7 asja, mida prantslannad kunagi oma juustega ei tee

Prantslannad on tõesti ühed müstilised inimolendid, kes suudavad pea igas olukorras laitmatult kaunid ja loomulikud välja näha ning mis kindlasti veel seda naiselikkust juurde lisab, on nende käitumismaneer: kõne, liigutused, kehahoiak jm. Minu meelest neist tõesti õhkub seda naiselikkust kuidagi rohkem kui teiste rahvaste femmedest, aga eks see tuleneb paljuski ka kultuurist, kus nad kasvavad ja kust nende juured pärinevad :)
Täna leidis Joosep ühe artikli, kus on välja toodud 7 asja, mida prantslannad kunagi oma juustega ei tee ja kui selle läbi luges, siis ütles, et see on natuke skisofreeniline. Uurisin siis, et mis seal siis nii vastuolulist kirjas on? Joosep ütles, et ühe punkti all öeldakse, et prantslannad ei kuivata kunagi oma juukseid fööniga, vaid suvel lasevad juustel kuivada värske õhu käes, talvel aga pehme rätiku sees. Kuid teises punktis öeldakse, et prantslannad ei lahku kodust kunagi märgade juustega ehk et mismoodi nad siis juukseid värske õhu käes kuivatavad, kui...
Kuna mina ei ole ilmselgelt prantslanna ja samuti ei ole ma ka elanud selles kultuuris, siis pole ma ehk õige inimene seda teemat arvustama või käsitlema, kuid mul siiski tekkisid mõned mõtted ja seda just seoses Joosepi öelduga. Mina küll ei viskaks nii uljalt siin kivi prantslannade kapsaaeda, justkui nad ei teaks ise ka päris hästi, mismoodi oma juukseid lõppudelõpuks kuivatavad ja kas lahkuvad siis ikkagi märgade juustega kodust ja kuivatavad seeläbi juuksed värskes õhus või mitte. Võib-olla lihtsalt artikli kirjutaja sõnastus oli veidi puudulik või siis kahetimõistetav. Võib-olla prantslannad siiski tõesti ei lahku kodust märgade juustega ja kuivatavad suviti juukseid värskes õhus, tehes seda lihtsalt rõdul või aias olles. See poleks ju päris kodust lahkumine... Aga mine ja võta siis kinni, võib-olla on prantslannadel lihtsalt erakordselt värske õhk kodus. On kuidas on, aga minu variantidega on siiski üks häda. See tähendaks, et kõik (või siis enamus) peaks omama ühte kolmest variandist: rõdu, aeda või erakordselt värske õhuga täidetud eluruumi. Kui ühte nendest tingimustest pole, siis ma tõesti ei kujuta ette, mismoodi nood imetabased naised värskes õhus oma juukseid kuivatavad, ilma kodust lahkumata.Artikli enda leiate siit.
Kuigi rahvuselt minus pole kübetki prantslannat, siis on rõõm tõdeda, et sellegipoolest kasutan ka mina vaikimisi mõningasi nippe nende varamust. Näiteks ei kasuta ka mina juuste kuivatamiseks fööni ja seda mitte seepärast, et oleksin üliöko, vaid mu juuksed on niigi haprad ja ma ei soovi neid omaltpoolt veel lisaks kuivatada. Samuti ei pese ma igapäevaselt pead, vaid ülepäeviti ja lähen minagi aegajalt märgade juustega magama, sest tõesti need loomulikud lained, mis juustesse ööga tekivad, on kuidagi eriti armsad.
Kui korra veel juustehoolduse teemal peatuda, siis lugesin kunagi, et juuksed muutuvad säravamaks ja tugevamaks, kui peale juustepesu loputada pea külma veega. See pidavat nahapoorid sulgema ja kasulikud ained juustesse jätma vms. Tunnistan ausalt üles, et mina pole seda suutnud teha, või noh õigemini paar korda tegin, aga see oli ka kõik.Nii et mina pesen pead külmakartliku inimesena ikka sooja veega, kuivatan juuksed loomulikul teel ja hiljem lisan juustele makadaaniapähkliõli ning paar korda kuus teen ka proteiinimaski, sest ma värvin oma juukseid.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top