Natuke sältsu ei tee paha

Täna peale seda, kui sain siraka läpaka laadijalt, panime ta lahasesse. Lahas koosneb siis kahest mahlapulgast ja teibist ja tundub, et täitsa toimib (nagu uus). Loodan, et see lahas peab piisavalt kaua vastu, sest mul pole mõtet hakata uut laadijat ostma, kuna võib juhtuda, et pean üleüldse uue läpaka soetama. Mul nimelt pole enam mitte läpakas, vaid Lenovo lauaarvuti, sest ilma laadijata ei suuda mu rüperaal kohe üldse ärkvel püsida. Ma ei teagi nüüd, et kumb oleks mõtekam, kas soetada täiesti tuttuus arvuti koos kogu varustusega või piirdun ainult uue aku ja laadijaga, mis tegelikult võib juba rohkem kui pool läpaka hinda maksma minna. Aga noh, seniks kuni see veel hingitseb mul siin, siis ma veel ei jookse ummisjalu elektroonikapoodi.
Kusjuures, kas teie olete kursis või oskate äkki mulle infot jagada, et mismoodi on kõige kasulikum läpaka akut laadida? Ma ei ole sellest siiani aru saanud.  Kas juhe võib koguaeg taga olla või pean kohe lahti ühendama, kui näitab, et aku on full ja siis lasen jälle peaaegu tühjaks ning siis jälle laadima.Praegu ma ei saa küll enam midagi päästa, aga lihtsalt tuleviku mõttes uurin, sest kui ma peaksin kunagi uue arvuti saama, et siis olen tark ja oskaksin hoida ja säästa. ...

CONVERSATION

2 kommentaari:

  1. Äärmused tapavad tänapäeva Li-lon tüüpi akud (ka telefonidel). Ei tohi ülelaadida ega ka "tühjaks lasta". Täpselt nii tulebki talitada nagu arvuti ütleb - kui on täis, tuleb laadija eemaldada. Kui hakkab "karjuma", et pane mind laadija otsa nt (15-10% veel alles üldjuhul), siis tuleb laadija järgi panna.

    VastaKustuta
  2. Mmm, okei. Ma siis järgmise läpakaga talitan oskuslikumalt :)

    VastaKustuta

Back
to top