Imelik hindamisakt

Eile käis panga kaudu kinnisvarabüroost hindaja, kes, nagu nimigi ütleb, käis ja hindas korterit, mida plaanime osta. Meie ise sel ajal kohapeal ei viibinud, kuid praegune korteriomanik helistas ja oli täiesti šokeeritud ja seda sellepärast, et kui korteriomanik uuris, et kas näitab ka kõrvalhooneid (garaaš, kelder, ühiskasutatav kaminasaal ja grillinurk), siis hindaja oli öelnud, et ei soovi neid ruume näha, kuna tema hindab ainult ruutmeetreid, korteri seinu ja vahemaid, et kui kaugel elukohast linnakeskus jääb, pood, bussipeatus jmt. Isegi sel pole tähtsust, et kui palju tehnikat või mööblit eelmine omanik plaanib uutele omanikele jätta. See tundub ikka nii imelik, sest kuulge, siis võiksid inimesed ise pangale hindamisaktid esitada, kus kinnitavad, et põrandapinda on a la 50 ruutu ja tegu ei ole muldpõrandaga ja seinad on ka täitsa olemas, kanalisatsioon, elekter jmt. Hindaja panigi umbes nii kirja, pluss mõõtis meetri täpsusega ära, et kui kaugel on näiteks pood, kool, bussipeatus jne, tegi tohutus kogustes pilte seest ja väljast (võib-olla ka ühe selfi maja taustal) ja selle eest plekkis meilt 120€. Mulle ei anna rahu just see garaaži värk, sest antud majas on 8 korterit ja ainult pooltel korteritel on korralikult ehitatud garaažid, loodetavasti oleme lähiajal ka meie ühed õnnelikud garaažiomanikud. Teistel korteritel on ka garaažid, aga mitte ehitatud, vaid need renditavad plekist konservpurgid, mida saab vajadusel iga kell kraanaga ühest kohast teise tõsta ja neid pole tõesti mõtet hinnata. Hindaja oli seda ka kiitnud, et väga kaunis looduslikus paigas asub elamine, aga no sellise papi eest oskaksin ma ise ka seda paberile kirja panna ja paar klõpsu fotokaga teha.
Millised on teie kogemused olnud korteri hindajatega ja kas see hindamisprotsess kõlab ikka õigena?

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Tundub küll liiga ühekülgne olevat see hindaja.. meil käis ka kunagi ja kuigi keldrit näha ei tahtnud siis võttis selle arvresse. Üldse võttis arvesse ka nt köögimööbli. St rohkem neid huvitab jah r2 ja üldine seisukord ja asukoht aga kuna hindamine on objektiivne, siis vastavalt soovile neil on võimalik paartuhat eurot siia-sinnapoole seda hindamist teha. Muidu neid see lisakraam ei huvita, sest hinnatakse ainult korterit mitte vallasvara (mööblit).

    VastaKustuta
  2. Nojah, aga garaaši ja keldrit ei võtnud üldse arvesse, kuigi need kuuluvad ka korteri juurde. Eks ootame huviga, mis summale korter hinnatakse.

    VastaKustuta

Back
to top