Korteri sisekujundusest

Me siin vaikselt peame Joosepiga aru oma korteri sisekujunduse küsimuste üle. Fakt on see, et minul on peas igasugu mõtteid ja lahendusi, aga ma ei suuda hetkel lõppvarianti välja valida ja olukorra teeb keerulisemaks ka see, et mul pole päris vabad käed, sest ega ma sinna korterisse üksi elama ei asu. Seega peaks soovituslikult ka natuke mehe maitse eelistustega arvestama...soovituslikult :D
Hetkel on ainult paar asja kindlat...see, et köök ja elutuba on avatud planeeringuga ning köök tuleb tume sirelililla ja kollasega. ja kuigi elutuba on hetkel helelilla, siis pikemas perspektiivis näeksin ma elutuba leherohelisena, mille üks sein (näiteks diivani tagune sein) võiks olla triibuline. Sisustuse poole pealt võiks diivan olla tumelilla koos leheroheliste ja triibuliste dekoratiivpadjakestega. Kuna hetkel ei ole võimalik Joosepile eraldi töötuba planeerida, siis tuleb talle elutuppa töönurk, mille eraldame spetsiaalse ja praktilise riiuliga (kui see riiul saab tellimustööna valmis, siis
teen kindlasti pilti ka). Köögi ja elutoa mõttelist osa eraldab ilus täispuidust söögilaud. Mulle täiega meeldivad söögilauad, sest minu meelest on see nii äge, kui saab pidulikel sündmustel laua katta ja ühiselt pere ja sõpradega laua äärde istuda.
Hetkel on meil päevakorras ka uue diivani valimine. Kui algselt tahtsime nurgadiivanit, siis paraku Joosepi töönurk võtab elutoast arvestava ruumi enda alla ära ja nurgadiivan ei jääks oma massiivsuse tõttu enam ilus. Seega peame hetkel leidma kahe- või kolmekohalise diivanvoodi. Diivanvoodi sellepärast, et meil käib arvestav hulk sõpru külas, kes tavaliselt jäävad ka öömajale ning seepärast on see üks oluliseimaid detaile, et diivan käiks voodiks ja sisaldaks mahukat pesukasti.
Kuna ma ei hängi niisama mööblipoodides ringi ja veel vähem vahin ma silmad punnis kaupade hindu (või no ma vaataks, kui ma näeks, aga üldiselt elan ma üheksa aasta taguses maksumaailmas) ja seega ehmatasin ma eile õhtul endal kõhu lahti, kui vaatasin tänapäeva uute diivanite hindu.
Tsiises, nagu päriselt! Ma arvasin, et saame uue diivani mingi 250-350 eurtsiga kätte, aga ilmselgelt olin ma liiga naiivne. Normaalsete ja korralike diivanite hinnad algavad alates 500 eurtsist ja võivad küündida mis iganes summani, eriti veel, kui tahame originaalvärvist teist värvi kangast diivanile. Ja kui ma alguses naersin Joosepi välja, kui tuli minu juurde jutuga, et äkki esialgu laseme vanale diivanile lihtsalt uued katted õmmelda, siis nüüd ei tundugi see jutt enam nii naeruväärne. Uuel nädalal, kui Soomest tagasi tulen, siis kohe esimese asjana hakkan kribinal-krabinal hinnapakkumisi küsima, sest ma väga hetkel isegi ei kujuta ette ka, et kui palju see lõbu maksma võiks minna. Kui kellegil teist on veel soovi oma diivaneid, tugitoole või mis iganes mööblit lasta restaureerida, siis siit, siit ja siit leiate selle kohta infi. Aga võib-olla on mõni minu lugeja eriline nobenäpp ja kuldsete kätega õmbleja, siis võib samuti oma pakkumise teha ning kindlasti teen pärast meie ilusast ja n-ö uuest diivanist ka pildid.

CONVERSATION

1 kommentaari:

  1. Väga intensiivsed värvivalikud sisekujunduses, minul nägijana oleks seal küll keeruline, aga ennekõike on see muidugi maitseküsimus :)

    VastaKustuta

Back
to top