Tandemmatkast

Nii kaua, kui ma end mäletan, on mulle alati rattaga sõita meeldinud. Lasteaiapräänikuna oli mul kollane kolmekas, mis on läbi aegade üks mu kõige armsamaid ja lemmikumaid olnud. Vahepealse koolijütsi perioodi mahub ära ka üks helesinine Školnik, mis oli meile soetatud õega kahepeale. Selle ratta pärast sai ikka nii mõnigi tuline vaidlus maha peetud, solvutud ja pisar poetatud, sest kogu aeg oli ju probleem, kes saab enne rattaga sõita. Mõned rattad on jäänud ka teismeea ikka ja kui mu mälu mind praegu alt ei vea, siis neid on olnud kaks ning mõlemad on lõpetanud pikanäpumeeste saagina.

http://s147.photobucket.com/

http://www.velomuseum.ee/en/kids

Selle viimase ratta pärast oli mul eriti kurb meel, kuna see oli imeilus kuldne ratas, mille rehvid olid ägeda mustriga ja millel oli ka spidomeeter. Kusjuures selle viimase rattavargusega on selline halenaljakas story ka olemas. Ma hoidsin ratast lahtiselt korteri ukse taga. Jaajaa, tean-tean, minu paha. Tallinnas ei tuleks ilmselt keegi sellise geniaalse mõtte peale, et hmm, mis oleks kui jätaks õige lukustamata ratta trepikotta. See oleks umbes sama hea nagu ulataksid ise vargale oma ratta: näe, ole hea mees - võta! Täitsa niisama saab!

Igatahes sel samal ööl, kui mu ratas tuuri pandi, vahtisin mina teisel pool ust hambad laiali nightchati, kus saate teemaks oli: kas olete langenud rattavarguse ohvriks? Ja täpselt sel samal ajal, kui mina lugesin inimeste hoiatavaid lugusid kavalatest ja jultunud pätipoistest, näpati mul ukse tagant mu oma ratas ära. Tjah, ma kusjuures veel korraks mõtlesin, et äkki tooks ratta tuppa... Aga eiii, milleks, eksole!?
Peale seda viimast lollakat vargust ma rohkem polegi üksi rattaga sõitnud. No kui need paar korda välja arvata kui Joosep sundis mind pimedana ema perekaga parklas sõitma, aga no see pole päris see.

Rattasõit peaks olema ikka selline mõnus nauditav ajaviide, mitte aga selline, et hoiad nii kramplikult lenksust kinni, et kõik 10 sõrmenukki on juba valged, ja enam kui poole ajast kisendad "ma kaardaaaan!", sest just selline minu pimesi rattasõit välja nägigi - no pressure, ära lihtsalt võssi sõida. Aga seda suurem oli minu rõõm kui Joosepi ema kinkis meile eelmisel aastal tandemi, et saaksime Joosepiga kahekesi sõitmas käia. See pole ka muidugi päris see sama kui üksi sõita, aga vähemalt täiesti pingevaba, sest Joosep on super hea eessõitja. Me oleme isegi mitmepäevasel tandemmatkal Hiiumaal käinud. Ja kuna ma sain sellest tandemmatkast sellise poweri ja positiivse elamuse, siis minu hinge jäi igatsus uue matka järele.

Täna saingi siis postkasti esialgselt tundunud "suurepärase" kutse tandemmatkale, mis toimub 10-19. augustil Saksamaal Kölnis. Kirjade järgi on projekti eesmärk arendada rahvusvahelisi suhteid ja nautida tandemrattaga matkamist. Korraldaja poolt on:
  • Majutus hostelis koos toitlustusega
  • Toitlustus matkade ajal
  • Giiditud tandemmatkad, pikkusega umbes 50-80 km
  • Täiendavad meelelahutuslikud üritused
  • T-särk osalejatele

Osalemistasu on 100€ nägu. Minu jaoks oli kummastav see, et kui eessõitja ehk pimeda saatja on vanem kui 35-eluaastat, siis kukub hinnale kohe kolksti 50 euri otsa. Nagu miks? Kas selles eas inimestele tuleb rohkem kulutusi teha või? Aga okei, see selleks, Lihtne matemaatika näitab, et ühe paari maksuvus on 200-250 euri. Arvestades, et ööbimine ja toitlustus plekitakse kinni ja meile on orgunnitud giidiga matkad, kus on võimalus, et meid viiakse kõiksugu lahedaid  Kölni vaatamisväärsusi vaatama, siis laias laastus pole sugugi paha diil, AGA...

Kopeeritud lõik meilist:
Saksamaale sõidu(lennu) ja kohapealse transpordi(rong, buss) laagrisse
jõudmiseks peavad osalised ise finantseerima.
Lisainfona. Hetkel on antud kuupäevadele lennupileti hinna ümberistumisega
edasi-tagasi lennul Tallinn – Köln – Tallinn vahemikus 350-400€ inimese
kohta. Sinna lisanduvad pagasitasud ja reisikindlustus ning kohapealne
transport. Tuleb arvestada reisimisega kaasnevate kulutustega (söögi ja
kohvi pausid, suveniirid jms.) Seega võiks arvestada, et ühe inimese kulud
laagris osalemiseks on kusagil 700- 800€ ringis.

1600 euri? Päriselt või? Ma kõlan nüüd võib-olla nagu viimane rott siin maamunal, aga minu arvates on 1600 euri ikka räme kallis sellise matka jaoks. Jaa, ma saan aru, et tegu on vabatahtliku matkaga ja ega ma ei peagi sinna ronima, kui selline summa võtab mul hinge kinni ja ajab köhima, aga ikkagi... Ma ei saa üle sellest. 1600 euri!? Mis meid lennutatakse sinna mingi privaat jetiga kohale, tagumiku alla antakse kullast tandemid ja toidukordadel kühveldame endale supilusikatega kaaviari näost sisse või? Kui ma ei eksi, siis sellise summa eest saab kahekesi minna juba soojamaareisile - Indiasse või peaaegu et Bali saartele.

CONVERSATION

10 kommentaari:

  1. Hei Kai! Soovitan soojalt ise lennukipileteid uurida. Mu emme ja vanaema sõidavad juunis minu juurde (Freiburg im Breisgau) ja maksavad 200 eurot näkku. Ja seda otselennuga+buss, liiniks Lufthansa (tuntud ka kui üks kalleimaid firmasid). Ma olen päris kindel, et te leiate ka midagi soodsamat kui 400. Ja tasub vaadata ka lähedalasuvaid lennujaamu, Kölni jõudmine rongi/bussiga ei ole ka väga keeruline 😊 Kui abi vajama peaksid, siis anna märku.

    Päikest!
    Kertu (ilmselt ei ütle mu nimi midagi, aga ma olen Gerli õetütar 🙂)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud kasuliku info ja soovituste eest! :)

      PS. Su nimi pole mulle võõras ja kui ma ei eksi, siis ma olen Sind isegi lives korra kuulnud... Olime ükskord Gerliga Tartu bussikas ja siis juhuslikult sattusite kokku ja mina pärast uurisin nagu väike nuhk Gerlilt, et kes see veel oli :P

      Kustuta
  2. Ma ei tea kui lihtsalt te Riiga pääseks, aga sealt saaksite Ryanairiga otselennu Kölni (hetkel on hind ca 100 euri nägu edasi-tagasi). Kohale jõuaksite küll 10nda augusti hilisõhul ja ma ei tea kas see sobib. Saate ka paar päeva varem minna. Reisikindlustus pole väga kallis ja suveniire ei pea ju ka meeletus kogustes ostma. Ehk siis kindlasti saab poole odavamalt kui 1600 euri.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, suveniirid mind absoluutselt ei tõmba, no kui välja arvata üks magnet, aga see õnneks ei maksa hingehinda. Ma ei kujuta ette, et kas ja kuidas sobiks, sest seal oli väga täpne vahemik antud, mis kellaks peab Kölnis kohal olema.

      Kustuta
  3. ma ka olin imestund, kui seda meili lugesin. kuidagi üüratult kallis ja pealegi tuli EPSL= eesti pimedate spordi liidu -lt, see ja kas nemad midagi siis ei maksustagi? just kui kõik jääb enda kanda! vähemalt polnud seal midagi kirjas sellest, et midagi finanseeriks spordi liit ja kuidagi aitaks sellele kaasa. aint nende NIMI! või lugesin ma midagi valesti! Kui nemad midagi ei korralda ega kuidagi pimedate spordile kaasa aita vaid lehvitavad aint oma nimega. siis sama hästi võib ilma nendeta minna. Või olen ma millegist valesti aru saand. skyscanner ja sellised äppid on äkki abiks odavpiletite otsingul!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nad on vist ainult info vahendajad, kuigi neil oleks arvatavasti potensiaali enamaks, aga no ei hakka spekuleerima, kuna ei ole taustaga kursis.

      Kustuta
  4. Teise õnnetuse üle ei ole ilus naerda aga see rattavarguse koht ajas mind pisarateni naerma.
    Aitäh,et alati humoorikalt oma juhtumisi kirjeldad.
    Jätka samamoodi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Einoh muidugi, tüüpiline eestlane, naerab siin teise õnnetuse üle :DD

      Kustuta
  5. Ei saa vingumisest aru. Mitte keegi ei küsi teilt 1600 eurot, vaid küsitakse 100 eurot, pakutakse hulga kulude katmist (majutus, toitlustus) ning tuuakse välja, millised kulud endal katta tuleb ja milliste summadega arvestada - loomulikult võib ise uurida ja otsida, kas leidub odavamaid pileteid (kompenseerides seda mugavuse arvelt). Võib kasvõi häälega minna või kuidas endale meeldib. Alati võib reisil ette tulla ootamatusi, nii et selleks tarbeks on hea, kui ka natuke lisaraha olemas on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui vähegi suudad, siis palun andesta mulle mu ving! Ma olin tõepoolest nats šokeeritud sellistest lennupiletihindadest, kui ma olen kogu aeg kuulnud oma
      sõpradelt ja tuttavatelt, et nad said lennupiletid (edasi-tagasi) Hispaaniasse 49 euriga või Itaaliasse 74 euriga.Olin tõesti veits üllatunud, et Saksamaale
      trippides on selline hinnavahe.

      Kustuta

Back
to top