Soovitan: Armeenia šašlõkk

Eile oli just selline mõnus ja ideaalne ilmake grillimiseks ja kuna ümberkaudsete majade hoovides inimesed ka usinasti kärsatasid liha, siis nii ka meiegi tegime. Kui grillihooaeg läheneb, siis poodi minnes võidki jääda sinna šašlõkkide ja toorvorstikeste riiuli ette minutiteks nõutu näoga seisma, sest tahaks ju kõige parema kvaliteedi ja hinna suhtega liha saada. Meil või no õigemini minul on väga kindlad kriteeriumid šašlõki valimisel. Ma eelistan äädikamarinaadi (keefirimarinaad on minu jaoks selline...njaa, on ja ei ole kah), liha peab olema võimalikult taine ja vähese pekiga, kindlasti mitte läbikasvanud seakaelakarbonaad...no ja ega rohkem vist väga selliseid nõudmisi mul polegi. Peale grillimist võiks liha maitseda selline piprane ja äädikane ja mitte selline tuim ja maitsetu. Mina olen muidugist selles suhtes veidi kiiksuga, et mulle meeldib kärssand liha, mida kõrbenum on, seda parem :D See muidugist ei tähenda seda, et kõik söestunud lihatükid võite lahkelt minu taldrikusse susata, aga üldiselt kui pooled või üle poolte on sellised kärssand ja suts üleküpsenud, siis need on kõige paremad...natuke nagu kuivatatud liha. Kurgi-tomati ja fetajuustu salat kõrvale ja maitseb ülihää. Igatahes eile poes šašlõkke uudistades jäi mu silm pidama Armeenia šašlõkil, sest esiteks vastas see kõigile minu kriteeriumitele ja teiseks seda oli kõige rohkem ostetud- järeldus: see peab vist maitsev olema. Ma kahjuks ei mäleta, kelle toode see oli... Pead ei julge anda, aga vist oli Rannarootsi ja šašlõkk ise oli pakendatud kilepakendisse ja marinaad oli nägija sõnul selline rohekas koos sibulatega. Enne grillima hakkamist ma veel mõned lihatükid lõikasin pooleks, aga üldiselt enamus olid just sellised parajad suupärased tükid, mitte aga peopesa suurused lahmakad. Nii, et kes ei viitsi turule lipata ja ise marinaadi teha, siis mina soovitan küll Armeenia šašlõkki, eriti kui armastate vürtsist liha, sest see oli tõesti mõnusalt vürtsine või nagu naabrimees ütles, siis see liha on sellepärast ka hea, et siis ei söö lapsed kõike liha eest ära :D
Milliseid šašlõkke teie soovitate? Jagage kindlasti ka nende šašlõkkide kohta tagasisidet, mida kohe üldse ei soovita osta ja need, kes ise teevad marinaadi, siis olete lahkelt palutud retsepte jagama.

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Mulle äädikaga marinaadid üldse nt ei maitse ja poest ja üritan vältida liha ostmist. Küll aga armastan vürtsi ja chillit. Lemmikmarinaad ongi ise tehtud, kasutan tilgake õlut, soola, ohtralt musta pipart, liha üldmaitseainet santa maria oma (see kergelt chilline) ja veel santa maria tulist chilli maitseainet kallan nii supilusikatäie ja segan. Õlle asemel võib mu vedelik ka olla, see niiväga maitset ei anna. Kasutasin nt ka veidi oliivõli hoopis. Või majoneesi ja pipra marinaad. Iiimeline!!!

    VastaKustuta
  2. Oo, see retsept kõlab imelihtsasti ja kindlasti lisan oma retseptivaramusse. Aga kas oled kasutanud sealiha või kana ja mis kogustest jutt on?
    Ja mina pole ka eriline poešašlõkkide fänn, aga seda Armeenia šašlõkki julgen küll soojalt soovitada ;)

    VastaKustuta

Back
to top