Sämmi ja Pätu on koduotsingutel

Oma kiire elutempo juures ei ole ma viimasel ajal eriti ajalehti juhtunud lugema ja telekapult on ka võõraks jäänud. Kuid eile sattusin feissis lugema järjekordset üleskutset, kus palutakse heade inimeste abi väärkoheldud koerte tervisekulude katteks. Krt, sellistel hetkedel, kui loen, et jälle on keegi oma lemmiku hüljanud, väärkohelnud või lihtsalt keegi taun on piinanud looma, siis tahaks selle olevuse kõripidi pihku võtta...(tsiteerides Joosepit: "...ja peapidi vastu trepiäärt virutada!").
Tavaliselt, kui Joosep selliseid karme sõnu ütleb, siis kipun teda veitsa noomima, et ta ei oleks nii agressiivne, kuid mul sai ka mõõt täis. Ma lihtsalt ei saa aru, et mis neil värdjatel seal südame asemel asetseb, kes hülgavad, näljutavad, peksavad, piinavad oma koeri, kasse või ükskõik mis teisi loomi ja linde. Nendest ei räägi ma üldse, kes vägivallatsevad oma laste ja naistega.
Igatahes seekord siis jättis koerteomanik oma "sõbrakesed" terveks aastaks üksi 3-toalisse korterisse, viskas maabrile mõne euri, et see käiks korra päevas koertega õues ja annaks süüa (no hea seegi), kuid ilmselgelt see pole ühele elusolendile piisav ja koerad leiti nüüd äärmiselt halvas seisus...eriti Pätu. Üks koer oli pidevalt suukorviga, sest muidu tegi koer liigset hädakisa.
Infot saate lugeda siit, et saaksite end täpsemate asjaoludega kurssi viia. Ehk leidub inimesi, kellel pole mõnest eurost kahju, annetamaks Sämmi ja Pätu heaks. Ja võib-olla on kedagi, kes sooviks pakkuda koertele või koerale sooja kodusoojust, paitusi, lustliku mängu ja vahvaid jalutusi ning seda mitte haletsusest ja lühiajaliseks perioodiks, vaid püsivalt.
Kopeerin siia ka info feissbuuki koerteomanike grupist:
Palun aidake Sämmile ja Pätule leida sobiv ja lõplik PÄRISKODU, oma isiklik pere, kas koerapoistele koos või eraldi!

Pätu on ca 6-aastane, taksi ja basseti sugemetega (ei sobitu isaste koertega),
Sämmi on umbes 2-3 aastane taksilaadne.
Mõlemad koerapoisid on terve psüühikaga, õppimis- ja kohanemisvõimelised, ysna aktiivsed, elurõõmsad ja palju inimese privaattähelepanu vajavad.

Kuigi koerad vajaksid oma kodu juba septembrikuu esimesel poolel, on siiski palve, et potentsiaalsed kodupakkujad ei taotleks koeri kergekäeliselt, pelgalt kaastundele v emotsioonidele tuginevalt, vaid otsus peaks olema ka igakylgselt läbimõeldud.

Pätule on oodatud ka ajutise HOIUKODU pakkumised alates 9. septembrist.

Kuigi Eesti Loomakaitse Selts on õnneks võtnud Pätu ja Sämmi oma sydameasjaks ja vastutusele - eks nemadki koosne vaid vabatahtlikest nagu me kõik siin... Seetõttu me kõigi teiste vabatahtlike kõrvalabi on ikka väga abiks.

Jätkuvalt on oodatud ELS-i kontodele ka ANNETUSED nende kahe koera raviarvete katmiseks!

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top