Kas tegu võis olla petturiga?

Just hetk tagasi käis mul ukse taga noor vene rahvusest kahekümnendates naisterahvas, kes tuli sellise jutuga, et ta teeb küsitlust.Ma põhimõtteliselt peaaegu alati suhtun neisse teatava skepsisega, aga selle tädiga tundus, et ta annab lihtsalt paberi ja kui olen materjaliga tutvunud, siis mingi aeg saadan lihtsalt kuskile oma arvamuse. Üldiselt mulle need ukselt uksele küsitlejad ja müüjad ei meeldi, veel vähem meeldib mul neid oma elamisse lasta. Igatahes jäin ma äraootavale seisukohale, et mis siis täpsemalt mureks on. Kuid kohe, kui tädi hakkas rääkima, siis selgus, et neil (ma ei tea kellel) on selle sügise uus lõhnakollektsioon väljas ja et mina ei pea mitte midagi muud tegema, kui vaid nuusutama...ei midagi keerulist ja ületamatut, eksole.
Ulatas mulle siis esimese paberlipiku, siis järgmise ja järgmise jnejne. Mulle ükski peale viimase ei meeldinud...selle viimase osas olin ka veits kahtleval seisukohal, aga mõtlesin, et ei hakka tädi kurvastama ja ütlema, et kuulge teie uus sügis lõhnakollektsioon on minu meelest puhas s*tt. Muidugi ta kiitis mu valiku heaks ja ütles, et see on kõige seksikam lõhn ning see maksab 25 eurtsi ja pluss saan ka tasuta meestelõhna kaasa. Ma olen tegelikult muidu hullult hea saak müüjatele, sest ma peaaegu alati ostan midagi, sest mul hakkab nendest kahju, aga seekord suutsin ma kainet mõistust säilitada. Terve aja ketras mul peas mõte, et meil on vaja osta talveks õhksoojuspump ja kui ma praegu peaks mingile mõttetule lõhnale kulutama 25 eurtsi, siis Joosep lööb mu mättasse :D
Igatahes ma üritasin siis tädist viisakalt lahti saada ja küsisin, et kas neil on koduleht, kust saaksin hiljem täpsemalt uurida nende lõhnade kohta.  Tädi sõnul  on neil koduleht täitsa olemas, aga see pakkumine kehtib AINULT täna. Ookeii, see muutus juba kahtlaseks, sest ta ei öelnud mulle isegi veebiaadressi ega andnud mitte mingit firma kontakti. Tahtis vaid veel mu mõlemat kätt, kuhu korraga lasi mõlemasse peopessa sush ja sush kahte erinevat lõhna ning vaatas mulle malbelt naeratades otsa ja uuris, et kuidas meeldib? No sorry, ei meeldi kohe üldse! Lõpuks teatasin, et mul pole kodus sularaha, aga loomulikult oli võimalik maksta ka ülekandega, aga sellele oli mul ka kohe vastus olemas...ütlesin, et saan alles järgmine kuu maksta. "Nojah," vastas too tädi eriti tülpinud häälel ja keeras otsa ringi. Jepidijee, lõpuks sai ta vist aru, et ma olen vaene rott, kellel pole raha neid "seksikaid" lõhnasid osta.
Fuh, nüüd ma ainult haisen rõvedalt, sest need kaks lõhna ei sobi üldse kokku...üks on enam-vähem,aga no see teine meenutab mulle konkreetselt kõige odavama vetsu õhupuhastussprei lõhna. Aga, kui nüüd järgi mõelda, siis mina olen küll kindel, et see oli petis, sest isegi, kui ma ei soovinud nende tänast pakkumist võtta, siis oleks võinud mulle, kui potensiaalsele tulevasele kliendile kontaktandmed jagada vms.
Aga rääkige, kas teie ostate sellistelt ukselt uksele müüjatelt tooteid või äkki on teil olnud mingeid halbu / tüütuid kogemusi nendega?

CONVERSATION

5 kommentaari:

 1. Ma põhimõtteliselt ukselt-uksele müüjatelt kraami ei osta ja saadan nad kõik viisakalt minema. Sama kehtib ka nende telefoni teel hüper-super pakkumiste tegijate kohta.

  VastaKustuta
 2. Mäletan, et kui hakkasin nägemist kaotama, siis üks eriti entusiastlik naisterahvas helistas ja pakkus ajakirja ning millega saab kaasa ka kivikestega püksirihma. Tegingi tellimuse pooleks aastaks- emale ajakiri ja endale püksirihm (kuigi see oli selline ajakiri, mida mu ema ei loe, aga nohjah).
  Lisaks on väga sageli minult küsitud, kui vastan telefonile, et kas vanemad on kodus ja kuna tõsiasi on see, et mul pole vanemad kodus, sest elan eraldi, siis olengi hakanud müüjate sellisele küsimusele vastama eriti lapselikul häälel, et vanemaid pole kodus. Kui nad ise ei küsi vanemate kohta, siis ütlen kohe ise, et mul pole ema kodus :D Works everytime!

  VastaKustuta
 3. Hahaaa, mul käis täpselt samasuguse müügimudeli ja täpselt sama teemaga vene rahvusest noormees ukse taga, umbes 2-3 aastat tagasi...olgu mainitud, et Saaremaal :D Tuli oma häid pealinna lõhnasid maakatele pakkuma :D ok ok :D No põhiline oli see, et ma ka küsisin, et kas koduleht on ja siis tuli hirmus kähku vastu, et see pakkumine on ainult täna. Siis ütlesin, et ei ole huvitatud sellisest kiirkaubast, mille peale ta hakkas minuga veel klähvima. Ise teate ja olete rumal, kui seda võimalust ei kasuta. Ja siis ma vihastasin ja ütlesin, et ma ei osta mingeid suvalisi õhuvärskendajaid 25€ eest.

  VastaKustuta
 4. Mõned kuud tagasi hüppas meie kontorisse sisse tundmatu noormees, õlal kott parfüümidega. Täpselt sama jutt: te ainult nuusutage, ega ostma ju ei pea - ja pihustas ootamatult minu suunas paar sutsakat. Ma ei jõudnud reageeridagi. Ja kuna mulle selline pealesurutud lähenemine kohe üldse ei istu ning minu tollal ainuke naissoost rase kolleeg pidi nende lõhnade peale vaat et oksele hakkama, siis saatsime noormehe väga ruttu ja väga viisakalt minema.:)
  Minu tol ajal rase kolleeg

  VastaKustuta
 5. Täitsa kohe huvitab, et kes nende varustaja on või mis skeem selle taga peitub...

  VastaKustuta

Back
to top