Minu tänane kokkamispäev

Kui eile uurisin Joosepilt, et mida täna süüa tahaks, vastas, et makarone hakklihakastmega. Kuna mitte üheski poes hakkliha ei olnud (vist mingisugune hakklihadefitsiit oli käimas), siis ostsin kanafileed ja keerasin sellest sellise toidu kokku, et ise ka ei usu...see tähendab, et väga maitsev tuli. Mõtlesin siis teiega ka jagada seda ekspront retsepti.
Vaja läheb:
500g kanafileed
kirsstomateid
salatisibulat
küüslauku
400ml kohvikoort
hapukoort
jahu
pipart
soola
tilli

Neid koostisosi tundub võib-olla esialgu päris palju olevat, aga see on sellepärast nii, et mul hakkasid peaegu kõik asjad vanaks minema (kirsstomatid, till, hapukoor) ja nii ma siis otsustasin kasutada kõik ära. Valmistamine on siis imelihtne.
Kohe esimese asjana soovitan, enne kana pannile panemist, koostisosad ära hakkida, sest kui kana on juba pannil, siis pole enam aega hakkida, kuna kana ei tohi üle küpseda...muidu on pärast selline tunne nagu näriksite kokku pressitud saepuru. Igatahes hakkige salatisibul, siis samasse kaussi, kus on hakitud sibul, lõikuge ka tomati sektorid sisse ja jätke see seisma.
Kanafilee hakkige parajateks suupärasteks tükkideks, enne pannile lisamist, lisage pannile törts oliivõli. Kui kana pole enam roosa ja on kiremise lõpetanud, siis valage kana sekka hakitud sibula-tomatisegu. Vahepeal lisage tiba soola ja piprasegu...seda viimast võib ikka korralikult panna, sest pärast lisame hapu- ja kohvikoort ning see lahjendab maitse ära. Kui see kana-sibula- ja tomatisegu küpseb pannil tasasel tulel, siis samal ajal otsige välja oma küüslaugupress ja pressige kaks suuremat küüslauguküünt ka sinna sekka. Laske vaikselt podiseda sellel massil ja aegajalt segage kogu seda kemüüset.
Samal ajal, kui see kupatus küpseb, võtke üks suurem anum ja pigistage sinna hapukoort...no mingi 250g, siis pange üks supilusikatäis nisujahu ja törts vett ning segage ühtlaseks massiks. See peaks jääma selline parajalt vedel, et saaks kogu sellele kupatusele peale valada. Kui hapukoore ja jahu segu valasite selle kana- ja sibula-tomatisegule peale, siis segage see ühtlaselt kogu selle kupatusega kokku ja kui see on tehtud, siis valage 400ml kohvikoor ka sinna sekka. Mina lisasin veel suts pipart ja vett. Päris lõpus hakkisin veel tilli ka sekka.
Juurde keetsin spagette ja kuigi alguses tundub spagetimõte hea, siis söömise ajal mõtlen ma peaaegu alati teistmoodi, sest mina neid spagette süüa ei oska, vähemalt mitte nii, et kogu mu nägu ei oleks pärast kastmega koos. Kõrvale tegin veel peedi-küüslaugusalati. Pilti ma ei teinud, sest ma pole suurem asi serveerija. Ma lihtsalt tõstan ühe portsu spagette, siis parajalt kastet ja üks ports salatit läraki kõrvale. Kardan, et kui ma sellise serveerimisega pildi teile siia lisaks, siis ei tahaks te kunagi proovida seda toitu teha ja veel vähem süüa. Aga muidu loodan, et saite midagi aru ja head isu! :)

CONVERSATION

1 kommentaari:

  1. Tahtsin veel seda ka lisada, et kui hapukoort ja jahu värki ei taha kasutada või kui teil ei ole, siis väga hästi ja tegelikult veel paremini sobiks kasutada merevaiku. Lihtsalt enne kohvikoore lisamist, pange terve karp merevaiku sinna ja talitage täpselt samamoodi nagu kirjutasin- imemaitsev! Ainult üks miinus on kogu sele asja juures- see on vääga rammus!

    VastaKustuta

Back
to top