Küsimusi tööintervjuult

Ma pidin siiski kirjutama veel ühe postituse, sest eelmine postitus kahjuks ei jõudnud 29. märtsi kuupäevaga, aga sellest hoolimata oli see kiirusrekord. Nimelt alustasin postituse kirjutamist kell 23:41 ja postituse sain üles 00:02, ehk et mul läks postituse kirjutamisele, kirjavigade kontrollimisele ja siltide lisamisele aega kõigest 21 minutit, mis on ikka päris hea tulemus.
Lisaks tahtsin veel paarist asjast kirjutada. Kõigepealt üks vahva leid internetiavarustest, ehk et kõige imelikumad küsimused, mida on küsitud tööintervjuudel. Ma lugesin neid küsimusi ja mõtlesin agaralt kaasa, et kuidas oleksin ise vastanud mõnele taolisele küsimusele. Peab tõele au andma, et kui kujutada end ette reaalses olukorras ja kui potensiaalne tööandja peaks küsima mõne järgmistest küsimustest, siis ei saa küll kindlalt väita, et mina jänni ei jääks, aga aitab pikemast lobast ja vaatame, kas ja kui palju oleme suu peale kukkunud:
http://e24.postimees.ee/1102266/kui-palju-aknaid-on-new-yorgis-ehk-imelikud-kusimused-toointervjuudeltAvaldatud: 14. jaanuar 2013 Kell 11:21
Sa pole kindel, mis sind tööintervjuul ees ootab ja mida küsitakse? Glassdoor.com pani kokku nimekirja veidramatest küsimustest, mida inimestelt on tööintervjuudel küsitud.
«Kui sa saaksid vabaneda ühest USA osariigist, siis milline see oleks?» Küsitud Forresteris.

Minu vastus: mitte ühestki ei vabaneks, sest see tooks kaasa erinevaid probleeme (nt. alustuseks tuleks USA lipus läbi viia muudatused).
«Kui palju lehmi on Kanadas?» Google.
Minu vastus: mõned kindlasti on.
«Milline laul kirjeldab sinu tööeetikat?» Dell
«Mida sa mõtled, kui oled üksi autos?» Gallup
«Kuidas sa hindad oma mälu?»
Marriott
Minu vastus: hindan oma mälu sõnaga: suurepärane! Vabandust, mis see küsimus oligi? :D
«Hinnanguliselt kui palju aknaid on New Yorkis?» Bain & Company
Minu vastus: rohkem, kui üks.
Neid küsimusi on veel ja veel ning ma ei jaksa neile vastata, aga kopeerin siiski need Teile siia lugemiseks:

«Nimeta kolm Nobeli preemia võitjat.» BenefitsConnect
«Kui tuleksime sinu juurde õhtusöögile, siis mida sa meile valmistaksid?» Trader Joe`s
«Kuidas suhtleksid inimesed ideaalses maailmas?» Novell
«Kuidas sa valmistad tuunikala võileiba?» Astron Consulting
Minu vastus: võtaksin Rukkipala leivatasku, röstiksin kergelt ja lisaksin natuke võid, seejärel lisan lehtsalati lehe, katan leiva tuunikala tükikestega, lisan värsket kurki ja tomatit ning peale raputan natuke sidrunipipart.
«Mina ja mu abikaasa läheme puhkusele, kuhu soovitaksid meil minna?» PricewaterhouseCoopers.
waterhouseCoopers.
«Mis sul lemmiklaul on? Palun esita see meile.» LivingSocial

Igatahes, kui Teil tekkis mõtteid, et kuidas Teie vastaksite nendele küsimustele, siis andke märku. Mind väga huvitaks. Teeme rollimängu. Mina olen tööandja ja Teie tööotsijad ning ma palun Teil, vähemalt kahele küsimusele, vastata. Hea uudis on see, et ise võite valida omale meelepärased küsimused...
Lõpetuseks tahaksin Teile anda mõned imeilusad laululingid. Tegu on Eesti lauljaga, kelle nimi on Ilona Aasvere ja ma olen täiesti Tema lummuses. Maitsed on erinevad, aga kuulake ise ja mul on ainult siiras rõõm, kui kellegile veel meeldib :)
1. Ilona Aasvere- Siin On Nii Hea
http://www.youtube.com/watch?v=hc0QmRxVqNQ2. Ilona Aasvere ja Leila Miller- Väljas On Veebruar Tänahttp://www.youtube.com/watch?v=gYrLH2NvDxM3. Ilona Aasvere- Kamina Eeshttp://www.youtube.com/watch?v=NHqLkQQBJgA4. Folkmill ja Ilona Aasvere- On Südasuvihttp://www.youtube.com/watch?v=rkIoNtk0ylMOeh, ma olen paratamatu romantik. Suvel oleks nii vahva minna mõnele vabaõhukontserdile, mis toimuks kuskil kauni järve ääres, rohutirtsud siristaksid, rohukõrtes õitseksid kaunid põllulilled, inimesed istuksid mõnusasti piknikutekikestel ja naudiksid head muusikat, head sööki ja kaunist suvepäeva.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top