Ajasin kogemata Joosepi kurjaks

Praegu on kõik juba tšill, aga see ei olnud teps mitte eile nii. Ühesõnaga mäletate vist küll toda postitust, kus ma kirjutasin oma suuremat sorti suurpuhastusest ja sellest mismoodi ma ülemiste köögikappide pealt tolmu võtsin ja mida kõike toredat ma sealt leidsin (plastikpudel, ketšup, taskulamp jm). Mina muidugi tubli naisena koristasin kogu üleliigse pahna sealt ära, sest minu arvates on maru inetu ja nõme, kui meil on avatud planeeringuga korter ja kui korterisse astuda, juba siis avaneb esikust vaade köögile. Taskulambi panin Joosepi tööriistasahtlisse, ketšupi loomulikult viskasin minema ja plastikpudel leidis endale sobivama koha taarakogumisnurgas.
No ja eile... Esiteks tahan öelda, et ma ärkasin eriti vara (hommikul enne viit). Põhjus imelihtne. Olin minemas päälinna koolitusele, aga sellest mis koolitus see selline on ja mis võimalused see mulle tulevikuks loodetavasti avab, räägin veidi hiljem. Igatahes jõudsin ma koju peale kaheksat ja ma olin mega väss, aga siis hakkas Joosep undama, et kus tema taskulamp on. Ma siis uurisin, et millist taskulampi ta õigupoolest mõtleb, sest küll ta rääkis pealambist ja taskulambist ja no mine hullu tea, mida inimene õige mõtleb. Nii ma siis küsisin igaks juhuks üle. No tuligi siis välja, et too sama taskulamp, mis oli köögikapi peal, et see ongi nüüd kadunud, et tema täpselt mäletab, et pani selle sinna. Nojah, ma siis nii muuseas mainisin, et ahaa, või et see lamp... No ma panin selle tööriistasahtlisse. Noh minu jaoks nagu oleks mure lahendatud, eksole. Lamp oli korra tema meelest kadunud, aga mina hea naisena andsin teada, kus see pandud on ja voilaa- lambi asukoht taas teada. Aga eiii! Selle peale hakkas Joosep närviliselt seletama, et miks mina tõstan tema asju ära ja et üleüldse mul pole õigust tema asju temalt küsimata kuskile ära panna jne. Okei, jah. Selles suhtes on õigus, et kui ma kavatsen järgmine kord mõnda tema olulist asja puudutada, liigutada, ümber tõsta or what ever, siis küsin või ütlen, aga no paganama päralt...see oli köögis ja mulle ei meeldi, kui mingi träna, mis ei käi sinna on lihtsalt seal. Ma ei tea, ma tõstan ka äkki supipoti vannituppa pesumasina peale, sest minu arvates on see palju parem koht sellele... 
Igatahes proovisin siis mingisugustki kompromissi leida ja pakkusin siis, et kas koridoris olev riiul oleks sobiv koht või kas tõesti mõnda muud kohta sellele taskulambile pole. Tema sõnul ei ole, kuigi ma arvan, et see oli trotsist minu vastu öeldud vastus. Aga kokkuvõttes oli see nii mõttetu vaidlus, mille üle taielda ja probleemi teha, eriti veel, kui ma olin sellest Tallinna tripist super väss ja siis selle asemel, et teha endale mõnus tassike teed ja pugeda teki sisse, pidin ma klaarima mingisugust taskulambi saagat. Nagu see karupere muinasjutt, kes see magas minu voodis, kes see sõi minu kausist, kes see jõi minu tassist jne. Praeguseks on see lamp siis jälle tagasi seal köögikapi otsas ja noh, mis ma ikka peale hakkan. Pean leppima, et see tahab seal olla. Kuigi ega mina võlgu ei jäänud. Õhtul, kui ära leppisime, siis ronisin talle sülle ja ütlesin: "Kuule mul oleks vaja Sinu töölauale üks asi panna... See peab seal koguaeg olemas olema..."
Ta sai aru küll, mida ma mõtlen ja uuris, et mida ma siis tahan tema lauale panna (olgu siinkohal öeldud, et tegelikult on tema töölaud nii püha koht, et minu asju pole seal kunagi varem olnud), aga selle peale vaatasin Joosepile kavalalt otsa ja vastasin laialt muiates: "No ma veel ei tea, mis see olla võiks, aga ma kindlasti leian midagi toredat, mida siia panna ja Sa ei tohi seda sealt kuskile mujale ära tõsta."
No ja nüüd ma olengi siin mõelnud, et mis see olla võiks. Küll ma mõtlesin, et ah viskan tampoonikarbi talle sinna nähtavale kohale, aga see teda ei häiriks. Siis mõtlesin, et paneks küünekäärid sinna, aga sellisel juhul hakkaks ta neid ise kasutama ja võib-olla isegi tänaks mind, et ma ta elu veel mugavamaks muutsin. Või panen triikraua sinna ja katsugu ta seda sealt ära tõsta... Vot just! Ma vist jäängi triikraua juurde :D

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Emps nägi Sind eile päälinnas bussiaknast :P

    VastaKustuta
  2. Uuu, naiss, busted! :D

    PS. Mina teda küll ei näinud :D

    VastaKustuta

Back
to top