Kas koertel on aju?

„Does dogs even have brain?“ Jep, just sellise küsimuse esitab üks Ameerika Ühendriikides elav tütarlaps   ja mitte lihtsalt ei esita küsimuse, vaid diskuteerib avalikult, omamata mingisugustki kriitikameelt, selle üle, et miks ja kuidas Tal selline küsimus tekkis ja et see on Teda vaevanud niiii kaua. Ma kuulasin ja kuulasin ning suu vajus aina lahtisemaks ja kulmud olid juba peaaegu juuksepiirini kerkinud. Andke mulle andeks, aga ma ei suuda uskuda, et üks inimene võib nii debiilsete mõtteavaldustega esineda.
Ma ei suuda neid emotsioone endas hoida, mis mul tekkisid seda videot vaadates ja kuulates, sest muidu ma lihtsalt plahvatan ja sellepärast ma otsustasingi kohe kõik siia välja elada. Igaksjuhuks kuulasin selle neiu teisi videosid ka, no et arvamus natukenegi paraneks ja no ütleme, et Ta tundubki olevat selline tiba emotsionaalne, eksentriline ja hingestatud tüüp, aga no see koerte ajusid puudutav video oleks võinud ikka jääda olemata, või peita kuskile vanaema pimedasse keldrisse, kõige kaugemasse moosiriiulisse.
Neiu ise leiab, et koertel ei ole aju, sest nad ei saa rääkida, sest kuidas Sa muidu seda mitte rääkimist selgitad? Noh, öelge mulle ka, et kuidas on see võimalik, eksole? Koer ei oska rääkida - ilmselgelt ajudeta…aaa, eieiii, hoopis võib-olla lihtsalt teiselt planeedilt, sest miks peaks Jumal looma olendi, kes ei oska rääkida. Ilmselgelt pole neiu vist, peale koerte, teisi loomi kohanudki…jääkarud, kassid, hiired, laamad, elevandid, delfiinid, pingviinid, rotid, oravad – ajudeta olendid, kõik tagasi saata oma koduplaneedile! (loe: ja selleks ei ole planeet Maa) :D

Kui lähtuda selle neiu hiilgavast mõtteavaldusest, siis ka kõik inimesed, kes ühel või teisel põhjusel ei saa või ei suuda rääkida – ilmselgelt on siis ka need ajudeta. Ma arvan, et tüdruk võiks lihtsalt tantsimisega edasi tegeleda ja mitte oma pead vaevata sellega, et kas koertel on ajud…arvan, et tuleb Talle kasuks.

Ma isegi ei hakka oma närve ja sõrmi selle jaburuse peale rohkem kulutama, et tuua näited sellest, et koertel on ajud ja iseseisev mõtlemine. Kindlasti ei naera ma seda videot sellepärast välja, et mul endal ju puha tark ja treenitud juhtkoer kodus, vaid lihtsalt, kes koeri tunneb ja teab, siis saavad aru. 


Lõpetuseks väike vahepala…ühel päeval jalutasime Gerliga (loe: teise pimedaga) linnast koju ja läksime oma koertega ka tavapärasele Kassitoome ringile ning mul tekkis küsimus, et huvitav kas puudel on juba lehed küljes…? No ilmselgelt Gerli mulle sellele küsimusele vastust anda ei osanud, muig, kuid Tal endalgi oleks huvitav seda teada. Ma siis kutsusin Janeti endale kõrvale ja liikusin ristuva pargitee poole, et esimeselt vastutulevalt inimeselt küsida see kevadiselt põletav küsimus. Gerli muidugi naeris mu välja ja ei uskunud, et lihtsalt sellist asja lähen küsima, kuid minu arvates pole see ju kuidagi kehvem küsimus, kui see, kui tahan teada bussinumbrit. Igatahes sain vastuse oma küsimusele ja uudishimu rahuldatud. Lehti veel ei pidavat olema puudel, aga pungad küll. Ma veidi pettusin selles vastuses, sest mina oma kujutluspildis olin puudele juba väikesed lehekesed külge maalinud. Oeh, well, ma ei lasknud end pungadest segada, vaid maalisin oma kujutluspildile, lisaks Lehtedele, veel juurde tihedama muru ja väikesed üksikud lilleõied muruliblede vahelt välja sirgumas.

CONVERSATION

7 kommentaari:

  1. Mmmm. Kes mille üle mõtleb, eks ole? Kas koertel on aju? kas puudel on lehed? hahahaaaa. Aga kui tõsisemalt rääkida, siis lilli ei ole vaja endale mõttes maalida, need õitsevadki muru sees. Siniliiliad,paiselehed, margariitad, tulbid. Metsas ülased. Sinililled onkahjuks juba õitsenud. Nii et kevad on täitsa käes.

    VastaKustuta
  2. Hah, kas Sa praegu tahad oma lausega öelda, et ma olen sama hullumeelne, kui see tibi seal videos? :D
    Muidu see põletav lehtede küsimus leidis aset mingi paar nädalat tagasi ;)

    VastaKustuta
  3. Ja palun mitte siia kirjutada nüüd kommentaari, et puudel ei ole lehed vaid koer. Muig. See on Sulle suunatud, Kai.

    VastaKustuta
  4. Ei. Ma oma lausega üldse ei taha öelda, et Sa oled sama hullumeelne, nagu see koera-aju-tibi. Tegelt tahaks lausa öelda, et Sa oled täiesti normaalne. Ja tahaks ka öelda, et pallid on nelinurksed. on. on-on. Muhahahaaaaaa!!

    VastaKustuta
  5. Vaevu suutsin end tagasi hoida :D

    VastaKustuta
  6. See video on juba pikalt palju arutelu tekitanud. Olles tema pikemaaegne jälgija, siis võin öelda et tegelikult on see pigem tema loodud karakter ja mitte tõsiselt võetav video. Mõned nimetaksid seda trollimiseks :D Tal on ka teisi selliseid videoid, näiteks kuidas süüa banaani. Ta on meelelahutaja ja ütleme, et päris hea meelelahutaja, kui ta nii palju tähelepanu oskab saada :)
    Kui see oleks ainus video, mida temalt näinud olen, siis oleksin sajaprotsendiliselt ka samal arvamusel nagu Sina :)

    VastaKustuta
  7. Hmm, kusjuures, ma algus mõneks sekundiks mõtlesin, et äkki on trollimine, sest see on nii absurdne, kuid siis mõtlesin, et siin maamunal on ju igasugu karvaseid ja värvilisi :D Mul on ikka veel inimestesse usku - see on hea märk :D

    VastaKustuta

Back
to top