Räägin ka natuke kehakoostise mõõtmisest

Selle nädala esmaspäevast kaalunumbrit polegi ma veel jõudnud teiega jagada. Igatahes selleks oli 53,1 kg. Eile, kui Joosep tuli vannituppa mulle järgi, et midagi üle küsida, siis nägi mind seal poolpaljalt ja selle asemel, et siis oma asja küsida, märkas kohe, et ma olen palju vormikam. Vormikam siis selles mõttes, et mitte kurvikam, vaid saledam ja käskis mul end suisa keerutada, et saaks mind paremini imetleda. Tundsin end kohe kõrvust tõstetuna.
Tänasest on mul jõudu ja energiat ka rohkem ning väsimus on vähemaks jäänud, kuna eile sain oma kaua nõutud  rauaampullid kätte ja kohe tõmbasin ühe ampulli endale sisse ja nüüd on tõesti hää olla. Ei ole sellist pidevat rõvedat väsimuse tunnet, et peale igat kahte liigutust tahaks siruli visata, et järgmiseks kaheks liigutuseks end jälle ette valmistada.
Mallu siin mõned päevad tagasi kirjutas oma blogis, et Spartas saab kehakoostist mõõta. Kõik on ju väga tore ja mukke pro, aga Sparta on ju Tallinnas ja pealinna ma selleks küll sõitma ei hakka, et enda koostist teada saada. Ja mul on kuri kahtlus, et päris paljud blogilugejad, kes elavad väiksemates linnades kui Tallinn (jaah, elu on väljaspool Tallinnat täitsa olemas :D) ei hakka sellepärast kuskile sõitma. Seega tegin väikest uurimustööd ja avastasin, et Apotheka apteekides saab samamoodi oma kehakoostist mõõta ja seda kõigest 4 euri eest. Need, kes omavad oma rahakoti vahel Apotheka kliendikaarti, saavad suisa 50 prossa alet ehk 2 euriga. Spartas maksab see lõbu 10 euri ja juurde oli märgitud, et see hind ei sisalda sissepääsu. Nii et, kui ma õigesti aru sain, siis peate endale veel mingisuguse klubi sissepääsu soetama ja alles siis saate mõõtmisele minna.
Apotheka kodukal on selle mõõtmise kohta väga palju informatiivset ja huvitavat juttu, mida saate lugeda siit
. Samuti leiate kodukalt ka oma linnas asuvate Apotheka apteekide asukohad ja vajadusel saate ka konsultatsiooniaja kinni panna või siis lähete lihtsalt kohale. Muidugi vaadake, et oleks õige päev, millal kohale laekuda. Ise pole ma veel käinud, aga plaanin ikka lähiajal ära käia, siis kindlasti jagan teiega ka oma referensse.
Huvitav, miks ma olen koguaeg arvanud, et see kehakoostise mõõtmine on üüratult kallis ja ainult mingisuguste erakliinikute ja spordisaalide lõbu. Ja muidugi ega oma sisetunnet ei tasu ju kontrollida ka, eriti veel sellisel internetiajastul nagu meie elame. Istu oma lollide mõtetega oma pimedas koopas edasi, eksole. Joosepil on õigus- ma olen vahest ikka täitsa loll :D Aga ma arvan, et selle vale mulje mõõtmise kallidusest on mulle pähe istutanud saade "Kaalul on rohkem kui elu", sest seal ju olid need kõiksugu spetsialistid, kliinikud, uhke spordisaal ja kallis eratreener Orgu. Aga mis ma siin ikka enam pikalt jahun, inimesed minge oma kehakoostist mõõtma. Kopeerin väikese lõigu Apotheka kodukalt ka siia:

Miks on kasulik oma kehakoostist teada?

Kehakoostis annab teadmise tervislikkust seisundist, sest tihti inimene ise ei tea, millises seisus on tema organism. Kas esineb probleeme organismi liigse rasvumisega, eriti siseorganite ümber, mida sagedasti visuaalselt pole võimalik tuvastada? Milline on organismi põhiainevahetuse kaloraaž, et oleks tagatud päevane energiahulk? Kas on vajalik suurendada füüsilist aktiivsust skeletilihaste osakaalu parandamiseks, et kehal oleks kergem energiat põletada jne?
Kehakoostise määramisel selguvad:
  • Kehakaal
  • Kehamassiindeks
  • Keha rasvasisalduse protsent
  • Skeletilihaste protsent
  • Põhiainevahetuse kaloraž
Selle nimekirja lõpus peaks olema "Fistseraalse rasva sisaldus" ka, kuid miskipärast blogger paneb mulle pange ja seega vabandused, kui teile kuvab seda kopeeritud teksti nii nagu ma oleksin selle siia "oksendanud". Lõpetuseks räägin teile ühe naljaka loo. Täna Riinaga trenni minnes oli tal väike plika kaasas, kes siis järsku teatab: "Kai, Sa oled nagu Miša." ("Padjaklubist" siis, eksole). Ma siis selle peale laususin lootusrikkalt: "Ma loodan, et Miša on ikka kena..." (sest sellisel juhul oleks ju mina ka kena või nii, aga selle peale vastas väike Marta: "Sa oled naljakas!" No, see on ka vist positiivne...parem kui igav, eksole :D Ja selles suhtes, et "Padjaklubist" meeldib mulle ka kõige enam Miša tegelane.

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. Aitäh hea info eest!
    Olin ka kade, et kôik hea on Tallinnas 😄
    Aga vabanda mu küsimust, kus linnast sa ise pärit oled? Arvasin miskipärast et Tallinnast ja siis mingi aeg arvasin sa Tartukas.

    VastaKustuta
  2. Võta heaks! ;) Tore, kui sain abiks olla :)
    Ma olingi neli kuud tagasi veel tartlane, aga kolisime Pärnumaale, sellisesse väikelinna nagu Kilingi-Nõmme. Nii, et mind ja Janetit võib kohata Pärnus päris sageli, kuigi...olgem ausad, ma olen nagu Figaro- kord siin ja kord seal. Tartus käin ka siiani päris palju ja Tallinnasse satun ka vahest :)

    VastaKustuta
  3. Väga lahe, kui selline ringi kolimine on võimalik!
    Tahaks ka proovida siin- seal elamist.

    VastaKustuta
  4. Mingi aeg võib sedasi proovida küll, aga lõpuks tahaks ikka paikseks jääda. Meil arvatavasti seisab tulevikus üks kolimine veel ees, sest Joosep on veendunud, et meil saab tulevikus olema oma maja :)

    VastaKustuta

Back
to top