Merka pani outfitiga puusse, aga Marimell pani oma kommentaariga otse võssa

Sattusin eile juhuslikult enne uinumist Fbd skrollides Marimelli postitusele, kus avaldas värvikalt arvamust Eesti Muusikaauhindadel comebacki teinud Nexuse Merka outfiti kohta, kuid mitte ainult... ühtlasi tituleeris "moeikoon" Marimell Merlyn Uusküla officially kõige halvemini riietuvaks eestlaseks.

Suur enamus inimesi nõustus, et Merka väidetav stilist pani EMA ürituse outfiti valikuga to the max puusse, kuid mingi hetk hakkasid lugejad välja tooma ka Leenu enda moeprohmakaid, mis viis selleni, et Marimell lajatas, et kui Janne ja Helen võivad suht ükskõik millise koti endale selga tõmmata, sest neil on keha, millega see välja kanda, siis Merka pidavat nagu enivei väga kole olema ja seepärast peab ekstra hoolikalt valima, mida selga panna.

Sellise nipsaka ja mõtlematu statemendi ja enda moeapsude õigustamisega valas Marimell veel enam õli tulle ja tõmbas rahval saed käima ja inimesed hakkasid aina agaramalt Merka kaitseks ja toetuseks sõna võtma, ladudes Marimellidele ikka korralikult puid alla.

Marimell põhjendas ja õigustas oma öeldut sellega, et nad polegi mingid keskmised eestlased, kes kõigele naeratades kaasa noogutavad ja ütlevadki otse ja ausalt oma arvamuse välja, mitte ei klatši vahutades kuskil tagatoas.

Tjah, ausus ja otsekohesus on väärt omadused, kui osata neid eesmärgipäraselt kasutada - ka kriitika tegemiseks. Kuid mul on ainult üks küsimus kogu selle aplava peale: kui lajatasitegi otse ja ausalt, ilma ilustamata oma arvamuse letti, miks oli siis hiljem vaja, nagu pahandust teinud laps, hakata oma välja öeldud sõnu siluma ja õigustama?

Olen seda meelt, et kui julged avalikult arvamust avaldada või kritiseerida, siis pead olema aeg-ajalt valmis ka oma prohmakaid tunnistama, vabandama või siis jääma lõpuni oma välja öeldud sõnade ja mõtete taha, sest kui saad mingi pasaga hakkama, siis on ainult kaks valikut:

  • Kui mõistad, et eksisid, siis suru oma äratõusnud ego alla, tunnista oma viga ja vabanda.
  • Jää endale kindlaks ja ära salga oma öeldud sõnu, mõtet või tegu, sest kui Sa hakkad pehmendama oma mustvalgelt kirjutatud arvamust, siis see teeb olukorra ainult hullemaks ja põhjustab rohkem heiti.
Kui olin kõik kommentaarid läbi sirvinud, siis tegelikult oli aru saada, et Marimell vist sai ise ka lõpuks aru, et pani oma "Merka on enivei kole" kommentaariga veits võssa, kuid ei suutnud seda kahjuks siiski avalikult tunnistada. Ühesõnaga lõpptulemusel jäi ikka selline eneseõigustamise ja puhtalt välja vingerdamise mekk külge.

PS. Olgu selle postituse lõpus ära mainitud, et minu arvates näeb Merka, hoolimata oma pontsakusest, üüber kift ja äge välja -  selline särtsakas ja elurõõmus. Oma nägijaajast on mul eriliselt meeles Merka silmad, mis on täis sära, rõõmu ja kelmikust. Super ilus ja aval naeratus, lahe attitude, hea huumorisoon jne. Ühesõnaga igati vinks-vonks naine, kellel on üüber hea lauluhääl. #püssnaine








CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Minu meelest on Merka kadestamisväärselt kena naine. Ta võib ju olla volüümikam kui Janne ja Helen, aga see ei tee teda koledamaks.Mari-leen on ka volüümikam, aga paraku puudub temal see sära, mis Merkal on. Võimalik, et asi ei olnudki kleidis vaid puhteestlaslikus kadedusest.

    VastaKustuta
  2. Pakun, et marimellid provotseerisid tähelepanu nimel tahtlikult, kuid ei osanud ette näha, et keegi paarist lausest nii kinni haarab ja läks ära lappama. Selline odav manipulatsioon on alati nende käekiri olnud. Ja see nende otsekohesus ja ausus, mida nad igal sammul rõhutavad on kõike muud kui meeldiv. Saaks ka stiilsemalt ja viisakamalt ja sümpaatsemalt kriitikat avaldada, kuid nad lahmivad alati laia labidaga, mis on eriti labane. Iga mõtestatum asi on nende jaoks kohe "ilgelt diip" ja naeruvääristavad seda. Ehk et kokkuvõttes ma ei näe neil üldse mingit sisu. Ainult mingi wannabe staaritsemine fassaadiga, mis on kõike muud, kui andekas/kena/huvitav/positiivne. ja veel kirjutada, et kahju, et enamus nii okeilt riides olid, et vähem saab arvustada (loe: lauda labidaga lahmida). See ütleb tegelikult ära kõik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. +1
      Ma olen peale seda inetut sõnavõttu lugenud Marimelli viimaste postituste all olevaid kommentaare ja praegu tundub, et vahet pole, mis teemal nad kirjutavad, inimesed ei lase unustada ja nokivad iga teema all üpris korralikult, aga ega see ju tegelikult miskit muuda.

      Kustuta
  3. +1 Merka on superilus ja stiilne naine, Marimell on lihtsalt kade.

    VastaKustuta
  4. Suhtumine, mis väljendub järgnevas mõttes: "kahju, et enamus nii okeilt riides olid, et vähem saab arvustada", on põhjuseks, miks mitmed teenekad inimesed ei käi presidendi vastuvõtul või kui käivad, siis selgelt väljateenitud tunnustuse asemel kogevad nad hoopis kriitikat oma väljanägemise kohta. Muidugi, inimestel võiks olla stiilitunnetus ja arusaam, milline etikett kuskil kehtib aga siiski on inimesi, kes on mingit valdkonda oluliselt edendanud ja presidendi vastuvõtt võiks olla ikkagi tunnustus, mitte koht, kus inimesed kogevad kriitikat ja tunnevad ennast nagu oleksid koertenäitusel, teistele hindamiseks ette toodud.

    VastaKustuta
  5. Nõustun, et presidentdi vastuvõtu kleite ei pea kommenteerima. Vähemalt vähe mahlakamad sõnad võiks jätta enda teada.
    Vaatasin Nexuse pilte ja ei leia, et Merkal oleks kole kleit, pigem olid teised seal säratud. Lõppkokkuvõttes on kõik ikkagi maitse asi ja erinevus rikastab :)

    VastaKustuta
  6. Tühja neist kleitidest, aga see, kuidas eesti keelt rääkides kasutatakse massiliselt ingliskeelseid väljendeid, millele ometigi on eesti keeles vaste olemas, ajab lihtsalt nutma. Vaene emakeel...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nuta pealegi... ;)

      Tegelikult ma saan aru küll Sinu murest. Kui see Sind kuidagi lohutab, siis kõnekeeles ma kasutan ülivähe slängi ja inglisekeelseid sõnu. Kirjapildis on tänapäeval lihtsalt oluline see, et tekst oleks kompaktne ja sellepärast üritatakse asendada pikad ja lohisevad sõnad lühematega, mitte küll kõik, aga enamus. Vähemalt selline on minu teooria.

      Ma ei tea, kas tead sellist youtuberit nagu seda on Maria Rannaväli? No vot selle neiu kõnekeel on minu jaoks tõsiselt häiriv, sest peaaegu iga 3-4 sõna on inglisekeelne. Raske jälgida ja minu jaoks täiesti mõttetu keele solkimine.

      PS. Aa muidu keeleteadlased ütlevad, et släng on tugeva keele tunnus. Ladina keeles pole ühtegi slängi ja kui paljudes maades ladina keelt kõneletakse? On väidetud ka seda, et väljasurevates keeltes puudub släng.

      Kustuta
  7. Tänan pilte jagamast! Ei oma fb.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ole lahke! :)
      Ma tegingi teadlikult screenshoote, kuna teadsin, et minu lugejate seas ei ole kõigil FBs kasutajat.

      Kustuta

Back
to top