Minusugused tulebki purki tõmmata

Ma siin aasta alguses kirjutasin, et tellisin endale Soome Tervisetoodetest D-vitamiine. Kuna praktselt igalpool netis pasundati sellest, et Eesti kliimas elades on meie inimestel tohutu suur D-vitamiini vaegus, siis olin juba mõnda aega peas mõtet veeretanud hakata ka ise neid tarvitama. No ja siis nagu tellitult ühel päeval helistati mulle sealt Soome Tervisetoodete kontorist ja tehti väga hea diil (365 kapslit 29,90 euri eest). Ja mul pole tõesti mitte ainsatki halba sõna öelda, ei nende kapslite ega ka ettevõtte kohta. Nüüdseks olen neid juba neli kuud tarvitanud ja siiani väga korrektselt. Heal juhul ehk 5-7 päeva tuleb kokku, mil on jäänud D-vitamiini kapsel võtmata. No ja ega ma rohkem igapäevaselt mingeid muid vitamiine ei tarvitagi (kui v.a. C-vitamiin, mida ma külmetusviiruse ajal terve topsi nädalaga pintslisse pistsin ja näost kollaseks tõmbusin). Kuigi selle C-vitamiini kohta olen jällegi kuulnud, et seda tuleks hakata pigem manustama sügise lähenedes, enne kui kõik need tati- ja köhaviirused platsi jõuavad, et organism jõuaks piisaval hulgal omastada C-vitamiini. Mitte teha aga nii nagu mina seda tegin- nädalaga 100 vitamiini sisse, see pole kindlasti kõige õigem viis.
kui D-vitamiini juurde tagasi tulla, siis ma olin lugenud, et D-vitamiini omastab organism kõige paremini rasvaga. Ma muidugist enam ei mäleta mis rasvaga, aga vist oleks suurepäraselt sobinud ka oliiviõli. Peaasi, et tervislik. No ja jälle, ma siis vahepeal siin mõlgutasin mõtteid, et kas ma ikka saan toidust piisaval hulgal rasva, et D-vitamiini täisväärtuslikul kujul omastada ja äkki peaks mingeid lisa preparaate manustama hakkama. No nagu öeldakse, et näiteks rauda tuleks soovituslikult manustada koos magneesiumiga (mida ma vist ei tarvita koos magneesiumiga, kuna kasutan rauda üldse vedelal kujul).
Ja nagu võluväel või oleks õigem öelda, nagu mõttejõuväel, sest juba mõned päevad hiljem heliseb mul telefon ja teisel pool toru Soome Tervisetoodete müügitädi. Nagu teate, siis ma pole üldse vaimustuses, kui mulle kõiksugu müügitädid- ja onud helistavad ja hakkavad oma pahna mulle pähe määrima, sest ma ei oska "ei" öelda. Kuid seekord ma ei saanudki nii suurt hingetraumat, kui kuulsin, et teisel pool toru on müügiinimene, vaid ma rõõmustasin, sest mõtlesin, et ohoo, lõpuks ometi saan ma uhkusega ja valetamata öelda, et olen täisealine ja mul on juba Teie vitamiinid olemas. Nii ma siis plaanisingi teha, aga teisel pool toru olnud naisterahvas oli kärmem ja hakkas seletama: "Me oleme kursis, et kasutate Soome Tervisetoodete D-vitamiine..." Ma siis kohe kärmelt kinnitasin tema väidet, lootes, et siis saab kõnega kiiremini ühele poole, aga kus Sa sellega.
"Kas olete rahul antud tootega?"
"Jah, olen väga rahul ja tarvitan neid igapäevaselt."
"Seda on rõõm kuulda ja kuna Teie olete juba meie hea klient, siis see on ka põhjus miks Teile helistame..." Ühesõnaga jätkas see müügitädi oma juttu nii, et meil on Teile uus ja soodne pakkumine. "Kas olete kursis, mis on omega-3 rasvhape?"
Ma siis hakkasin paaniliselt peas mõtteid otsima, et õigesti vastata ja siis ütlesin: "Jah, ikka tean, omega-3 rasvhappeid omastame tavaliselt kalast ja munadest..."
"Just, väga õige! Kuna inimesed tavatoidust ei saa piisavas koguses omega-3 rasvhappeid kätte, siis on Soome Tervisetoodete..."
Ühesõnaga tädi seletas, et nende farmaatsia ettevõte on just täpselt õige päevase annuse ühte kapslisse lisanud ja omega-3 rasvhapet on tarvis just sellepärast, et see aitab paremini D-vitamiini organismil omastada. No ühesõnaga kogu see sama jutt, mida ma juba teadsin, aga ma lasin sellel tädil oma ilusat müügijuttu rääkida ja ise samal ajal mõtlesin, et kui ta selle kõik lõpetab, siis ütlen, et ma hetkel ei soovi tellida, võib-olla järgmisel või ülejärgmisel kuul vms. Aga ma ei tea, mis breakdown mu ajus toimus või mis oli selle müügitädi viimane lause, aga selle koha juures, kus oleks pidanud minu viisakas keeldumine tulema, teatas müügitädi: "Aga kontrollime siis Teie aadressi üle, et kas see on endiselt sama ja pakk saabub 2-nädala pärast ja seda täiesti tasuta..." Ma olin justkui puuga pähe saanud. Kontrollisime rõõmsalt koos aadressi ja kontaktandmed üle. Kinnitasin, et jah, saatke siis mulle need 240 omega-3 kapslit suurepärase kliendihinnaga 29,90€ ja nägemist, kõike head. Kõne sai läbi ja mul oli selline nägu peas, et mis just toimus?! Kas kuskil viiakse läbi "Oska öelda EI!" koolitusi? Mul oleks hädasti tarvis ühte sellist läbida. Eks ma püüan enda ostu nüüd õigustada sellega, et nüüd hakkan ma paremini omastama D-vitamiini ja ma ei peagi enam lusikaga endale oliiviõli sisse kühveldama. Aga paraku ei saa ma lahti mõttest, et kas nelja kuu pärast helistatakse mulle taas ja öeldakse, et me oleme kursis, et kasutate D-vitamiini ja et Te omastaksite paremini antud vitamiini, siis tarvitate lisaks ka omega-3 rasvhappe kapsleid, aga meil on Teile veel üks suurepärane pakkumine...nimelt, et omega-3 rasvhappekapsel saaks oma tööd teha 100%, siis soovitame Teil lisaks võtta...
Igatahes ma otsisin netist veidi lisainfi ja päris huvitava lugemise peale sattusin ja juba jõudsin isegi rõõmustada, et ma ikkagist tegin õige ostu, aga siis jõudsin lauseni "Võimalikult madal Omega-6 ja Omega-3 rasvhapete tasakaal on soovitatav nii Lääne ühiskonna kui ka arengumaade inimeste seas vähendamaks ülekaalukalt paljude krooniliste haiguste riski", mis pööras kõik mul peas nüüd pahupidi. Ma ei saa enam mitte midagi aru. Ma tellisin endale omega-3 rasvhapet, aga kas see sisaldab siis juba omega-6 rasvhapet ka ja mis tasakaal ja mis madal? Einoh, ju see peab ikka hea olema, ega muidu ei soovitata ja räägita selle olulisusest, aga jällegi, ma tahaksin kõigest aru saada, mida ma manustan ja mismoodi see toimib jne.

Täna hommikul käisin siis lõpuks vereanalüüse ka andmas ja no homme selgub kogu tõde minust, sest mul märgiti absoluutselt kõik võimalikud asjad ära (v.a. eesnäärmeproov), aga muidu kõik maksa, kõhunäärme, veresuhkru, vitamiinide ja isegi üldine vähinäitaja määrati ära. Eks homme saan teada, mis mul on ja mis mul pole.

CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Kui vitamiine vms toidulisandeid tahad võtta, siis soovitan tellida hoopis iHerbist, kus on suur valik ja head hinnad. Minu aastane Dvitamiini varu maksis umbes 12 eurot (võtan 5000 ühikut päevas).
    Äkki ma olen seda sulle juba varem kirjutanud.. Nii Deja vu tunne tekkis hetkel.

    VastaKustuta
  2. Minu esimene reaktsioon oli, et ohoo, nii soodsalt ja kui jõudsin selle Sinu deja vu kohani, siis hakkasin kahtlustama, et vist oled seda kuskil varem soovitanud jah :D Aga no tead isegi, mis nad ütlevad- topelt ei kärise ;)

    VastaKustuta
  3. No igatahes on Sul nüüd pikaks ajaks varu olemas ja kui sa selle kuude peale ära jagad, siis pole sa ennast oimetuks ka maksnud.
    Ma ei ole ise küll müügitööd teinud ja ilmselt ei sobiks ka sellele tööle, aga kui mul aega on, siis ma kuulan nad kenasti ära ja siis mõtlen, kas mul ON seda asja vaja ja kas mul ON selle jaoks raha ja kas hind on õiglane...kui nii on, siis ostan, kui ei ole, siis ei osta. Minul mingit müügiinimeste vastast viha ei ole, nad teevad ju oma tööd ja ma ei taha olla see, kelle pärast nad kontori tualettruumis pisaraid valavad. Pealegi näiteks mingit parimat telefonipaketti ma küll pole kunagi viitsinud endale ise sebida, ootan, kuni helistavad ja pakuvad mulle jälle midagi paremat kui eelmine :D

    VastaKustuta
  4. No just, ma ka ei taha, et nad kontori tualettruumis pisaraid valaksid ja sellepärast ma ei suudagi nende pakkumistest keelduda :D

    VastaKustuta

Back
to top