Kelgumäel

Nagu ma siin juba eelmises postituses natuke saladuseloori kergitasin, siis nädalavahetusel käis mul õetütar Jaanika külas. Ta oli juba ammu tahtnud külla tulla ja nii saigi kokkulepitud, et 16 ja 17 on ta meil külas. Kuna Jaanika on 13-aastane, siis meie ajaviide oli ka vastav- mängisime lauamänge, vaatasime filmi ja käisime kelgutamas. Kusjuures pean ära märkima, et ma pole vist rohkem kui viis aastat kelgutanud. Ma ei teagi kuidas statistikaga on, et kas ja kui paljud 25+ kelgutavad. Ma saan aru, et emad lastega vast ikka sõidavad mäest alla ja kui on mingisugused väljasõidud seltskondadega, et siis ka for fun, aga et niisama...noo ma ei tea.
Läksime siis Kilingi-Nõmme kõige kõrgema künka otsa, mis ongi spetsjom kelgutajate tarbeks kokku kuhjatud. Ma oleksin eelistanud, et künkal poleks olnud mitte ainsatki hingelist, aga imelikul kombel oli sellel ilusal päikesepaistelisel pühapäeval teisigi lapsevanemaid oma lastega kelgutamas (või noh, lapsed kelgutasid ja vanemad juhendasid, et millal ja kumb käsi / jalg maha panna, et pidurdada või suunda muuta). Ma olin siis ainuke eeskujulik "lapsevanem", kes läks ikka koos lapsega kelgu peale ja unustasin igasuguse väärikuse, kui mäest alla tuhisedes üle künka kõige kiledama häälega kiljusin (hea, et ma olen pime ja ei näinud, mis nägudega mind vaadati).
Olgu nende teiste kelgutajatega kuidas on, aga kindel on see, et Janetile ei meeldi, kui ma kelgutan. Kiskus mind käisest ja läks täiesti pöördesse. Aga kas teate kuidas koerad üritavad olukorda kontrolli alla saada, kui näevad, et asjad on ikka täiesti lappama läinud? Üritavad Sind koinima hakata. Muidu seda koinimist esineb dominantsetel emastel koertel, kes siis tahavadkõigile selga ronida, olenemata kas see on elus, elutu, isane, emane, suur, väike, suleline, karvane jne. Janet iseenesest ei ole dominantne emane, aga ju tema jaoks see kelgutamine on ikka midagi nii pöörast, arusaamatut ja ohtliku ning kuna käest sikutamine ei aidanud olukorda kontrolli alla saada ja perenaine ikka kelgutas edasi, siis suurest ahastusest proovis koinimist.

CONVERSATION

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Back
to top