Kolm aastat blogimist ehk minu arvamus blogindusest ja küsimused lugejatele

Asjalood on nüüd sedapsi, et just täna, kolm aastat tagasi, kui ma sellel saatuslikul päeval mainisin Kikule moka otsast, et ma võiksin ka blogima hakata, siis ma ei jõudnud silmagi pilgutada kui Kiku haaras läpaka ja juba regas mulle kontot.

Minu blogimine ei saanud alguse kindlast eesmärgist jõuda kuhugi blogijate nn koorekihti või enimloetud blogide hulka. Ma isegi ei teadnud, et selline asi eksisteerib. Ma sellise noore ja rohelise blogardina arvasin, et kõik toksivad kuskil omaette omas nurgas. Ja et enamus, kes kellegi blogi loeb, on nii-öelda omad joped: sõbrad ja pere. Sekka võib-olla keegi võõras, kes on juhuslikult läbi googeldamise blogisse ära eksinud. Kuid aja jooksul hakkasin vaikselt asjale pihta saamaning mul sai pilt aina selgemaks. Nimelt, ma sain aru, et tegemist on lausa omaette kommuuniga, nagu väikestviisi amatöör ajakirjandus. 

Jaajaa, sorry, ma just võrdlesin blogisid ajakirjandusega, sest ega blogijad pole ju õppinud ajakirjanikud. Aga selles minu arvates nende erinevate blogide võlu seisnebki. Nad kirjutavad päris elust nii vahetult ja ehedalt. Vähemalt need, keda mina loen. Ja kuidagi hea tunne on lugeda ja seostada end kirjutajaga. Lugeda kuidas kellegil teisel on ka kraanikauss mustade nõude alla mattunud ning kuidas juba kaks päeva pole mingit viitsimist nendega tegeleda. Või kuidas kellegil on veel selline kass peal, et muud ei jaksagi teha kui ainult diivanil lebada ja urgitseda sokis olevat auku suuremaks või saada hoopis kellegi positiivsest postitusest inspiratsiooni alustada oma elus millegi uue ja põnevaga.No ja muidugi rääkimata nendest postitustest, kus inimesed jagavad oma isiklikke kogemusi reiside, toodete, toitude või kodu ehituse / remondi / sisustuse kohta. Jaa, nõustun, et nii mõnigi postitus võib olla kinni makstud ehk sponsoreeritud, aga minu arvates on need arvustused ikkagi iga kell ausamad kui reklaamipauside ajal telkust tulev reklaam, kus portselansileda näonahaga särasilmne modell naeratades räägib ette söödetud teksti, kes pole ilmselt seda toodet isegi proovinudki.

Kuna ma ise olen eluline blogi, siis ühtlasi loen ka neid kõige enam, kuna neis on kõike. Natuke saan piiluda kellegi suhtedraamadesse, köögitoimkonda, laste kasvatamisse. Natuke saan kuulda teistmoodi arvamust, lugeda mõnd tootearvustust või avastada sootuks uus toode jne. Mulle selline veidi kandiline ja toores blogindus meeldib väga. Kirjutad hingest ja südamest ning ei lihvi ülemäära palju oma tekste. Selline ehedus ja igapäevaste juhtumiste jagamine tekitab ühtekuuluvustunnet blogijaga ja see ongi see, mis toob blogisse tagasi. See on mõnus ajaviide ja tore on lugeda ilustamata argistest tegemistest ja juhtumistest. Kuulda kellegi arvamust mingisuguse aktuaalse teema kohta, kus saad tunda äratundmisrõõmu, et oi näe, ma arvan sellest või tollest asjast täpselt samamoodi. Või leiad teemale hoopis kardinaalselt teise vaatenurga, mis paneb asjad võib-olla pisut teise valgusesse.See kõik on maru põnev.

Ma alles hiljuti lugesin Delfist kellegi anonüümset kommentaari selle kohta, et küll need blogijad on kõik ikka ühed mõttetud inimesed, kes veremaik suus üritavad olla popid blogid ja keda üldse huvitab nende igapäeva elu. Jaa ainult peast haiged inimesed kirjutavad nii avalikult oma elust ja olust. Ma lugesin antud kommentaari ja esimese asjana mõtlesin, et huvitav kui antud kodanik ei loe blogisid, sest intelligentsed ja oma aega väärtustavad inimesed ei kuluta ju ometigi sellise rämpsu peale oma väärtuslikku aega, et kust ta siis nii täpselt teab kui detailselt keegi oma elu avalikkuse ette laiali laotab? Mnjaa, selline küsimus mul tõepoolest tekkis. Kuid see polnud ainus küsimus. Veel tahtsin ma teada, et miks inimesed arvavad, et blogijad punnitavad oma blogipidamisega nii, et veremaik suus? Ja kui nüüd tõele au anda, siis see veremaigu kommentaar käis konkreetselt just minu pihta, kuna see oli selle Grete ja minu uudisnupukese all ja kasutatud oli sõnapaari "puudega inimene". Aga mis see kellegi teise asi on, miks ma veremaik suus blogi punnitan, äkki mulle meeldib veremaik suus punnitada. Miks inimesed kõiksugu raudmeestevõistlustel osalevad ja krambitades üle finishijoone roomavad? Kõike ei peagi siin elus mõistma, pole vaja oma peakest selliste asjadega vaevata. Sellise väite puhul jääb mulje nagu me kõik oleksime  mingi kari masohhiste, kellele lihtsalt meeldib end hobikorras iga õhtu läpakaga pähe taguda, et saaks ometigi midagigi kirja. Ning kui ei lähe õnneks, siis tõmbume looteasendisse ja nutame end magama.


Kas tegelt ka inimesed arvavad, et blogijad teevad seda kõike sunniviisiliselt või tasuta asjade pärast? Kas ei ole kordagi tekkinud mõtet, et aga võib-olla inimesele lihtsalt meeldib kirjutada? Siin võib muidugi igaüks tulla ja öelda, et kuule, ole kena ja ära rohkem kirjuta. Nagu mulle siin üks väga "heatahtlik" inimene kevadel ütles, et ma olen kirjaoskamatu... Aga no pliis, ära siis loe, eksole. Las ma va kirjaoskamatu üksi kirjutan siis enda tarbeks. Äkki  ma siis ühel kenal päeval pole enam nii kirjaoskamatu, harjutamine pidavat ju meistriks tegema.

No ja üldiselt ma kirjutan ikka ennekõike iseenda jaoks. See, et mul olete teie, on vaid boonuseks. Te olete mul siin nagu väike sõpruskond, kellele on tore oma tegemistest pajatada. Ja seni kuniks mul on kasvõi üks lugeja, siis ma jätkan kirjutamist. Mulle lihtsalt meeldib, sest tore on, ning minu arvates võiks sellest juba piisata. Kui sa üritad saviplönnist mingisugust keraamikat välja voolida, siis ma ei tule ju sinu kõrvale inisema, et kuule, vaata mis käkerdisi sa siin toodad, paki parem heaga oma savi kokku ja nägemist.  Aga ega alguses ei peagi oskama, aga vot sihikindlus viib eesmärgini ning lõpuks tead ehitad oma saviplönnist veel uue Zimbabwe valmiski.

Kuid nagu ma juba postituse alguses mainisin, siis just täna sai minu blogipesake kolme aastaseks. Ja kui võrrelda minu lugejate arvu algusajaga, mil mul oli päevas kõigest 20-30 vaatamist, siis minu praegused numbrid tunduvad kohati lausa uskumatud. Ma toona jälgisin puhtalt uudishimust iga päev neid lehe külastusi ja siis vaikselt endamisi lootsin, et oh, küll oleks tore kui täna tuleks ikka 30 vaatamist täis. Haha, väike statistik. Seda kõike on hetkel nii naljakas siia kirjutada, sest noh, nüüdseks on päevaseid lehekülastusi ikka tuhandeid. Eneselegi märkamata hakkas lihtsalt ühel hetkel mu blogi kasvama. Eriti vist tänu minu pimedusele, sest pime blogija tekitas inimestes mitmeid küsimusi:  et kui pime ma ikka olen, kuidas ma blogida saan kui ma mitte midagi ei näe ja kuidas ma teisi blogisid loen, kas ma olen sünnistsaati pime või juhtus mingi õnnetus jne. Igatahes on mul tohutult hea meel teie kõigi üle, kes te käite ikka ja jälle mu blogi lugemas. Ja kuna ma näen iga päev, kui palju teid siin käib, siis mõtlesin, et mis oleks kui teeks väikese inventuuri ja küsiksin nüüd teilt ka mõned küsimused. Ja KÕIK vastavad. Keegi ei viili.

 Eiei, tegelt kõik on ikka vabatahtlikuse printsiibil. Aga lihtsalt teadke, et mul oleks ülimalt hea meel, kui leiaksite need kaks minutit ja vastaksite nendele järgmistele küsimustele.

1. Kas oled püsilugeja või kui tihti satud siia blogisse? Või kui sattusid täna esimest korda, siis kas plaanid lugema jääda?
2. Millal ja kust kaudu minu blogi avastasid?
3. Milliseid postitusi kõige enam ootad ja mis kohe üldse ei kõneta? Mida võiksin muuta, parandada?
4. Kust kaudu mu blogil silma peal hoiad?
5. Pole kohustuslik, aga räägi natuke endast: vanus, sugu, elukoht )ma ei mõtle siinkohal täpset postiaadressi, täitsa piisab maakonnast). Ja ma luban käsi südamel, et see jääb ainult meie kahe vahele, haha. 

No ja ega mul rohkem küsimusi polegi... Kuuenda punktina võid lihtsalt seda kirjutada, mida sülg suhu toob, ühesõnaga kiita, laita, südant puistata, rõõmu jagada vms.
Aga olgu, ma viskan end nüüd natsaks diivanile külili, sest pea lõhub. Tsau-pakaa!

CONVERSATION

31 kommentaari:

  1. 1. Olen püsilugeja, kui võimalik, siis vaatan iga päev blogi üle.
    2. Mõned kuud tagasi Malluka blogist.
    3. Meeldivad postitused Janetist ja kokkamisest ja niisama igapäevaelust.
    4. Telefonist lähen otse blogisse 😃
    5. 20, N, Tallinn.

    VastaKustuta
  2. 1. Olen püsilugeja. Oled lahe, enesekindel ja mõnusa ütlemisega blogija :)
    2. Avastasin tänu Mallule, kes jagas sinu blogi oma blogis, ise sind takka kiites ja imestades. Tekitas huvi ja jäingi lugema.
    3. Kõige rohkem meeldibki see, mida teed. Ei oska niimoodi nimetada. Intriige ei soovi, ole ikka sina ise :)
    4. Malluka blogrolli kaudu.
    5. 30, naine, Tartumaalt.

    VastaKustuta
  3. Ah, unustasin, see ka, et oled mu FB-s ka "jälgimise" all, ehk siis sealt saab ka uusi postituste update'e. Pluss ma avastasin, et meil on ühine sõber, minu kolleeg :)

    VastaKustuta
  4. Üldiselt saan uutest postitustest teada FB kaudu. Ma isegi ei tea kuna ja kus ma selle blogi leidsin. Ilmselt keegi jagas ning hakkasin lugema. Mäletan aga seda et alguses võttis mul jupp aega aru saamiseks, et oled pime:) Aga mulle meeldivad erinevad pimedusega seotud lood, äpardused ja nõuanded. Nt kuidas kõnetada pimedat jms:)
    Aga soovin sulle edu ja kordaminekuid kõiges, mille ette võtad.
    Tüdruk tartumaalt, kel vanust veel väga vähe:)

    VastaKustuta
  5. Terekest!
    1)kas ma just püsilugeja olen aga loen siis kui pole parasjagu midagi teha või näen et on miskit postitatud ning alati loen huviga :-)
    2) Sinu blogiga tutvusin alles hiljuti. Õigemini siis kui oli see suur blogi auhindade vaidlus vms.
    3) Kuna mulle väga meeldivad loomad,siis hea meelega loeks lugusid loomadest, ntks su koerast :-) või äkki on sul veel lemmikuid?
    4) Kõige rohkem jälgin su blogi läbi telefoni sest telefon mul alati kõikjal kaasas ja käe pärast :-)
    5) Mina olen Anita :-) Olen 22 aastane ja nagu nimi juba vb ütleb siis olen naine :-) Elan soomes, juba paar aastat.Siia tulin läbi tutvuste peale kutseka lõpetamist. Tulevikus on kindlasti plaan tagasi Eesti tulla aga millal täpsemalt ei oska öelda :-) Kodu igatsus ikkagi nii suur :-) Soomes elan koos oma mehega ja kassiga :-) Olen siin koristaja :-) töö meeldib aga enam ei jaksa seda teha :-) Iseloomult olen ma väga sõbralik, ja kui ikka tuttav seltskond siis väga jutukas :-) Aa ja väga vinguv olen ka.Kui asi meeldib vingun kui asi ei meeldi siis ikka vingun :-D Paras vingats ühešõnaga :-)

    VastaKustuta
  6. Loen siis kui mõni huvitav postitus silma jääb blogi jagamise grupis. Vist Malluka kaudu sai kunagi avastatud ja siis blogiauhindade kaudu hakkasin rohkem jälgima. Huviga loen postitusi selle kohta kuidas pimedana maailma tunnetad ja mis moodi on nii elada. Kui Facebookis jagad, siis loen huviga. Vahel unustan end siia postituste vahele isegi ära. Olen 24, elan Austraalias, pean ka blogi. http://www.adventuroustrails.com

    VastaKustuta
  7. 1. Olen nüüdseks püsilugeja.
    2.Avastasin hilja, blogiauhindade hääletamisel mainiti kogu aeg seda blogi ja nii tekkis huvi, et kus ja mis.
    3. Loen enam-vähem kõik läbi. Kui on väga pikk liigendamata tekst, siis vahel jääb pooleli, kuna ma ei suuda siis lihtsalt enam süveneda.
    4. Oled mu blogirollis ja näen ka Fb-s uuendusi.
    5. Naine, 34 Pärnumaal.
    Ootan aga uusi juhtumisi! :)

    VastaKustuta
  8. 1. Püsilugeja
    2. Teadsin sellest blogist ammu (siis vist oli isegi teine kujundus), vist isegi aasta või poolteist tagasi (siis, kui Joosepilt sõrmust tagasi palusid :D, plaanisin siis lugeda edasi, aga millegipärast nii ei läinud). Lugema püsivalt hakkasin peale seda postitust, kus kirjeldasid enda nägemust teistest blogijatest ja siis avastasin, et jube lahe ikka ja huvitav, miks ma varem lugejaks ei jäänud :)
    3. igapäevaelu ja sellised naljakamad asjad köidavad. Kusjuures mulle ka tohutult meeldib lugeda neid postitusi, mis Sinu suhet puudutavad, kuna Su mõtteid lugedes ma nagu saan ka ennast arendada ja kasvada - ma samastun Sinuga. Janet on ka muidugi lahe, koerad on üldse niiiiii ägedad!
    4. Facebook - ilma selleta magaksin postitused maha.
    5. 27, naine, Pärnu

    VastaKustuta
  9. 1. Ma leian, et esimese küsimuse vastusega võin ma panna kohe metsa. Olen vist ikkagi poole kohaga püsilugeja, kuna loen su blogi siis kui see juhtub mulle ette. On ju möödunud nädalaid, kus pole ma lugenud mitte ühtki sinu postitust ja siis esinenud jälle perioode kus iman kõiki avaldatud postitusi ammulisui endasse nagu käsn. :D

    2. Su blogi avastasin ma eelmise aasta oktoobrikuus facebooki blogipostituste grupist, kui olin sihikindla kollanokana alles imbumas blogijate sekka. :D

    3. Minu meelest ei ole sul tarvis mitte midagi muuta. Sinu huumorimeelsed postitused lähevad mulle alati peale. Aa võibolla ma lihtsalt olen ka kobamisi juhtunud just nende magusamate palade otsa. :D

    4. Peamiselt hoian sul silma peal blogipostituste grupist ja viimasel ajal otse oma blogi lehelt.

    5. Ise olen alaealise väljanägemisega 24 aastane naine Tartust ja sellega kuigivõrd rahul. :D

    6. Leian, et sa oled tohutult sooja südamega äge inimene! Sinu väljavalitud 2 postitust olid lahedad, nii sinulikud minu arust. :D Üleüldse neid küsimusi lugedes meenus mulle kunagine sõbrapäeviku hullus, kus kõik said päeviku omaniku küsimustele midagi vastata ja siis veel üht-teist juurde lisada ja praegu mõtlen et võiks jälle üks selline olemas olla. Praegu oleks päris vahva lugeda kunagisi mõtteid kellegi või millegi kohta. :D Aga olgu, sellest peaks vist tegema üldse eraldi postituse, kui juba nostalgitsemiseks läheb. :D Ole tubli! Kallid! :P

    VastaKustuta
  10. 1. Püsilugeja, tavaliselt nii kui näen et uus postitus siis vaja ikka läbi lugeda.

    2. Vot ei mäletagi kuskohast ma selle blogi leidsin,vist oli ka läbi kellegi teise blogi.

    3. Kõik Janeti postitused meeldivad aga ka nt inimsuhete jms teemad.

    4. Tavaliselt loen läpakas, hetkel telefonis.

    5. Ise elan Iirimaal,aga kolin järgmisel nädalal Rootsi. Vanust 29, elukaaslane ja kass.:)

    VastaKustuta
  11. 1. Kuna loen bogisid Bloglovini kaudu siis satun siia iga kord kui ilmub uus postitus. Vahepeal niisama ka kui vaatan, kas mu kommentaar on vastuse saanud.
    2. Siia lugema sattusin vist Malluka blogirolli kaudu. Natuke kahju, et alles mõni kuu tagasi mitte varem.
    3. Mulle meeldivad kõige rohkem postid su igapäevaelust, on huvitav ja värskendav "näha" asju pimeda vaatevinklist. Ja sinu arvamused asjade või sündmuste kohta on ka enamasti huvitavad.
    4. Bloglovini kaudu, nagu eespool öeldud.
    5. Sugu: naine, vanus: 32, elukoht: Pärnumaa.

    VastaKustuta
  12. 1. Püsilugeja olen, vahepeal vaatan isegi iga päev siia, aga nädalas paar korda kindlasti
    2. Kahjuks mitte väga ammu, siis kui see Grete Kleini värk oli
    3. Nii põnev on alati lugeda seda kuidas pimeda eluga hakkama saad ja ise oled sealjuures veel nii positiivne.
    4. Olen su lehe ära bookmarkinud ja käin ise vaatamas
    5. Naine, 28, Jõgevamaa

    VastaKustuta
  13. Veel üks püsilugeja siin.
    Ei mäleta, kuidas Sinu blogini jõudsin, seepärast midagi oletama ega tuletama ei hakka, igatahes oli see juba ammu.
    Kirjutad kaasakiskuvalt, hea huumoriga - oled vapper südamlik noor naine.
    Loen üldse palju blogisid - võin seda endale lubada, lapsed ammu suured, oma vaba aja peremees olen. Blogidest saan mingil määral lohutust, sest oma tütred on otsustanud minuga mitte suhelda; ei saada pidu-, ei emadepäeva, ei sünnipäevatervitusi, k.a. lapselapsed. Põhjusi otsin päevast-päeva, sorides minevikus - see on olnud katsumusterohke, aga andsin ju oma parima - teisiti ei osanud, vahel polnud võimalik..Seepärast läks väga-väga hinge tead küll milline postitus siin. Loen teiste lastega perede juhtumitest, omadest ei tea suurt midagi. Kurb on, õnneks noorim leiab, et ma pole pask. See on lohutuseks.

    VastaKustuta
  14. Mulle meeldib su blogi ja erinevatel teemadel postitused! Nägin sind kuskil blogiauhindade klipis ja siis pakkus rohkem huvi.
    Liina, 27, Soomest :)

    VastaKustuta
  15. 1. oma aasta kindlasti. satun võib olla harva aga loen kõik takka järgi vähemalt olen üritand.
    2.kusagilt pimedate blogimis võistlustest sain lingi.
    3.kõik on ok jätka samas vaimus! kui hakkata end muutma vastavalt millelegi kellegile! siis pole enam see õige ju!
    4. facebook on abiks küll uute postituste ilmumise jälgimiseks!
    5. harjumaa M. 27a.

    VastaKustuta
  16. Mallukas jagas kunagi linki ja huvitav oli lugeda. Enamasti blogipostituste grupi kaudu jäävad kirjutised silma. Lugeda meeldib eriti emotsioonipostitusi ja pisikestest äpardustest, mis elu humoorikamaks muudavad.
    N,23a, Tartu

    VastaKustuta
  17. 1. Juhuslik lugeja, kuid mitte ühekordne läbihüppaja.
    2. Blog.tr.ee
    3. Mõnele mõttele noogutan kaasa, mõnega pole sugugi nõus, aga ära end kunagi muuda lugejate meeleheaks. See on sinu koht ja sinu mõtted, neid siin lugemas käiaksegi. Kes painutab end lugejate meeleheaks kaotab lõpuks iseenda.
    4. Blog.tr.ee
    5. Naine, üle poolesaja, pisikesest külast.

    VastaKustuta
  18. Mul oli tuju just suht null ja Sa suutsid selle postitusega mul natuke tuju tõsta ja naeratama panna. Kallid!
    M.

    VastaKustuta
  19. Leidsin su blogi,kui äkki õhtuleht kirjutas blogiauhindade jagamisest ja nii vaatasin kõik väljatoodud blogid üle ja su blogi lisasin enda lugemislisti. oi, kus ma nägin vaeva kaks ööd-päeva, et kõik sissekanded järgi lugeda. Nüüdseks olen püsilugeija, vähemalt korra päevas jälgin. Kõige rohkem meeldib su otsekohesus. Et kui on hea, siis on hea ja kui on sitt siis on sitt 😀 ühesõnaga sa väljendad oma emotsioone ja tundeid justnimelt nende sõnadega, mida sa tol hetkel tundsid. Ka Joosepi otsekohesus meeldib. Ta võtab sind kui võrdsena. Meeldivad postitused su suhetest, äpardustest ja arvamustest. Ühesõnaga lihtsalt igapäevaelust. Olen 25 aastane kahe lapse ema, elame Soomes, kus on ka meie oma kodu (noh, veel pikka aega panga oma).

    VastaKustuta
  20. 1. Vahel ikka satun, olenevalt perioodist ja Su postituste sagedusest 1x nädalas või mitu korda päevas.
    2. Avastasin Su blogi 1. september 2013 :D :D
    3. Mulle ikka meeldib Su üle naerda nii et naljakad juhtumised.
    4. Arvuti kaudu, vahel ka telefonis :P muahaha. Kuidas kunagi, FB, blogi ise jne.
    5. Selle küsimuse kunagine ultramoodne lühend oli ASL, mäletad? :P
    Sinust noorem, sama emane, Tartust.

    VastaKustuta
  21. 1) Jah, nüüdseks olen su blogi püsilugeja.
    2)Malluka blogist, aega enam ei mäleta, aga rohkem hakkasin lugema kuskil selle aasta aprillis.
    3) Meeldivad kõik postitused ja eriti sinu suhtumine elusse, sa oled kõige optimistlikum blogija üldse! Ja kõige parema huumoriga ka :)
    4) Arvutis, aga Malluka blogirollist lähen su blogilingile.
    5) Olen Jaanika, 26-aastane ja elan Tartus, olen ise ka blogija :) Blogimaailmas teatakse mind rohkem Printsessina :D

    VastaKustuta
  22. 1. Siis satun, kui bloglovin ütleb, et uus postitus on. :D
    2. Ei mäleta enam millal, aga Delfi või keegi tegi sinust kunagi mingi pisikese video ja seal mainiti su blogi ka.
    3. Naljakad juhtumised on parimad! :D
    4. Nagu juba mainisin, et bloglovini kaudu.
    5. 17-aastane neiu Tallinnast.

    VastaKustuta
  23. Kas oled püsilugeja või kui tihti satud minu blogisse? Või kui sattusid täna esimest korda, siis kas plaanid lugema jääda?
    2. Millal ja kust kaudu minu blogi avastasid?
    3. Milliseid postitusi kõige enam ootad ja mis kohe üldse ei kõneta? Mida võiksin muuta, parandada?
    4. Kust kaudu mu blogil silma peal hoiad?
    5. Pole kohustuslik, aga räägi natuke endast: vanus, sugu, elukoht )ma ei mõtle siinkohal täpset postiaadressi, täitsa piisab maakonnast). Ma ausõna ei kasuta andmeid kurjasti ära :D


    1. Olen püsilugeja, vahest küll loen mitu postitust järgi, kuid kõik saab ikka loetud :) Imeline facebook annab teada kui oled postitanud.
    2. Vist leidsin nii, et Mallukal oli mingi postitus huvitavatest blogidest ja siis korra tšekkasin aga nii põnev oli, et lugesin julgelt mitu tundi.
    3. Mulle meeldivad Joosepi ja Janetiga seotud postitused ja noh muidugi igasugu feilid või äpardused. Sellist valdkonda nagu polegi mis ei huvita. Sa oskad kõik asjad põnevaks kirjutada minu arust :D
    4. Facebooki kaudu või siis lihtsalt trükin blogiaadressi sisse ja vaatan kas on miskit uut.
    5. Olen 19-aastane, pärit Saaremaalt, kuid just kolisin Tallinnasse õppima. Kui millalgi Tallinnasse satud siis oleks lahe kui saaks sinu ja Janetiga kohtuda ehk siis kui mingi nn fännipäev tulemas siis anna teada haha :D

    VastaKustuta
  24. 1. Püsilugeja.
    2. Läbi mingi teise blogi, päris täpselt ei mäletagi.
    3. Kirjuta kõike. Siiamaani on kõik OK.
    4. http://kai-su-karu.blogspot.com.ee
    Firefoxil on vahva lisa peal, mis teatab igast uuest postitusest. Seega ei pea lampi vaatama tulema, kas on midagi uut ;)
    5. M 28 Tallinn.

    Hahaa, polegi ainus meessoost lugeja! Vähemalt üks on veel!

    VastaKustuta
  25. Aaa ja lisaks veel, et kunagi nägin sind saates "Meie inimesed". Seal jätsid täiesti haigelt positiivse mulje (heas mõttes muidugi :) ). Siis mingi aeg leidsin selle blogi ja hea meelega loen seda siiani.

    VastaKustuta
  26. Kas oled püsilugeja või kui tihti satud minu blogisse? Või kui sattusid täna esimest korda, siis kas plaanid lugema jääda?
    2. Millal ja kust kaudu minu blogi avastasid?
    3. Milliseid postitusi kõige enam ootad ja mis kohe üldse ei kõneta? Mida võiksin muuta, parandada?
    4. Kust kaudu mu blogil silma peal hoiad?
    5. Pole kohustuslik, aga räägi natuke endast: vanus, sugu, elukoht )ma ei mõtle siinkohal täpset postiaadressi, täitsa piisab maakonnast). Ma ausõna ei kasuta andmeid kurjasti ära :D

    1. Kahtlemata olen ma püsilugeja, aga ma olen ka väga püsimatu lugeja kui juba mitu päeva pole uut postitust olnud :D
    2. Ma ei mäleta, ma arvan, et Macripper on seotud sellega. Ilmselt ta jagas mingit Sinu postitust ja seal sai parasjagu nalja ja siis ma lootsin, et äkki saab veel nalja ja lugsin edasi :D Ooo, tegelikult mul tuleb meelde, et just nii see oligi, aga ma ei mäleta, mis kuramuse postitus see oli. Ma mäletan, et ma naersin täiesti hüsteeriliselt, kun mul paha hakkas, siis jagasin seda postitust veel oma sõpradele ja siis hakkasingi püsilugejaks.
    3. Ma ootan neid postitusi kus nalja saab ja videopostitusi ootan ka. 1. aprilli videopostitus on siiani mu lemmik :D
    4. Ma käin korra päevas vähemalt tšekkimas, kas toimub midagi, enamasti selleks ajaks kui viide postitusele Sinu Facebooki jõuab, on see mul juba läbi loetud :D
    5. Naine, 28, Tallinn.

    VastaKustuta
  27. püsilugeja.
    Mitmed minu FB-sõbrad jagasid sinu blogipostitusi ning ma lugesin neid. Kuna postitused mulle meeldisid hakkasin neid tihedamini jälgima. FB hoiab mind kursis uute postitustega. Üldiselt loen kõik postitused algusest lõpuni läbi. Eks rohkem jäävad meelde need lõbusad lood , kuid huvitav on lugeda sinu igapäevast jne.
    Olen 26 N Kuressaarest.

    VastaKustuta
  28. 1. Olen püsilugeja.
    2. Sattusin siia Malluka blogi kaudu paar kuud tagasi. Ja nüüd olengi jäänud siia :-)
    3. Loen huviga kõiki postitusi. Oled ainus pime inimene keda tean ning seepärast ongi huvitav saada osa päeva tegevustest, naljakatest juhtumistest jne.
    4. Käin otse blogi lehel lugemas või kui fb satun enne siis läbi selle :-)
    5.Olen 25a. Kohe kohe 2 lapse ema, ning pesitsen Järvamaal. :-)

    VastaKustuta
  29. Olen püsilugeja
    Avastasin Malluka blogi kaudu ja jäin lugema
    Loen kõik postitused läbi,huvitav on lugeda kuidas sa pimedana hakkama saad
    Käin fb lugemas
    31 N elan soomes perega

    VastaKustuta
  30. 1. Jah, olen püsilugeja. Satun siia alati samal päeval, kui sul mõni uus postitus ilmub.
    2. Ma ei oska päris täpselt öelda, millal ja kuidas ma sinu blogi avastasin, aga ilmselt mõne teise blogija kaudu. Arvan, et käesoleva aasta alguses.
    3. Mulle meeldib kogu su blogi. Igas postituses on huumorit ja halli argipäeva ja samas nii palju positiivsust, kokku on see kõik väga tore. Ei ole vist küll ühtegi postitust lugedes tundnud, et see mulle ei meeldinud. Pilte meeldib ka väga vaadata.
    4. Kasutan The Old Readerit, millel ma kogu aeg silma peal hoian. Reader annab märku, kui on ilmunud uus postitus. Saaksin lugeda postitusi lihtsalt puhta tekstina, aga mulle meeldib alati ikka sealtkaudu ka päris blogipostitus avada, et millestki ilma ei jääks. Enamasti arvutiga, vahel harva telefoniga.
    5. Ise olen 28-aastane naine Tartust. :)

    VastaKustuta
  31. Nonii, parem hilja kui leida. Sain ka lõpuks vaba aja Sinu küsimustele vastamiseks:
    1. Jaa, ikka püsilugeja! Sinu blogisse satun nii tihti, kui kolme lapse, mehe ja ülikooli kõrvalt võimalik ;) ja muidugi sõltuvalt ka sellest, kas oled midagi postitanud või mitte.
    2. Avastasin Sinu blogi sel suvel, kui meedia Sinu ja Grete Kleini vahelisest "draamast" kihas :D
    3. Mingit konkreetset teemat, millest Sa rohkem kirjutada võiks, ei oskagi välja tuua. Mulle lihtsalt meeldib see, kuidas sa kirjutad, mõtled, oma mõtteid põhjendad/argumenteerid, nalja heidad, enesega taidled... Nii et keep on going! Aa, ja pilti oskad Sa ka väga hästi teha, nii et pilte (ka teiste tehtud) jaga oma blogis ikka ka :)
    4. Sinu blogil hoian silma peal FB kaudu või siis tõksin lihtsalt brauserisse "Kai", enter ja juba ongi blogileht jälle ees :)
    5. Statistilistest andmetest veel siis nii palju: vanus 27 (issand, peaaegu oleks pannud 28 :D), naine ja elan Harjumaal Laitse kandis.

    PS: palju õnne Sulle ja su blogile 3 aasta täitumise puhul! (hilinenud õnnesoovid, need kõige rohkem õnne toovad!)

    VastaKustuta

Back
to top