Minu EBA 2017 hääled

Ma ei tea, kas ma olen ainukene hullumeelne siin, aga ma skrollisin eile poole kolmeni öösel oma Facebooki feedi ja otsisin silmad punnis teiste blogijate EBA teemalisi postitusi. Maru põnev on lugeda erinevate inimeste põhjendusi, et kellele ja miks oma hääl anti ning eriti värskendavad on just need postitused, kus pole tuimalt laotud punkte kõige popimatele, vaid tuuakse välja väga palju uusi ja põnevaid blogisid, mille peale ise võib-olla ei satukski, kuna kipuvad tihtipeale teenimatult staarblogijate hiilguse varju jääma.

Teate, millise EBA uuenduse üle ma tänavu kohe eriti rõõmustan? Eks ikka selle üle, et kategooriaid on seekord ainult 15 ja blogiaadressid on lingitavad. Jeii! Ja rõhk sõnal "ainult", sest kes veel mäletab, siis möödunud aastal oli neid ju lausa 28 ja enne, kui hääletusralli lahti läks, lubasin mina suure suuga, et hääletan igas kategoorias. Oli see vast üks mu elu piinarikkamaid päevi, sest toksisin kõik blogiaadressid ükshaaval sisse ja sirvisin läbi. Oksendamiseni. Isegi legendaarne tuimestuseta silmaop polnud nii vaevarikas.

Aga ilma pikema jututa annan siis minagi teada, kes minu hinnalised punktid endale skoorisid. Selle mainin ka kohe alguses ära, et tänavu lähtusin kainest mõistusest ja hääletasin ainult nendes kategooriates, keda ikka jälgin ka. Here we go! :)

1. Arvamusblogid
Minu hääle saab pikemalt mõtlemata estonianwithabackpack ja kuigi paljud leiavad, et Eveliisi postitused on täis lõputut kibestumist ja vingumist, siis mina absoluutselt ei nõustu sellega. Ükskord tuli Joosep kööki ja uuris nii muuseas, kas ma seda blogijat - Eveliisi ka tean. Ütlesin, et ikka tean ja et on mul isegi blogrollis ning loen regulaarselt. Arutelu läks muidugi edasi sellele, et kas Eveliis on siis ilgem vingats või mitte ja minu suureks üllatuseks Joosep leidis ka, et Eveliis on kibestunud ja postitustes on palju vingumist. Maeiteakusmaelan. Nii et Eveliis, võta oma punktid ja katsu edaspidi vähem vinguda, eks!

2. Pere- ja beebiblogid
Selle kategooriaga on sellised lood, et olin täiesti kindlalt otsustanud, et tänavusel EBA hääletusel saab minu hääle endale Britt koos oma armsa perega,aga siis selgus, et Britt ei osalegi tänavusel EBAl. Nii valisingi kohe järgmise lemmiku ehk Lipsukese! Lipsuke küll lalises siin päev tagasi ühes oma postituse kommentaariumis, et on veits kurb ja pettunud, kui jälle kuskilt loeb, et keegi andis talle hääle ainuüksi sellepärast, kuna oli ainus tuttav nimi pere- ja beebiblogide kategoorias, aga tahaks siiski olla lihtsalt kõigi siiras lemmik, mitte aga teine valik vms. Kurb küll, Lipsuke, nutad ja saad mult hääle! Fun fact! Lihtsalt, kes pole veel kursis, siis Lipsuke oli see kõige esimene blogija, kes hakkas oma piltidele kirjeldusi lisama. Much cute! Nii et mina soovitan küll kõigil oma pimedatel sõpradel hääl just Lipsukesele anda ja teistele blogijatele teadmiseks - neid pimedaid, kes arvutit kasutavad, on täiesti arvestav hulk.

3. Kultuuriblogid
Hääle sai Manjana! Ta kirjutised on sellised, mis panevad Su hallid ajusagarad vabatahtlikult sunniviisiliselt kaasa mõtlema ja olukordi analüüsima ning kuigi vahel on mul selline tunne, et misasjamapraeguloen, siis pole mul kunagi tekkinud tunnet või mõtet, et appiii, millal see pläma ükskord ometigi otsa saab. Never. Oot, kas ma nimetasin just Manjana mõnd postitust plämaks või? Ee, loodetavasti mitte. Saite ju tegelikult aru küll, mis mu point oli?

4. Elulised blogid
Oeh, see kategooria on alati nii ilmatu pikk ja otsust langetada, keda võtta ja keda jätta, on niii raske. Eelmisel aastal skooris minu hääle endale Mallukas, aga viimasel ajal on seal minu jaoks liiiiga palju reklaampostitusi, mis aeg-ajalt kipuvad mõjuma nii nagu ma oleksin kogemata kusagile teleturu lehele sattunud. Ma saan aru, et see kõik on lugejate hüvanguks ja blablablaa, aga lihtsalt ühelt maalt viskab kopa ette. Pealegi võistlustules on peale Malluka veel 54 blogijat - ring a bell!? Igatahes mina alguses mõtlesin oma hääle anda Mesiliisile, aga siis avastasin oma suureks pettumuseks, et see suslik polegi end tänavusele EBA hääletusele üles andnud!? Seega pidin endale uue ohvri leidma ja lõpuks sai minu hääle üks ääretult huvitav ja paeluv blogi ehk onceuponatime112. Sealt blogist leiate lugusid kiirabimeediku juhtumitest.

Jap, nii ongi, rohkem ma hääli ei jaganudki, sest ma ei jälgi ega loe regulaarselt teisi blogisid. Ma olen tegelikult täiesti veendunud, et selles kilomeetrises nimekirjas on veel teisigi üliägedaid blogisid, aga ma lihtsalt ei ole tänavu suuteline kõiki läbi lappama. Aga kui keegi leiab, et ma jätsin täiesti teenimatult mõne blogi tähelepanuta, siis ärge häbenege ja jagage soovitusi.
Hääletus kestab 31. maini ja igalt IP aadressilt saab oma lemmik blogile / blogijale anda hääle 5x. Minu blogi leiab siis Eluliste blogide kategooriast ja kõigile suur kallipai, kes on juba oma hääle minu blogipesale andnud - võite ülejäänud neli ka anda. Hahaa, nalii!

Mõtlesin nats promo ka teha oma blogile. Kuna mul on EBA üritusele ikkagist kuuekohaline VIP-laud bronnitud ja hetke seisuga on üks koht küsimärgiga, siis võib juhtuda, et see viimasel hetkel vabaneb. Noh, mitte ses suhtes viimasel hetkel, et pool tundi enne üritust, aga no you get the point. Igatahes mõtlesin, et kuna see koht on mul nagunii kinni makstud, siis pole mõtet lasta sel raisku ka minna ja nii otsustasingi, et kui Joosep ei peaks saama tulla, siis võtan mõne oma ustava lugeja kaasa.

Okou, nüüd võib kuskilt kobinat hakata kostuma, sest eelmisel aastal keegi jorises, et sellised võtted on ebaausad... Aga mina küll selles probleemi ei näe, sest ma miskipärast eeldan, et need, kellele ma meeldin, need annavad nagunii mulle oma hääle(d) ja need, keda mu blogi ei koti karvavõrdki, need vaevalt annavad end vabatahtlikult üles, et saaks ainult terve õhtu minu seltsis piinelda. Igatahes hääletada saab siit!

PS. Hah, ma otsisin arvutist üht faili ja leidsin juhuslikult 2016. aasta EBA hääled ja upsiduu, ma andsin eelmisel aastal Eluliste blogide kategoorias oma hääle hoopis Ritsikule. Ma olen alati teadnud, et mul on hea mälu - hea, aga lühike.


CONVERSATION

5 kommentaari:

  1. Väga vahva postitus :) . Eriti meeldis, et oled põhjendanud, miks kellelegi oma hääle andsid. Nagu Sa tead, siis mina sel ja ilmselt ka järgmisel aastal ei osale EBA galal ega sea oma kandidatuuri üles, kuna ei näe selles absoluutselt mitte mingisugust mõtet või pointi, kuid tegelesin ise nominentide uurimisega ning jõudsin ainult kahte rubriiki, kellele hääl anda ja üks nendest olid Sina. Loodan, et aitab Sind lähemale II kohale, kuna, olgem ausad, esimese koha saab ilma kahtlusteta ja 200% tõenäosusega ei keegi teine kui Mallukas. Kahjuks :( .

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, põhimõtteliselt läheb Mallukas lihtsalt oma võitu vormistama :D
      Ma küll ise väga ei usu, et ma esikolmikusse pääsen, kuna eelmisel aastal olid ka paljud mu lugejad kindlad, et raudselt saan, aga ei läinud nii. Pärast kõik hullult laikisid mu 7ndat kohta ja siis korraks mõtlesin küll, et kui need laikijad oleksid kõik punkte ka andnud, siis oleks isegi TOP3 pääsenud. Aga no need kõik on spekulatsioonid :D
      Aga tänud Sulle toetuse ja hääle eest! :)

      Kustuta
  2. Aitäh, tibulind! Sa tead, et ma eelmisel aastal nägin sind EBA-l? Me olime koos Agnesega sekkarileidudest ja tema ütles, et näe, Kai, ma lähen ütlen tere. Aga kuna ma ei teadnud, et me teame, siis ma ei julgenud tere ütlema tulla ja seisin niisama. Sel korral kindlasti tulen :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, väga vahva, et kohal olid. Muidugi veel kurvem on see, et Sa tere ei tulnud ütlema. Aga sain ma õieti aru, et Agnes tahtis ka tere öelda mulle? Või mõistsin Su lauset valesti?;
      Kui kohal oled ära käinud, jaga võimaluse korral ka video- ja veel suurema võimaluse korral ka videomaterjali

      Kustuta
    2. Ailar, ma kardan, et Sa said Manjana lausest valesti aru. Agnes käis mulle möödunud EBA üritusel tere ütlemas ja Manjana toona ei julgenud tulla, kuna arvas, et me ei tunne üksteist vms.

      Manjana tule kindlasti astu ligi - ma luban, et pimedus ei ole nakkav. Muide, kui ligi astud, siis tutvusta end Manjanana, sest ma pole sada protsenti kindel Sinu kodanikunimes. Ja isegi kui oleksin, siis mul ei pruugi kohe melu sees ära siduda, et x=Manjana :D

      Kustuta

Back
to top