Mitte kellegil teisel pole õigust kutsuda meile külalisi

Kui ööl vastu pühapäeva saime oma tuttuue segisti paika, siis ma ei tea, mis sellele Joosepi kasuisale pähe lõi (igatahes mitte mõistus), aga hommikul, kui mina veel voodis õndsas unes pikutasin, läks Aare naabrite ukse taha ja kutsus meie uut segistit imetlema. Ma vist ei pea isegi mainima, et mul tõusid absoluutselt kõik ihukarvad, mis mu kehal võib leiduda, ärritusest ja häiritusest püsti, sest mis mõttes? Kust ta üleüldse võttis õiguse minu kööki kedagi kutsuda?!

Emotsioonid laksasid loomulikult sajaga ja enam ei tulnud sellest rahulikust ja mõnusast lebotamisest voodis sooja teki all miskit välja. Seega ajasin endale kargud alla, otsisin kummutist endale miskit selga (loe: retukad ja lillelise maika). Kohe, kui naaber oli lännu, astusin ma sõjakalt magamistoast välja ja küsisin esmalt Joosepilt, et mis värvi mu retukad on (mul oli lihtsalt tarvis teada, kas see sobib mu maikaga kokku). Saades teada, et retukad on musta värvi, siis sain kinnituse, et näen piisavalt stiilne ja inimese moodi välja ja astusin otsustavalt söögilaua juurde ning kukkusin õiendama.

"Mis õigusega praegu kutsuti naaber meile korterisse? Kas endal üldse silmi on peas või vähekest kriitikameelt, kas endale ei koida veidikene, et külalisi ei kutsuta enne, kui elamine on korda tehtud. Ma pole kaks päeva saanud koristada, meie elamine näeb välja nagu mingisugune peldik ja Sa kutsud inimesed meile korterisse, tule taevas appi! Sa võid enda koju niimoodi inimesi kutsuda, aga mitte minu kööki! Ma vean kihla, et diivan on ka lahti ja voodipesu on kõik laiali, rääkimata mustadest nõudest, koera karvadest, liivast, niisama tränast. See segisti pole nii suur sündmus, et siin soolaleivapidu maha pidada. Ma olen kohutavalt häiritud ja ma olen väga kuri. Lihtsalt tule mõistus koju."

Nii ma siis vuristasin ja vahutasin seal käed puusas ja meeste kõrval seistes, nagu mingi hullunud füürer. Samal ajal Joosep silitas ja paitas mind, et ma natukenegi maha rahuneksin. Einoh, lõpuks ma rahunesin ka, aga see rahunemisprotsess oli selline, et ma läksin nõusid pesema ja koristasin siis viis tundi jutti ning siis saabus õndsus maa peale ja ma tundsin eneses rahulolu. Joosep ainult pärast küsis naljaga pooleks, et kas hommikul, kui ma oma retukate värvi kohta uurisin, kas ma tahtsin enne kindel olla, et ma näen sõimamiseks ikka piisavalt hea välja :D

Kui korraks tänasest päevast rääkida, siis ma lõin oma pealae nii õnnetult vastu aknanurka ära, et naha lõi veits maha ja muhu püsti. Kuna pauk oli päris korralik, siis ma ägisedes küsisin, kas mul on nüüd koljus mõra, mille peale Joosep vastas, et ma oleks võinud hoopis küsida, kas mul on nüüd ka mõistus :D
Lisaks ütles ta, et ta hakkab juba vaikselt seda statistikat uskuma, mis väidab, et kõige sagedamini juhtub naistega õnnetusi just köögis, sest paar päeva tagasi kõrvetasin ma veel randme veeauruga ära ja enne seda tõmbasin ma keevast veest teekotikese oma randmele. No ja enne neid väikseid äpardusi oli ju see suur põletushaavageiss. Joosep ütles, et mu teine nimi võiks olla "kuum" :D

Õhtul pugesin Joosepile sülle ja ütlesin: "Joosep, tead mis ma tahan?"
"No mis Sa tahad?"
"Ma tahan ainult, et Sinu töönurk oleks valmis, nurgadiivanit, palmipuud, rotangtooli, uut köögimööblit, vannitoa- ja magamistoaremonti ja nutiTVd"
"Ainult nii vähe tahadki?" küsis Joosep sarkastiliselt. "Miks Sa varem pole öelnud? Homme saab kõik tehtud!" :D

CONVERSATION

7 kommentaari:

  1. Hahaha, Kai, tahan ka sellist meest, kes lubab mulle kõik homseks valmis teha :D :D :D
    M.

    VastaKustuta
  2. Mkm, ära sellist meest küll taha, sest sellisel juhul saabgi kogu aeg ütlema jääda, et homme teeb :P
    Sa pead endale sellise mehe sebima, kes ütleb "Jah Kallis, kohe saab!" :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga hea, et tähelepanu juhtisid :D Samas kohe võib ka pikendada lõpmata ajani. :D Tuleb leida tegutseja, mitte lobiseja ;)
      M.

      Kustuta
  3. Elu on näidanud, et kui mees ütleb muudkui "homme" siis tuleb lihtsalt ise otsast tegema hakata ja küll ta siis liitub ja ka tegema hakkab.
    Me tegime oma uues korteris remonti kui ikka mitu naabrimemme sisse astusid. Uurisid meie korteri plaani ning seda kuidas ma midagi täpselt teeme. Minu jaoks ikka haiglane uudishimu hakata teise inimese tapeedimustrit arvustama.
    PS! Aga mis külaliste kutsumisse puutub siis meil on üks "tore" sugulane, kes inimesi meile lausa ööseks kutsub. Et ruumi meil ju on... Ega ta jumala eest täpsustama ei vaevu, et kas meil äkki endal on plaanid või külalised või kas meile sobib. Eip, ta teab ju paremini.

    VastaKustuta
  4. Tsiises, ma vist haaraks siis juba kirve, kui keegi niimoodi meile külalisi hakkaks sisse vedama :D

    Mis puutub sellesse tapeedi või mis iganes arvustamisse, siis mind see otseselt ei häiri, kui nad just seda minu näo ees ei tee ja ei seleta, et äkki peaks selle tapeedi vahetama lillelise vastu ja diivan võiks olla täpiline ja seinaliistud männipuidust ja vannitoa kahhelplaadid võiks olla mürkrohelised ja üldse soovitaks tungivalt siit ja sealt selle seina maha võtta vms. Sellisel juhul ma vist saadaksin nad küll sirgjooneliselt oma korterisse tapeeti vahetama, aga selja taga arutagu minu tapeedimustri üle kasvõi oksendamiseni :D

    VastaKustuta
  5. Ma oleks samamoodi reageerinud :D Mis õigusega kutsub keegi (kes seal ei ela) naabreid mingit uut segistit vaatama? Esiteks, selles pole ju midagi erilist - inimesed vahetavad vahepeal segisteid, lausa terve köögitehnika vahendavad välja. Teiseks - seda vaatama on õigus kutsuda sul ja su elukaaslasel..mitte kelllelgi teisel:) nii et..mõistan su reaktsiooni :D

    VastaKustuta

Back
to top