Sünnipäevaplaanid

Minu sünnipäevani on jäänud loetud päevad ja mul pole ikka veel mitte midagi kindlat paigas...või no välja arvatud see, et ma saan aasta vanemaks ja et tahaksin stiilikat teha, aga kus, vot see on küsimärgiga. Mõtlesin, et kuna mul on tulemas selline väiksem ümmargusem juubel, siis võiks asjale läheneda huumoriga ja stiiliks võiks olla memmed ja taadid või vanaemad ja vanaisad...nii kuidas keegi soovib. Kindlasti võiks olla sõpru, kellel on äge ruuduline pintsak, pruunid viigipüksid ja ühel korralikul härrasmehel ei puudu ka kikilips. Kindlasti prouadel võiksid olla klõpsakaga kõrvarõngad (mäletate ju küll, need mis vanaema ehtekarbis olid). Ruudulised, lillelised ja ühetoonilised kleidid, mis on kindlasti üle põlve, pikk ja soe pesu, tripid, kombineed, pruunid põlvikud ja sukad ning rullisoengud. Kuna inimesed on kõik teadupärast erinevad, siis võiks igaüks end riietada talle omanäolise niššiga. Kes on rohkem näiteks selline pedagoogi olemuse ja välimusega, kes rohkem selline vanaema tüüpi sussisahistaja, kes selline härrasmehest casanova, kes omaaja tubli ja silmapaistev spordimees ja võib-olla tuleb keegi üldse pidžaamas otse haiglast või hooldekodust. Kõiksugu lisatarvikud on lubatud: rulaatorid, kargud, jalutuskepp, kudumisvardad, ridikül, kübarad,ketiga lugemisprillid, piibud, vuntsid,traksid, kukepüksid, pikad sokid, ruudulised särgid ja püksid, ajastu kohane meik jmt. Ma ise mõtlesin endale selga orgunnida mingisuguse 50-date lillelise kodukitli, toasussid, millega ringi sahistada, suured lokirullid koos võrguga peas ja pooleliolev meik näos.
Lisaks mõtlesin sünnipäevalistele uued nimed loosida ehk selle nime, mille uksel endale pimesi tõmbab, selle nime endale rinda ka saab. Sellise vanemaaja nime. Näiteks: Eevald, Ilse, Leida, Elfriide, Paul, Arvo, Aksel, Valdur, Milvi jne. Hah, ja kuna mina fännan kõiksugu ägedaid mänge, siis peame tegema pensionäridele ka mõned ringmängud. Üks sõpradest peaks end kindluse mõttes riietuma ka medõeks, kuna pidu võib käest ära minna ja vanemaea inimestele kurnavalt mõjuda. Seepärast peabki olema keegi, kes hoiab silma peal meie vanaemadel ja vanaisadel, et vererõhk ei kipuks liialt kõrgeks minema.
Kuid nüüd ongi mul kõige raskem osa ees...
a. kus korraldada stiilikat ja kust tellida catering? (soovitusi tahaks pigem Tartu kohta).
b. kui õige päev on 23. september ja see jääb nädala keskele, siis kas pidada pigem varem või hiljem?
c. muusikasoovitusi? Artur Rinne? Georg Ots? Estraad? Nendega on muidugi selline lugu, et kui terve õhtu peaksin ainult sellist muusikat kuulama, siis kardan, et mul kukuvad kõrvad küljest ära...
Kui ma ei saa kõiki detaile paika, siis jätan stiilika ära, sest ma olen ju see haiglane perfektsionist, et kui minginegi detail on puudu või paigast ära, siis pooliku värgiga ma lihtsalt ei lepi.

CONVERSATION

11 kommentaari:

  1. http://arena.ee/puhkepark/laululava/

    VastaKustuta
  2. http://www.party.ee/peokohad/tartu-laululava-siseruumid 1. Korruse väike saal

    VastaKustuta
  3. Ooo, see tundub täitsa sobivat sünnipäevapeoks. Huvitav, kas muusikakeskus või mingi sarnane riistapuu, kust mussi lasta on ka seal olemas?
    Nüüd vaja veel leida hea ja soodne cateringi-teenus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen korraldanud seal laululava väikses saalis üritust ning mu mäletamist järgi seal muusikakeskust ei olnud, aga võib ka muidugi üle küsida. Ruumi kohta lisan veel, et ta on natuke tühi ja kõle: soovitan kaasa võtta mingeid dekoratsioone, et muuta asja natuke hubasemaks ja teemakohasemaks :)

      Kustuta
  4. Artur Rinne oli jah rohkem selline rahvalaulik, keda vast niiväga enam ei kuulakski eriti kui migit isiklikku nostalgialainet sellega ei kaasne. Georg Ots oli aga oma aja üks andekaim artist päris kindlasti ja väärib absoluutselt kuulamist ka tänapäeval, ilma, et kõrvad pea küljest ära kukuks. Keda veel sellisele peole soovitada, no Kalmer Tennosaar kindlasti, Voldemar Kuslap, Eesti Raadio Meeskvartett, Heidy Tamme, Heli Lääts. Oleneb, mis kümnendisse sa tahad tagasi minna, viiekümnendad? kuuekümnendad?

    VastaKustuta
  5. Ojaa, "suusabaasis oli tantsupidu" ja "kord olid niidud rohelust täis"- need laulud peavad raudselt olema :)
    Super, ma sain palju ideid. Ma tahaksingi, et oleks sellist rahulikumat ja aeglasemat, mis sobiks söömise ja ringmängude taustaks, kuid et pärast saaks natuke jalga ka keerutada :)

    PS. Georg Ots on tõesti oma aja üks andekamaid muusikuid, kuid mina tõesti ei oska temast väga vaimustuda. Mõned laulud kindlasti tulevad ka sünnipäeva muusikalisti, aga mitte enamik sellest.
    Sellega on täpselt nii, et kellele J. S. Bach, kellele Ludwig van Beethoven...kuigi mõlemad olid äärmiselt andekad heliloojad.

    VastaKustuta
  6. Raimond valgre muusika on imeline

    VastaKustuta
  7. http://www.vahitare.ee/

    VastaKustuta
  8. Kui muusikat vaja, mul oleks Eesti 60-ndad, 70-ndad, NSV popi, estraadiklassikat. Äkki on veel midagi. Kui vaja, annan.

    VastaKustuta
  9. Minul on sünnipäev 24. september :) Ja minu ema on mulle juba maast madalast selgeks teinud, et sünnipäeva ei tohi kunagi varem pidada, toob halba õnne.

    VastaKustuta
  10. Ahsoo, seda ma ei teadnudki :)

    VastaKustuta

Back
to top