Renditasu näo järgi

Ma olen siin organiseerimas ühte üritust, kuhu on kaasatud ka teisi juhtkoerte kasutajaid. Üritus ise toimub ühes Eesti väikelinnas ja selleks oli mul tarvis leida üks mõnus ja sõbralik toitlustuskoht, kus keha kinnitada ja niisama seltskondlikult aega veeta. Kõik nagu sujus ja läbirääkimised ka olid edukad, kui viimaks teatas sealne klienditeenindaja, aga me võtame teie grupilt renditasu 20 eurot per tund, kuna teie üritusega võib meile kaasneda ettenägematuid kulutusi. Mulle jääb mõistmatuks, et miks kohe ei öelnud, et neil mingisugune renditasu ja teiseks, mis on need ettenägematud kulutused? Sorry, aga mulle kui juhtkoerakasutajale jääb vägisi tunne, et vihjatud on sellele nagu meie tublid abilised võiksid hakata kohviku toolijalgu lühemaks järama. Ja kui ei ole asi juhtkoertes, siis ei saa ma lihtsalt aru, et milles siis asi on? sest Sellisel juhul võiks ju kõikidelt klientidelt ukse peal renditasu koguda, enne kohvikusse ei saa. Kas keegi mu lugejatest on töötanud toitlustus ja teenindussektoris, et võiks mulle olukorda selgitada, et mis on need ettenägematud kulutused, et võib juhtuda, et me sööme ja joome seal või? :D No ausalt! Ma ei ole tellinud mingisugust eelkaetud lauda, ei mingeid eritellimusega roogasid ja suupisteid, mitte kui midagi. Lihtsalt soovisin bronnida lageda laua ja paar menüüd seltskonna peale.

CONVERSATION

4 kommentaari:

  1. No mida? Selline käitumine nüüd küll õige ei ole. See on ju diskrimineerimine ja seadusevastane! Uuri kasvõi Tarbijakaitse kaudu, mida teha või kuidas käituda. Ka juhtkoerte tõttu ei tohi nad sellist lisatasu võtta! Näiteks Tartu Dorpati hotellis kehtib lemmikloomadele, sh koertele 15eurone lisatasu. Kuid see EI kehti juhtkoerte puhul!
    Ettenägematud kulutused... mnjah, pigem peaks sellist tasu küsima kõigilt, kes restoranis alkoholi tarbivad, sest nii võib ju purju jääda ja ettenägematult end täis lasta :P
    Igaljuhul, häbiväärne käitumine selle koha poolt. Avaldad ehk ka kohe nime? Ei tahaks tulevikus sinna sattuda.
    Päikest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa, hea huumor.:D Aga jah, varsti maksame kuuldeaparaadi ja ratastooli eest ka lisatasu, sest needki ju abivahendid nagu juhtkoerad.

      Kustuta
  2. Ma ootan enne selle asutuse poolse selgituse ära, et mis need ettenägematud kulutused nende meelest on ja siis nende vastuse põhjal otsustan, et kas avaldan nime või mitte. Igaljuhul on see ebameeldiv ja otsisin uue toitlustuskoha meie seltskonnale.

    VastaKustuta
  3. Nonii, vastust ma ei saanud ja seega võin siis vist avalikustada selle toitlustuskoha nime. See on Viljandis asuv Avrita Cafe. Ega ma olen tegelikult kursis küll, mida teha, aga peale õigluse välja nõudmist poleks nagunii enam isu seal einestada, kuid kindlasti saadame ühingu kaudu neile märgukirja.
    Mis puutub hotellidesse või asutustesse, mis pakuvad majutusteenust, siis selle kohta ongi eraldi seadus olemas, et juhtkoeri ei tohi maksustada, kuna juhtkoer pole lemmikloom ja pole mul vabatahtlikult ja moe pärast kaasas, vaid annab mulle iseseisvuse ja liikumisvabaduse.
    Mis puutub sellesse huumorisse, et varsti hakatakse võib-olla ka ratastooli kasutajatelt mingisugust lisatasu nõudma, siis võib ju täitsa juhtuda, et keegi avastab, et jessas, ratastooli rattad toovad ju liiva ja pori sisse- maksustame. Mulle on samamoodi öeldud, et koera käpad võivad liiva sisse tuua...Nagu jalanõud ei tooks ju üldse, eksole. Ja ma tahan ikka ära mainida, et koera neli käpatallakest annab vaevu ühe inimese jalatalla pinnaulatuse välja.
    Uh, aga võib-olla ma saan jälle kõigest valesti aru ja ei oska lihtsalt tsiviliseeritud inimese kombel mõelda.

    VastaKustuta

Back
to top