindla hääle sai sekkarileiud.blogspot.com. Tõeliselt ägedalt ja humoorikalt kirjutatud ja lihtsalt loe ja imesta, mida kõike võib sekkaritest leida. Lisaks taaskasutus mulle täiega sümpatiseerib ja seepärast siis hääl ka talle.
12. Noorukiteblogi
Siin läks hääle andmine eriti libedalt, sest ma lihtsalt pidin hääle andma lapstööjõule ehk Linduškale, kes küll viimasel ajal alatult vähe blogib, aga no mis teha, kui kool vajab lõpetamist ja vabal ajal orjab ta minu blogi jaoks. Aga äkki siis see minu hääleke natuke motiveerib teda rohkem blogima ja rohkem orjama :D
13. Pere- ja beebiblogid
Siin ma seisin taaskord nõutu näoga, sest minu meelest tuleb neid pere- ja beebiblogisid akendest ja ustest ja ükskõik, kuhu ma ka ei kiika, siis peaaegu kõik on rasedad :D Öelgu see statistika mida tahes (loe: et elulisi blogisid on kõige rohkem), aga no ilmselgelt on pere- ja beebiblogid palju aktiivsemad...nii blogimises kui laste tegemises. Kuigi ma jälgin Lipsukest, Britti, Henryt ja elu koos kaksikutega, siis kaalukausile jäid viimaks konkureerima Britt ja Henry. Hääl läks siiski Henryle, sest esiteks, Eestis tõesti on praktselt olematu arv isablogisid ja teiseks mulle lihtsalt meeldib Henry kirjutamisstiil. See kuidas oskab enda üle naerda ja nalja visata, parajalt irooniat ja sarkasmi ja üldse selline mõnus lugemine, kust võib kõike leida.
14. Remondi- ja sisustusblogid
Ma praegu natuke kirun end maapõhja, et miks ma üldse nii põhjalikult ja laialt seletasin alguses, et miks ma ühte või teist blogi ei valinud ( valisin, sest praegu on mul jaks otsas ja tahaks lihtsalt lingid siia visata, kelle poolt hääletasin ja asi oleks ants. Kui lõpuni ausaks jääda, siis ma remondi- ja sisustusblogisid ei jälgi. Võib-olla sellepärast, et ikka veel pole meie oma korteriga remondi ja sisustuseni jõudnud ja seega, mis ma ikka vahin tatt ripakil neid ilusaid kodusid, kade meel hakkab. Kaalukausile jäi kaks blogi, kelle vahel tegin oma valiku. Üks oli miramii.com ja teine oli meiekodulugu.blogspot.com. Hääl läks miramiile.
15. Spordiblogid
Jessas, taaskord blogikategooria, mida kohe üldse ei jälgi (kuigi võiks...), aga nimekirja läbi sirvides jäi silma healthymargit.com ja tema sai ka hääle. Ausalt öeldes ei hakanud ma isegi toda blogi lahti klõpsama, vaid kuna olen kuulnud, et tegu on inimesega, kes varasemalt oli selline trullakam tütarlaps, aga nüüd on eluparimas vormis ja käib maratone jooksmas ja on väga tervislike eluviisidega. Ühesõnaga ainult kiitus ja au ja muidugi +1 minu hääl ka tema toetuseks! ;) Ma loodan, et tegu on ikka selle õige inimesega :D
16. Talu- ja maablogid
I have no idea...for real! Aga hääle andsin uusmaakad.blogspot.com. Nimi lihtsalt kõlas kuidagi lõbusalt. Mul tekkis silme ette kohe selline vaimukas pilt paadunud põlislinnaelanikest, kus paarike on ostnud endale räämas talu ja lapikese maad kuhugi ääremaile, mis on rinnuni heina, võsa ja ohakaid täis kasvanud ja et siis oma blogis kirjeldavadgi, mismoodi nad surm silme ees ja ahastuses ja palehigis rassivad tööd teha, et endale veidikenegi inimväärne maakodu üles vuntsida, millest võiks lõpptulemusel välja kukkuda nende unistuste talu koos suure lilleaia, peenramaa ja metsaga. Ma lähen pärast loen ja vaatan, kas panin täkkesse :D
17. Tehnikablogid
Ekstra jällegi ei jälgi antud kategooriat. Hmm, miks on mul küll tunne, et ma olen seda juba varasemalt korduvalt ja korduvalt maininud... :D Igatahes hääle sai kiip.ee ja seda põhjusel, kuna see on ainuke tehnikablogi, mida ma tean ja kelle postitusi olen lugenud.
18. Tervise- ja kaalulangetamiseblogi
Paramparamparampaaa...hääle sai iseoledpaks.blogspot.com, sest nagu ta ise oma blogi tutvustuses ütleb "lihtsalt ja lõbusalt kergema kaalu suunas", siis täpselt nii ta oma postitused on ka kirja pannud- lihtsalt ja lõbusalt. Vähemalt minu pani küll muigama :)
19. Videoblogid
Jeesuse ristivägi palun aita mul lõpuni vastu pidada. Ma jällegi...õigus...ma ei jälgi antud blogikategooriat ehk juutuubereid. Eks ma aegajalt ikka satun mõne otsa, aga I have no idea, mismoodi ma nende peale satun või kuidas ma saaksin neid jälgida...tundub kuidagi keeruline. Võib-olla Nele Kirsipuud jälgiks, sest see naine on so out of blue, aga kuna minu meelest teda kandidaatide hulgas polnud, siis sai hääle Madli Vilsar, kelle videot ma sattusin ühel korral vaatama ja mulle meeldis tema inglise keel ja eks ta oli videomontaažiga ka vaeva näinud (ise nägin, mu terav silm märkas selle kohe ära :D).

Ja märkamatult ongi postituse lõpp käes. Kõikides kategooriates ma siiski hääli ei andnud, aga no ma usun, et olen siiski äärmiselt tubli, et ma üldse viitsisin neid kategooriaid veidi sirvidagi, mis igapäevaselt minu newsfeedi ei jõua. Kuna eluliste kategoorias sai minu hääle Ritsik, siis lemmikblogija tiitli või hääle andsin siiski Mallukale, sest no olgem ausad, ta on selle kuhjaga ära teeninud. Üllatus ja saurus jms küsimustele jätsin vastamata, sest mul lõppes jaks ja rauges jõud. Kui postituse alustamise hetkel oli hääletuse lõpuni veel kaks päeva aega, siis nüüdseks on aega kõigest päev ja mõned tunnid peale. Ma lähen pistan nüüd miskit endale preemiaks hamba alla ja kes pole veel hääletama jõudnud, siis viimane võimalus seda teha on siin.

PS. Ma väga vabandan, et osad blogilingid on kas puudu või kuidagi imelikult, aga mu rüperaal on tõesti ära koolemas ja praegu näiteks otsustas üldse vakka jääda ja seega praegust teksti kirjutan sõna otseses mõttes pimeduses. Püüan lähiajal lingid korda sättida, et oleks silmale ka ilus vaadata vms.

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. DIY - Do it yourself ehk tee ise. Sellest see nimetus. :)

    VastaKustuta
  2. Ritsik tänab 😊!
    Ma hääletasin pooltes kategooriates silmad kinni, loodetavasti juhtusid head blogid olema..

    VastaKustuta
  3. DIY tuleb sõnade Do It Yourself esitähtedest :)

    VastaKustuta
  4. Kuna mina eriti suur blogide jälgija pole, siis pidin valima kahe blogi vahel, mida ma tõesti alati(või peaaegu alati) loen ja mis kahjuks olid sattunud samasse kategooriasse(elulised blogid). Teise paigutasin/märkisin lihtsalt selle aasta uustulnukana(minu arvates) kategooriasse. Teiste kategooriate kohta arvamust ei avaldanud, sest pole kas lugenud või ei pea märkimisväärseks. Aga minu poolt hääled saanud blogijad jätan saladuseks. ;) Sul aga soovitan kindlasti transamees kaasa võtta, sest kuidas sa muidu oma auhindu ära jõuad tuua. ;) :) Edu Sulle!

    VastaKustuta
  5. DIY on inglisekeelne lühend, pikemalt siis do it yourself.

    VastaKustuta
  6. Minul oli õnneks hääletamine väga lihtne, sest ma loen püsivalt vaid kahte blogi: seda, mille alla ma praegu kirjutan ja Henry toredast perekonnast. Õnneks olid kategooriad, kus kandideerisite, erinevad, ja nii ei olnud mul tarvis kedagi-midagi valida. Natuke tegin sohki ka. :D Hääletasin kodu- ja tööarvutist. Aga tegelikult olen ma tööl hoopis teine inimene, kui kodus. Lihtsalt sellele teisele inimesele meeldivad juhtumisi needsamad blogid, mis "koduinimesele". :D

    VastaKustuta
  7. Minu poolt kniks ja kummardus. Ma olen nii üllatunud, et keegi mulle avalikult kiitust avaldab. Ja mina veel arvasin, et sekkarites käimine on inimeste meelest häbiasi, niiet selline avalik kiitus teeb küll meelele pai.
    Olen hetkel haiglas, niiet see postitus kulus kohe eriti marjaks ära. Aitäh!

    VastaKustuta
  8. No siis läks hääl kohe eriti õigesse kohta ja ma loodan, et Sa saad peagi haiglast koju, sest patt on selliste ilmadega kinnises asutuses viibida. ;)

    VastaKustuta
  9. Uusmaakad tänavad hääle eest! Iseloomustus on hea, vahel on küll jah pale higis, aga peamine eesmärk on ikkagi maaelu nautida. Rohi oli kunagi tõesti rinnuni, aga vanad, üle 100 a majad olid suht mugavustega. Nii talus, kui saunas tuleb kraanist ja duššist soe vesi ja küttekolded lubavad talus ka külmal ajal elada. Kõige rohkem mööda panid suure lilleaia- ja peenramaaga:). Selline potipõllundus on täiesti välistatud! Ilu loome me küll siin natuke ja jõudumööda, aga peamine eesmärk on ikkagi puhata ja mängida:)))Aitäh veelkord!

    VastaKustuta
  10. Mulle teie eesmärk sümpatiseerib ja omamoodi vahva lugeda, et aiamaa ja suur lillepeenar polegi omaette eesmärk. Muidu ikka kuuled siit-sealt kuidas maainimene seletab, et oeh, täna peaks need taimed ära kastma ja peenramaa vajab rohimist, kuid endal samal ajal tülpinud ja räsitud ilme näos :D Elu peab tõesti oskama nautida :)

    VastaKustuta

Back
to top