Meile kingiti auto

Nagu ma oma eelmises postituses veits kergitasin saladuseloori, siis meile kingiti auto. Või õigem oleks öelda, et Joosepile kingiti ja mina olen lihtsalt kaasreisija, sest ega mind pimedat ju rooli lasta.

Aprillikuu viimasel nädalavahetuse õhtul helistasid sõbrad Joosepile ja nii palju, kui ma kõrvalt aru sain, siis pidid nad korra meie maja eest ka läbi sõitma, no et "niisama" paar sõna juttu puhuda. Nii läkski Joosep õue ja mina jäin tuppa, sest no mulle ei paku erilist pinget kõiksugu meeste tehnilisi jutte pealt kuulata. Kui olin saanud mõned minutid mõnusasti diivanil keras olla, helistas mulle sõbranna, kes lõbusal ja kavalal hääletoonil käskis mul ka end valmis panna ja viie mintsa pärast maja ette tulla, aga no mina terav pliiats pinalis ei sidunud koheselt ära, et need kaks asja on omavahel kuidagi seotud.

Kuna kogu lugu juhtus minu jaoks nats ootamatult, siis ilmselgelt ei saanud ma õigeks ajaks valmis ja tegelikult kulus mul osa ette antud ajast oma uskumatuse väljendamiseks ja pinnimiseks, sest ma tahtsin, et mulle öeldakse kohe konkreetne põhjus, miks ma räsitud hing pean end laupäeva õhtupoolikul mõnusast diivanilohust välja õngitsema, endale miskit selga venitama ja oma koivad õue vedama. Pealegi on sõbrad mulle paaril varasemal korral sellist tünksi teinud, et samamoodi on käskinud ruttu-ruttu maja ette tulla, jätnud umbes sellise mulje, et nad kohe-kohe jõuavad meie poole ja siis ma olen seisnud seal nagu mingi pooletoobine ja oodanud ma ei tea mida... Ega pimedal inimesel polegi midagi muud oma ajaga teha, kui treppidest üles-alla joosta ja maja ees avanevat vaadet imetleda, eksole :D

Kui ma lõpuks õue meesteni jõudsin, siis oli hetkeks selline kahtlane vaikus, mille peale Joosepi üks sõpradest küsis: "Kai ei tea mitte midagi või?". Mul tekkis üheaegselt nii uudishimu, kui ka nõutus, et mida ma ei tea ja siis Joosep lausus: "Kuuled seda mürinat seal? See on meie auto!". Ma arvan, et mu ilme oli sel hetkel priceless, sest ma olin hämmingus, mis auto, kelle auto, kuidas ja kõik muud sellised küsimused.

Ma enam muidugi ei mäleta, kes mulle selgitusi jagas, aga põhimõtteliselt tegu siis meie heade tuttavate vana autokolksuga, mis seisis neil pikemat aega õnnetult ja kasutult maja ees. Seda sel põhjusel, kuna auto jukerdas ja eelmisel autoomanikul sai sellest mõõt täis, et aina enam ja enam jäi see loks kuskil keset linna või parklas lambist seisma või uks ei tulnud lahti või kojamehed ei hakanud tööle jms.
Nii läksidki Joosepi sõbrad meie tuttavate poole jutuga, et mis nad arvaksid sellisest plaanist, et kui nad teeksid auto korda ja siis see oleks kõigi poolt ühine sünnipäevakink Joosepile ja nii see läks, et kõik olid käpad ja nii me saimegi endale liikumisvahendi.

Tegu siis 96 aasta Wolkswagen Golfiga, mis on põhimõtteliselt ilma lisavarustuse ja suuremate mugavusteta. Ses suhtes, et istmed, rool, turvavöö, käigud, mootor ja kõik muu säärane turvaliseks liiklemiseks on olemas, aga ühtlasi on ka palju puudusi ja esteetilisi iluvigu. No näiteks kerel on mõnes kohas märgatavalt palju roostet, katusel ja taga pagasiluugi vahel kasvab natuke sammalt, esiklaasi aknapuhur ei toimi ja seega tuleb kasuks niiskete ja vihmaste ilmadega hoida käepärast köögipaberirull ja ühtlasi juhi kõrvalistuja uks ei käi lahti. Selle viimase eripäraga on saanud palju nalja, sest seoses sellega on meil järjekorras autosse sisenemine, no kui ma just ei taha kogu aeg tagaistmel kruiisida (ei taha) ja seepärast sisenen mina tavaliselt esimesena juhiukse kaudu autosse. See näeb umbes täpselt nii välja, et upitan end üle käigukasti, siis üle käsipiduri ja dadaa - olengi oma kohal nagu lupsti! ;)

Kuna mul pole veel päris kindlat ja ühtset skeemi autosse sisenemiseks ja väljumiseks välja mõeldud, siis olen paaril korral tagumikuga vastu signaali läinud ja viimasel korral nihutasin natuke ka peegli paigast ära. Aga no saab hakkama.
Eriti humoorikas on see vaatepilt siis, kui me linnas kuskile ära pargime ja hakkame ükshaaval autost välja roomama. Ma kujutan ette, et kui keegi õigel momendil satuks seda tsirkust nägema, kus ma juhikohalt pea ees välja ukerdan ja siis sekund hiljem Joosepilt oma juhtkoera haaran, siis võib kõrvalseisjatele jääda mulje nagu pime oleks äsja roolis olnud. Aga no mina ei näe neid imestunud ja silmipööritavaid nägusid ja seega on mul alati autost välja ja autosse sisse ronides nalja nabani. Kogu protsessi saadab lakkamatu itsitus. Stiilipuhtusepunktid tulevad siit mulle! :D

Oi näete, peaaegu oleks veel ühe olulise fakti unustanud. meie armsal  autokolksul ei käi uksed lukku. Nagu konkreetselt ei käi lukku, sest pole isegi lukupesa, kuhu võtit pista, rääkimata signast. Aga see viimane pole Joosepi fantaasiale takistavalt mõjunud, sest viimane kord, kui mulle Pärnusse vastu tuli ja me suundusime Kaubamajaka Da Vincisse einestama, siis peale parkimist tegi Joosep enda häälega "piu-piu" ja siis lausus mulle: "Kallis, ma panin autole alarma ka peale!" :D
Kui küsite, et kas me ei karda, et keegi laseb meie auto tuuri või varastab tühjaks, siis lühike vastus oleks, et ei karda, sest meie autost pole mitte essugi varastada ja nagu üks Joosepi sõpradest ütles, kes samuti selle kingituse tegemises osales, et kui keegi peaks selle auto ära varastama, siis tundke sellele inimesele lihtsalt kaasa :D

Kindlasti on meil lähiajal plaanis soetada ka vähe adekvaatsem sõiduriist ja kui üdini aus olla, siis meil on tegelikult üks kindel  Škoda välja valitud, aga meil pole veel täitsummat koos. Ma hullult loodan, et see auto püsib seni müügis, kuniks me kraabime oma viimased puuduolevad 500 euri kokku. See oleks lihtsalt ideaalne auto meile, kuna sellel on nii palju vajalikke ja olulisi lisasid. Näiteks:

  • allaklapitavad tagaistmed - väga oluline, kuna plaanime roadtripile minna
  • istmesoojendus - minusugusele külmavaresele on see talvel dream come true
  • elektrilised aknad
  • mootori eelsoojendus
pagasiruumi ja salongi eraldav võrk - super vajalik, sest siis Python ei ilasta taga istme seljatuge täis
  • USB-pordid - jällegi vajalik, kuna plaanime autokülmiku soetada, et võikud ja jook jahedas oleks ja minu insuliinisüstlad eelistavad samuti kuumadel suvepäevadel jahedust
  • püsikiirusehoidja
  • kohtvalgustid - pimeda jaoks kindlasti äärmiselt oluline, et ma ikka leiaks õiged asjad autos üles :D
  • teisaldav veokonks - no äkki läheb tarvis, äkki on kedagi vaja välja või käima tirida või järgi lohistada

Ühesõnaga sellel autol on veel palju muid lisasid, aga need on sellised põhilisemad, mis mulle endale väga-väga meeldivad. Ma suurima rõõmuga lingiks teile selle siia ka vaatamiseks, aga kuna ma kardan, et kui teen sellele Škodale palju reklaami, siis see napsatakse meie nina eest ära. Seega peate kahjuks leppima üheainsa lingiga, kust saate ainult auto üldist sisemust piiluda.

Ma juba väga-väga ootan tänavust suve ja et saaks kruiisima minna ning Joosep lubas, et kui saame mulle kaamera, siis hakkame meie käimisi ja tegemisi ka filmima. Ta lubas mulle üldse selleks suveks mitut elamust, üllatust, seiklust või miskit sellist. Ma pole tegelt üldse kindel, mida sepitseb, kuna on nii salapärane. Uuris vaid, et kui spontaanne ma suudaksin olla, et kui ühel hetkel teataks, et ma pakiksin need ja need asjad kaasa, kas oleksin suuteline teadmata ajaks ja kohta temaga trippima. Aga no see ei peaks isegi küsimuse all olema, sest no daah - muidugi suudan! :)

CONVERSATION

7 kommentaari:

  1. Nii vahva üllatus! :D muide, ka minul on hetkel selline auto, mille uksed ei käi lukku ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, ma olen täiega rahul, sest ma olen esmaklassiline kaasreisijast autopede :D

      Ma turtsatasin naerma, kui lugesin, et Sul ei käi ka autouksed lukku ja läksin kandsin kohe Joosepile ette, sest ta alguses mõtles, et kas see on ikka hea mõte, kui avalikus blogis mainin sellist asja, aga nagu näha, siis pole me ainukesed :D

      Kustuta
  2. Appi kui lahee!!!! Järjekordne humoorikas lugemine. Hoian teile pöidlaid ja varvaid (:D), et saatsite selle auto kätte. Tundub väga mugav olevat. Ja roadtripp.... niii laheeeee!!!! Vinge, et Joosep salapäratseb :D Edu talle selles ;).
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen peaaegu sama entusiastlik ja rõõmus nagu Sina ja kõik varbad ja pöidlad kuluvad marjaks ära! :)

      Kustuta
  3. Loodan, et saate selle auto, mida soovite :) Mainin ainult ühe asja ära. Nagu ma sain aru, siis Te tahate veel hoida saladuses, et keegi teine seda ära ei napsaks. Paraku on kõik väga lihtsaks tehtud ja selle lisatud pildi järgi saab teha ainult 2 klikki ja kohe näitab Googles ära ka pildi algasukoha, ehk see lööb ette Teie soovitud Skoda autokuulutuse Auto24 lehel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See oli Kaiekese soov, et see pilt seal oleks ja niikui nii on otsinguparameetrid postituse sisus välja toodud nii, et läinud rong igal juhul ja olen teadlik...:)

      Kustuta
    2. Joosep, selle avaliku Kaiekese nalja eest saad karistuseks kõdistamist ja pead vabatahtlikult laskma seda endale teha :D

      Kustuta

Back
to top