Põhjusest, miks ma ei saa enam teie blogisid kommenteerida

Alates sellest hetkest, kui üks lugeja uuris või soovitas, et võiksin päris oma domeeni peale mõelda, siis mõni aeg hiljem uurisingi asja. Kuna minu andmete kohaselt pakkub toda teenust ainult WordPress, siis tegin sinna endale varikonto, et lihtsalt katsetada ja proovida, mismoodi on seal ekraanilugemisprogega asjatada ja ringi liikuda. Ütleme, et ega ma väga palju seal ringi ei kolistanud, aga päris ilmvõimatu see üritus seal ka pole ja pealegi on mul nüüd arvutis selline vahva abimees nagu Open Live Writter, mis laseb otse arvutis kirjutada ja saan ilma blogisse sisenemata postituse avaldada. Joosep muidugist ei poolda sugugi WordPressi ümberkolimist... Ta ütleb, et see on wordkäkk ja kui ma peaksin oma lehe WordPressi kolima, siis jooksutab mu blogi kokku. Ja ma täitsa usun teda, sest programmeerijana on see talle nagu nohu ära teha. Nii et mina kohe ei teagi, mismoodi ma talle selgeks saan teha, et sellel oleks ka kasulik pool olemas.
Aaa, ma tahtsin sellest ka kirjutada, et kui te varem olete mind kohanud oma blogis kommenteerimas ja enam seda pole ette tulnud, siis on kaks varianti
a. mul pole miskit asjalikku öelda või b. see võrratu WordPressi varikonto ei lase mul enam oma bloginime alt kommenteerida, vaid nõuab, et logiksin WP kasutajana sisse. Kuid seda ma ei taha, sest see on lihtsalt suvaline kasutaja, ilma mingisuguste postitusteta blogileht ja vsjoo.
Ma ei oska enam olukorda taastada ka ja mul on nii palju kordi viimasel ajal olnud, kus ma tahaksin väga sõna sekka öelda, aga see käkerdis ei lase kommenteerida. Ma isegi ei saa aru, millest see tuleneb, sest minu teada Mallu, Briti, Marimelli, Katre jt blogid on samuti WordPressi alusele üles ehitatud, aga nende blogisid saan ma küll kommenteerida (iseasi kui palju ma seda üldse teen). Tõsi, Briti blogis peale uuendusi läks asi minu jaoks veits küll keerulisemaks, aga päris ilmvõimatu ka pole. Aga teiste omi...no lihtsalt ei saa oma nime alt kommenteerida.

CONVERSATION

9 kommentaari:

  1. Kasutasin ise ka vahepeal WP-i ja hilisemalt sama probleem, et tahab, et ma muudkui selle vana kontoga sisselogiks, mida tegelikult ei eksisteerigi (tegin kuskil lehel ajutise emaili ja siis keerasin enda meelest küll konto peapeale, aga vot seda vana kasutajanime ta ära ei unusta). Mõni WP blogi aga alati emaili aadressi ei tahagi ja siis saab siiski kommenteerida.. muidugi oleks tore, kui kõigil oleks võimalus, et saavad ka teised kommentaare jätta mitte ainult WP kasutajad.
    Mina aasta jooksul WPga ära ei harjunud (olin enne seda mitu aastat bloggeris ja nüüd rõõmsalt uuesti bloggeris). WP-s veel selline "tore asi", et kontot ei saagi kuskilt ära kustutada.

    VastaKustuta
  2. See on ikka paras nuhtlus siis ju ja tunne on nüüd nagu oleksin selle WPga kokku laulatatud :S

    VastaKustuta
  3. Ma olen WP fänn, minu esimebe blogi oli bloggeris, ent mulle see eriti ei meeldinud...tundus keeruline. See on maitseasi.
    WP login minu jaoks ei töötanud, ent ma olen valinud, et kui kommenteerin, siis kasutan gmaili ning see töötab.

    VastaKustuta
  4. Jep, maitse asi tõepoolest, sest mulle just tundub, et Blogger on kuidagi kasutajasõbralikum. VB sellepärast, et seal on vähem valikuid ja siis minusugune juhm ei eksi sinna vahele ära :D

    VastaKustuta
  5. Hmm, mina tegin endale korraliku domeeni ja asjatan ikka bloggeris edasi. Lihtsalt aadress on normaalne :D Suunasin lihtsalt ümber vms.

    VastaKustuta
  6. Eee, okeiii... Pean ka siis toda varianti uurima, aga pigem lasen selle kellegil nägijal ära teha...just in case :D

    PS. Mulle meenus, et Merje blogi on ka vist bloggerisse tagasi suunatud, vähemalt mall tundub küll selline... Temalt muidugi abi küsida on suht mõttetu, sest ühel / kahel korral, mil olen uurinud, et mismoodi seda või toda asja sai, siis ütleb alati, et tema ei tea midagi, sest tal keegi teeb ja ongi kõik. Tahaks ka selliseid oskajaid inimesi endale (või noh piisaks ka ühest) :D

    VastaKustuta
  7. Ma tegin domeeni veebimajutus.ee-s valmis ja siis sealt bloggeri settingute Publishing alt vist suunasin ümber ja siis palvetasin, et tööle hakkaks :D Tsipa läks aega enne kui funkama hakkas. Mingit ühte rida vist näppisin veebimajutuse iseteeninduses nimeserverite alt ka, aga ma ei mäleta enam mida ma seal tegin. Igatahes, selle õpetuse leidsin sealt samas bloggeri settingute alt ja ajasin enavähem näpuga järge.

    VastaKustuta
  8. Hmm, tänud infi jagamast, sellest on palju abi ;) Nüüd jääb ainult see küsimus õhku, et kuidas ma sellest WP varikontost lahti saaks, et ei susserdaks enam teiste blogide kommenteerimisel... See vajab veel nuputamist.

    VastaKustuta
  9. Mul on sama jama. Ja kui ananüümselt ei saa kommenteerida (nt kuussidrunit.com) siis jääb kirjutamata.

    VastaKustuta

Back
to top