7 päeva pingutusi

Pärast nädalast kapsa ja porgandi vitsutamist astusin täna hommikul kaalule, saamaks teada, mis on minu 7 päeva tubliduse ja enese takka piitsutamise hind. Aga see näkane kaal teatas, et tänase hommikuse seisuga on minu kehamass 56,4kg. Väikeseks meeldetuletuseks mainin, et täpselt nädal tagasi näitas see sama kaal 56,1kg. Okei-okei, 300 grammist ei tasu kohe pöördesse minna, aga for real??!! Terve mu eelmise nädala menüü koosnes tatrast, tomatist, kurgist, lehtsalatist, rucolast, näkileivast, tavalisest leivast, mõnest singiviilust ja kõige rasvasem toit oli lõhevorm, mille ma turult ostsin. Jõin palju vett, teed ja sedagi ilma suhkruta. Ainult siis jõin Cappy Ice Fruit mahlajooki, kui suhkur kippus mul liiga madalaks langema.
Mnjah, ütleme nii, et pöördesse ma ei läinud ja nutma ma ka ei hakanud, aga pisuke pettumus puges küll hinge, sest olen oma isudega võidelnud ja võidukalt nädala vastu pidanud, olen trennis käinud ja olen korralikult toitunud. Kuna ma hommikul panin enne Joosepi ärkamist linna peale ajama, siis kohtusime alles õhtul ja loomulikult uuris ka Joosep, et mida head see kaal mulle hommikul siis pajatas. Kandsin siis alandlikult ette kogu oma eelmise nädala pingutuste tulemuse ja esiti jäi Joosep hetkeks vakka ning siis oli tema reaktsioon minu üle nalja heita ja ütles: "Sa oled raskeee!" :D 
Ühesõnaga tema vist nii pettunud ei olnud, kuna ütles, et ega see kaalunumber nii oluline polegi, vaid proportsioonid loevad ja et uskugu ma, et kui ma väldin vvähemalt kuu aega nisujahutooteid, suhkrut ja muud saasta ning käin 2x nädalas jõusaalis, siis on kindlasti tulemus näha ja kui kaal ei näita seda numbrites, siis peksab kaalu puruks. See kaalu katki peksmise lohutus oli kuidagi nii armas, et Joosep sai selle eest ühe musi.
See nädal on alanud ühe korraliku liikumise ja rahmeldamise tähe all ning tõotab ka nii jätkuda. Homme lähen jõusaali ja õhtul Tartusse Wing-Tsun trenni. mille kohta ma väga midagi ei teagi, kui välja arvata see, et ma olen paaris Wing-Tsun õpetaja ehk Si-Hing Martti Miiteliga ja et  sealne dresscode on valge pluus ja mustad püksid. No sellest olen ma ka aru saanud, et tegu on võitluskunstiga. Juba see nimi kõlab nii, sest kus on pingid, pangid, pongid, tsungid, fungid jmt sees, on kas võitluskunst või Hiina spordivõistluste meeskond. Ma mõtlesin, et viisakas oleks end veidi harida selle kultuuri, ajaloo ja kommetega ning lugesin Wing-Tsuni ajalugu, aga ausalt öeldes ma ei saanud sellest väga midagi aru. Kõik need nimed ja ametid ajasid mul pea hoopis veel rohkem sassi ja mina ei suuda nendel Tsungidel, Chaungidel, Kwailidel, Podel, Deidel, Chingidel veel vahet teha. Võimalik, et kõneprogramm loeb neid veidralt ja liiga kiiresti ja mu mõistus lihtsalt ei jõua kaasa mõelda.

CONVERSATION

7 kommentaari:

  1. Mis raske? Sa pole raskeid naisinimesi siis veel kohanud. Mina olen 86 kg ja ka ei nuta. Pikkust on mul 174cm. Ja pealegi, kui Sa jõusaalis rahmeldad, siis äkki see lisandunud kaal on hoopis lisandunud lihaste näol. Ma ei saa naistest üldse aru, kes nutavad isegi siis, et on paksud, kui kaaluvad 50 kg või alla selle. :D

    VastaKustuta
  2. No ega ma end otseselt nii paksuks ei pea jah, et kui peaksin voodist välja kukkuma, et siis kukun mõlemalt poolt korraga, aga ma pole oma ideaalvormis ehk et mingi rõve kohuke on tekkinud. Isegi mu sõbrad ütlevad, et kammoon, mis paks Sa oled, aga keegi mulle pluusi alla piiluma ei tule ju :D
    Ja eks selle kaaluga on alati nii, et saja kilosed ihkavad kaaluda 80kg, 80 kilosed ihkavad kaaluda 60 kg jne. Mul on lihtsalt oma soovitud numbrist mõned kilod üle ja miskipärast on nii, et nii kui mul 30 kukkus, siis kaldub minu keha paksusele ehk et pean veits hoolikamalt jälgima, mida suhu pistan ja palju end liigutan. Parem eos haarata kaalunumbril sabast kinni, kui hiljem veel raskemana trenakal rassida ;)

    VastaKustuta
  3. Olen Kaiga nõus. Mina olen 167 pikk ja kaalun 62 kilo, ei lllomulikult ei ole ma paks, aga olen vormist väljas ja see pole sugugi kena. See, et kaalunumber ei ole üüratu, ei tähenda veel, et rahuloluks põhjust on. Ja siis, kui kaalunumber juba üüratu on, on hilja halamist alustada. Parem õigel ajal vormi säilitamisele keskenduda kui hiljem nutta, et kust need 30 lisakilo küll tulid ja kuidas neist ometi vabaneda.

    VastaKustuta
  4. Mina olen aga kuulnud, et alguses võibki kaal kolinal alla minna, kuid mingi aeg ta enam nii kiiresti alla ei lähe. Seega on see täiesti normaalne nähtus kaalu langetamise ajal, mida sa praegu koged.

    VastaKustuta
  5. Aga ei tohi ju häid rasvasid oma menüüst välja jätta, su keha läheb stressi ja hakkab kõike säästma.

    VastaKustuta
  6. Mõistlik kaalulangus on 1-2kg kuus maksimum. Ning mõistlik pole enda toidumenüüst välja jätta kõik kasulikud toitained. Nt. tatar pole hea valik, asenda see parem pruuni riisiga või täistera pastaga, unusta leib asenda see nt kergema sepikuga. Võta juurde puuviljad - pirn,banaan,virsik,õun, söö valget liha nt kala ja kana, lõhe on ümpris rasvane kuid ka väga hea valik seal on väga palju kasulikke aineid - kuid jälgi koguseid! Ja nädalaga kohe kindlasti su kaal ei lange, kaalulanguse tõde on - järjepidevus! Toitumine peaks Sul kindlasti rohkem kui 1 kord päevas (väga paljud arvavad et mida vähem ma söön seda rohkem kaalu läheb alla) toituma peaks vähemalt 4 kord päevas, et saavutada tulemusi.
    Ole järjepidev ja söö tervislikult!

    VastaKustuta

Back
to top