Nädala ostukorv ehk meeste ja naiste erinevus toidupoes käimisel

Tean, et kõiksugu toiduspetsid soovitavad koostada nädalamenüü ja siis osta kogu selleks vajaminev tavaar korraga ära, et vältida sagedast poe vahelist siiberdamist ja ühtlasi aitaks see omakorda vältida emotsioonioste.

Mul õnneks nägemise kaotusega on need emotsiooniostud kontrolli alla läinud - mida ei näe, seda pole ja mida pole, siis pole ka ahvatlust. Kuigi ega ma päris sada prossa selles kindel pole, kas ma nägijana tegin üüratult palju emotsioonioste, võib-olla hilpude osas sai mõni mitte nii vajalik ost tehtud... Või siis kohe päris kindlasti :D

Igatahes ma leian, et see on igati mõistlik soovitus koostada nädala ostukorv, sest siis ei pea kogu aeg oma peakest vaevama, et appike, mida ma täna süüa teen, vaid lihtsalt hakkad tegema ja säästad ühtlasi ka oma väärtuslikku aega. Lisaks on selline majandamine ka rahakotisäästlikum.
See on muidugi ainult minu puhas teooria, sest minu mäletamist mööda pole me taolist nädala ostukorvisüsteemi varasemalt praktikas rakendanud. Vähemalt mitte selles elus.

Üleeile juhtus selline olukord, et külmikust lõppesid otsa nii piimatooted kui ka kõik muu kraam, millest võiks ja saaks normaalset sooja toitu teha.Ühesõnaga köögis haigutas tühjus ja enam-vähem kõik oli viimseni ära tarbitud. Loomulikult on mul sügavkülmas mõningased tagavarad, nagu liha, kukekad, külmutatud wokipada ja poolik pakk pelmeene.  Kuna Joosep käis enne minu käest küsimist, põhjalikult külmkappi inspekteerimas, siis tuli ja küsis, et mida ma oskan süüa teha konservist ja makaronidest? Eee, konservist ja makaronist... Kuidas sobiks vastus, et mitte kui midagi normaalset :D
Lõpuks meenus mulle see sügavkülmikus kükitav poolik-üksik-õnnetu pakk pelmeene ja leidsin isegi törtsu hapukoort nende peale. The day was saved! Vaene mees ei pidanudki näljasurma surema ja mind ei pea ka elusalt kividega surnuks loopima, et ma oma meespoole sedasi unarusse jätsin.

Kui Joosep kõhu täis sõi, siis haaras oma koti ja teatas, et tema läheb nüüd poodi ja ostab midagi, millest homme normaalset sooja toitu valmistada. Ja nüüd ma jõuangi selle jutuga oma põhipointini, miks ma tahan ka nüüd katsetada seda nädala ostukorvisüsteemi.
Kui nüüd end hästi meelevaldselt ja üldistavalt väljendada, siis mul on selline tunne, et kui mehed toidupoodi satuvad, siis nad oma olemuselt meenutavad natuke esimesi kevadisi kärbseid, kes ei saa samuti päris selget sotti sellest, et kuhu nad minema peavad, umbes et kus ma olen ja mida helli ma õigupoolest ostma peaksin... Kui siis ühtäkki tuvastab nende silm toitu meenutava toote ja seab sihikindla sammu "saagi" poole. Jõuab soovitud tooteni, viskab selle korvi, haarab teel kassasse veel miskit meelepärast ja suundub maksma.
Naised seevastu aga kombineerivad ja uudistavad ja valivad ning kui satuvad hea hinnaga kampaaniatoote peale, siis hakkab peas mõte liikuma, et mida maitsvat saaks näiteks sellest sisefileest valmistada ja mida selleks VEEL  vaja oleks... Sest näiteks Joosep tuligi poest koju, endal kotis heeringafilee, and thats about it :D Ei kartulit, ei hapukoort, ei rohelist sibulat...mitte kui midagi.
Mina käisin eile poes ja ostsin: 2 pakki kanafileed, frikatelle, külmutatud aedvilju, riivitud juustu, sinihallitusjuustu, merevaiku, kohvikoort, kartulit, puljongikuubikuid, piima, kurki, tomatit, riivsaia, viljakohvi, vutimune ja veel nipet-näpet. Mul on hetkel igatahes kolm sooja toidu retsepti peas tiirlemas, mida uuel nädalal valmistada ja seega mure murtud.

Esimesena läheb arvatavasti käiku kartul ja koorene sinihallitusjuustu-kanakaste. Kui see saab söödud, siis teen kana-juustukotletid riivsaiaga ja eks vaatab, mis kõrvale läheb, kas pastamakaronid või kartul ja salat. Ja kuna mul oleks nagu kuskilt meeles, et nädalas korra võiks olla ka supipäev (pidavat seedimisele hea olema), siis plaanin aedviljasuppi teha.  Ainuke asi, mis vajab veel läbimõtlemist on piimatooted, kuna need sindrinahad üldiselt ei püsi väga pikalt värskena, pluss kõiksugu köögiviljad.

Kas teie peres on kasutuses ostukorvisüsteem või pigem teete spontaanseid oste, vastavalt sellele, mille järgi isutab?

Lõpetuseks tahaks end hirmsasti kiita, sest ma olin eile niiii tubli! Ma pesin kaks masinatäit pesu (või no tõele au andes, siis pesumasin pesi, aga no mina sorteerisin ja panin kuivama), siis käisin poes, võtsin tolmuimejaga, pesin nõud, korrastasin külmkappi, vahetasin voodipesu, käisin Janetiga metsas ja korjasin endale piibelehti ja päeva lõpetuseks küpsetasin möödaminnes ka rabarberikoogi. Oeh, küll mina olen ikka tubli ja jaksan palju :D
Ma üritasin jällegi oma koogikesest pilti teha, aga pole sugugi kindel, kas õnnestus, aga eks vaadake ise :)

CONVERSATION

6 kommentaari:

  1. Pilt tuli väga hästi välja, paistab isuäratav! Nii et ma peaksin ka poodi minema vist ja miskit koogimaterjali ostma :D

    VastaKustuta
  2. Ojaa, see maitses ka imehästi! Muig, ennast veits imelik kiita, aga tõesti maitses, sest mina, kes pole eriline küpsetiste fänn, sõin ka tüki seda kooki :)

    VastaKustuta
  3. Konserv ja makaronid- saab küll toidu. Tudengiaeg tuleb meelde 😊

    VastaKustuta
  4. Jaa, konservist ja makaronist ikka midagi saaks ;) See kook näeb küll hea välja. Kuule, Sa võiksid mul ka toa ära koristada. Eile õhtul läks sellega väga kaua aega. Nii et kui tuhin peale tuleb, siis sea sammud Nõo poole ja hakkame koristama (st. mina istun kiiges ja Sa korsitad ;) ) Ok, ok võin natuke aidata ka ikka. Muidu hakkab endal imelik :D :D

    VastaKustuta
  5. Jah, no muidugi saab konservist ja makaronist midagi valmistada, olen isegi Tartus elades neid kahte omavahel kombineerinud :P Aga olen Joosepi heade toitudega ära hellitanud ja seega tema jaoks jagunevad toidud kahte leeri- hea söök ja kütus. Kütus siis selles mõttes, et kõlbab süüa, aga pole eriline nauding, aga aitab elus püsida vms. Igatahes seepärast ma talle ka nii vastasingi :D

    PS. Nõnda lahke pakkumine. Palju koristamise eest maksad? :D

    VastaKustuta
  6. Maksan hea seltskonna ja toiduga ;)

    VastaKustuta

Back
to top